Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
знае некој во колку саат и во кои простории полагаме основи на економија? јас денес барав ама не успеав да се снајдам меѓу тие купишта од листови....

Незнам колку ви треба ова ама еве вчера после првиот колокфиумот математика успеав да ги меморизирам задачите и потоа да ги најдам (не ги препишав бидејки седев на прва клупа :pipi:) ги уплодував па кој сака може да ги превземе од тука http://www.4shared.com/document/7BdkhMZB/Matematika_prv_kolokfium.html
Се надевам бар некако ке ви се најдат бар на тие што ке одат на испит :toe::toe::toe:

Ај кој ке оде до факултето да види резултати финансиски, нека сликне :pipi:

ЗНаете по колку поени носеа прашањата по менаџмент, а по колку секој кејс?

Дали постои веројатност некој денес што иде накај факс да остави копија од тоа што е пишувано макро на час (задачите) во Либро или Зоки ? :)

Дали некој има информации што ке содржи тестот,по основи на економија ,за 1 год...Ако не,нека се изјасни некој од постарите студенти,да не упати нас јуниорите,какви прашања ке има,што да учиме,и тн...:)))

Бруцоши економисти, како поминавте вчера математика? Ајде фалете се жалете се :)

Бруцоши економисти, како поминавте вчера математика? Ајде фалете се жалете се :)

1 задача и 2 прашања ми се 100% точни, за матрицата беше лесно ама само ја почнав зашто не ја вежбав таа тема, а веројатност... :Ѕ
Памтам имаше a бели b црни и c зелени топчиња, значи така, со букви, не броеви. Требаше да се извлечат 3 одеднаш. Под а) барем едно бело и б) 2 бели и едно црно.
Под б) ја поставив вака: C од a елементи, 2 класа X C од b елементи, 1 класа / врз C a+b+c елементи, 3 класа
Под а) не се ни мачев. :)

Третото прашање не верувам дека ми е тачно... Што знам, се надевам дека ќе ме пушти. Ти како помина? :)

Дали постои веројатност некој денес што иде накај факс да остави копија од тоа што е пишувано макро на час (задачите) во Либро или Зоки ? :)

у либро има оставено и тестови од претходните години и задачи.задачите се исти како на предавање што имаме решавано земи си ги мислам дека добро ќе ти дојдат :)

Нешто наслушнав дека маркетинг прашањата ќе биле со еден точен одговор. Точно е, или трач? :pos:
A надворешна има само 15 отворени прашања, или има и на заокружување?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom