Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Здраво колеги.
Јас сум вонреден студент и не сум баш во тек со настаниве на факултетов.Имам едно прашање во врска со дел од материјалот што ни е потребен за предметот дигитална економија.До сега ги имам материјалите од Shapiro , Varian,Information rules glava 1,2,3,4,5 и од Turban, Chapter 1.Но глеам дека во презентациите од предавања има уште материјал Chapter 2, E-business: a roadmap for success Kalakota and Robinson и Chapter 4 , Rethinking the network economy Liebowiz.Дали последниве материјали ги има во Либро или треба да се научат само од презентациите,фала поздрав
Ги има во либро колега, но мислам дека е доволно од презентациите. Јас лично ќе учам од главната книга се, а од дополнителните скрипти само презентациите нивни, скриптите не. :smir:

Колеги какви се тие сликања на сите студенти, гледам сите зборат .:icon_lol:

Ги има во либро колега, но мислам дека е доволно од презентациите. Јас лично ќе учам од главната книга се, а од дополнителните скрипти само презентациите нивни, скриптите не. :smir:

Фала колега,најверојатно и јас ќе учам од презентации:).поздрав

колеги испитот по макроекономија на пишување ли е? :vozbud: јас планирав да го оставам за испит :toe:
Pa so ogled na toa sto ke dava prasanja od tie listovite koi gi dobivame na predavanja kako domasni i kolegite vikaat golem del od prasanjata ke bidat od niv,taka da,bi trebalo da e na zaokruzuvanje,zoso tie se site na zaokruzuvanje:):):):):)))))

Стручен труд по однесување на потрошувачите може да се пријави до вторник, ако добро иам разбрано, а ако не нека ме поправи некој. Инаку менаџмент знам спомна нешто околу кејсовите. Што спомна? :pipi:

Стручен труд по однесување на потрошувачите може да се пријави до вторник, ако добро иам разбрано, а ако не нека ме поправи некој. Инаку менаџмент знам спомна нешто околу кејсовите. Што спомна? :pipi:

Па во средата требаше да се договориме кој ден од иднава недела ќе работиме кејсови, ама асистентот беше премногу внесен во документарците, така да никој ништо не знае:/

Инаку макроекономија испитот е на пишување, задачите и прашањата што ги покажува на предавања се од испит, а тие се со пишување.
Така било бар до прошлата година, ама не верувам дека ќе има нешто сменето годинава

помошшшш трговско право до каде треба да се учи??? и финансиско сметководство до која страна е дека на почеток професорот рече дека само првите две глави ке бидам,ама сега нешто зборат дека ке биде до 230?????????????? :nesvest:

Znae nekoj dali profesorite po makro , osnovi na manaxment , mikro , davaat da se pravi strucen trud za plus bodovi ?

Znae nekoj dali profesorite po makro , osnovi na manaxment , mikro , davaat da se pravi strucen trud za plus bodovi ?

Основи на менаџмент 10 поени е само трудот а 20 поени дава ако го презентираш али мислам дека е задолжително да се биде во група од пет.

Основи на менаџмент 10 поени е само трудот а 20 поени дава ако го презентираш али мислам дека е задолжително да се биде во група од пет.

Vo toj slucaj baram cetvorica sto sakaat so mene da pravat i da prezentiraat strucen trud po menaxment.

I ako nekoj ima informacii za drugite predmeti (mikro,makro) neka pise.

основи на менаџмент семинарската треба да ја пријавиш до првиот колоквиум и треба да избереш тема од материјата што уште не е предадена т.е. што ќе ни биде за вториот колоквиум.семинарската се прави во групи од 4 или 5 студенти и треба да биде од 25 до 30 стр.треба само да му пишеш на асистентот наслов на темата и групата и дали сакаш да презентираш. он ке ти прати материјал за семинарската.10 поени е непрезентирана,20 презентирана.ете толку знам

основи на менаџмент семинарската треба да ја пријавиш до првиот колоквиум и треба да избереш тема од материјата што уште не е предадена т.е. што ќе ни биде за вториот колоквиум.семинарската се прави во групи од 4 или 5 студенти и треба да биде од 25 до 30 стр.треба само да му пишеш на асистентот наслов на темата и групата и дали сакаш да презентираш. он ке ти прати материјал за семинарската.10 поени е непрезентирана,20 презентирана.ете толку знам

Cim treba do prviot kolokvium , onda ITNO baram cetvorica sto so mene sakkat da pravat proekt , za prezentiranje ili ne , ke se dogovorime.Ako ste zainteresirani pisete brzo.

Баш ме интересира некој од претходните години ако може да каже каков тип прашања дава финансиски менаџмент на колоквиум и на што да се обрне повеќе внимание при учење.за разлика од менаџмент и маркетинг каде што се е бубање на памет ,финансиски е доста поинтересен за учење (според мене) и треба поише логика

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom