Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Шуклев 40% од студентите ги пушта на нареден колоквиум, некаде околу 400. Но можеби критериумите му се изменети затоа што предметот се полага на два колоквиуми.

Леле овој пад се катастрофални резултатите јас мислам и до 35 да ја спушти границата нема да има 400 положени :D:D:D

Ајде за финансиско сметководство кој ги има земено прашањата да каже дали помагаат и дали се на заокружување или се на допишување, т.е. од постарите верзии?
И дали сметководство на трошоци треба да се учи општо или и деталите се битни? Што поточно би требало да се учи(помош од постарите колеги)
Ви благодариме.:smir:

И плус, Макроекономија од колку се полага?

Да да со по еден поен е така се договоривме на предавања. 30 прашања со по еден поен

15 со еден одговор и 15 со точно/неточно. Така беше?
И финансиски менаџмент ќе има резултати на страната на факултетот?

И мислите сега ќе ги дава полесни малце прашањата, пошто до лани и маркетинг бил mission impossible, ама сега учебникот е далеку полесен па треба и колоквиумот да е. :)

1 задача и 2 прашања ми се 100% точни, за матрицата беше лесно ама само ја почнав зашто не ја вежбав таа тема, а веројатност... :Ѕ
Памтам имаше a бели b црни и c зелени топчиња, значи така, со букви, не броеви. Требаше да се извлечат 3 одеднаш. Под а) барем едно бело и б) 2 бели и едно црно.
Под б) ја поставив вака: C од a елементи, 2 класа X C од b елементи, 1 класа / врз C a+b+c елементи, 3 класа
Под а) не се ни мачев. :)

Третото прашање не верувам дека ми е тачно... Што знам, се надевам дека ќе ме пушти. Ти како помина? :)

хехе и јас ја имав оваа со веројатност , ужасно глупа задача е :) иначе другите сите ги решив лесни беа

Ајде малце упатување што не очекува економија утре на колоквиум...Какви тестови има,какви прашања да учиме ли табели или не...Ајде помош малце :)))

dajte da rascistime za marketing :D.Site se na zaokruzuvanje ili ima i t/n po kolku poeni nosi edno prasanje i kolku mozni odgovori moze da ima?

И плус, Макроекономија од колку се полага?
8:00

--- надополнето ---

Kolegi,ako nekoj gi nema,a gi saka testovite makroekonomija sto gi davase profesorot na casovite,neka pise ke mu gi pratam,sea gi napisav u word,mislam deka ke zavrsat rabota,gi imam 2,3,4 i 7 glava:):):):))))))

dajte da rascistime za marketing :D.Site se na zaokruzuvanje ili ima i t/n po kolku poeni nosi edno prasanje i kolku mozni odgovori moze da ima?

Сигурен сум дека се 15 со заокружување и 15 точно/неточно, сите носат по 1 бод, само незнам дали тие на заокружување ќе се со еден можен одговор.

Никој не бил до факултетот да види резултати финансиски ?

Ај нека сликне ако оди некој :)

Колеги што не требаше да се учи по макро, што е скратено од тие глави што ни се за колоквиум?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom