Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Kolegi Finansisko Smetkovodstvo utre se polaga od 14:30 ili od 16:30?

--- надополнето ---

ајде некој што е така порасположен ако може да каже нешто повеќе за трговско право,што како ќе биде не сум била ни на едно предавање:pos2: и случајно да не имате некои прашања од трговско??? :pipi:

Prasanjata se so po eden tocen odgovor. Dovolno e da se uci ili od skripta ili od preentaciite so gi vrti na predavanje. Poarno e od skriptata. Znaci knigata ne ja cepkaj ;) :wink: :wink:

Најдраги колеги со кои заедно слушам предавање по макроекономија да ве известам дека кружат гласини дека профата ке ни ги даде на сите 9те поени од задачата али под услов да идеме у четврток на предавање и да потврдиме дека ни рекол дека нема да дава задачки од темата за курсеви. Ви благодариме.

п.с. не знам колку е точно ова така да don't kill the messenger:smir: у секој случај немаме што да изгубиме, а може многу да добиеме.

п.п.с ке ве потсетам пак у среда:pos:

Имаше гласини дента кога полагавме да му кажеме на професорот да ни ги даде сите бодови, ама не знам дали стапил некој во контакт со него и дали кажал он некаква повратна информација. Ако треба ќе се иде на предавање, 9 бода не се малце...Дај Боже да си во право!!!

Може некој да ми ги објасни правилата 80/20 и 90/10 пошо ги нема у книгата... :toe:

Имаше гласини дента кога полагавме да му кажеме на професорот да ни ги даде сите бодови, ама не знам дали стапил некој во контакт со него и дали кажал он некаква повратна информација. Ако треба ќе се иде на предавање, 9 бода не се малце...Дај Боже да си во право!!!
Daj boze da e taka,samo nemojte da go nalutite,pa da ni gi dade tie 9 boda,ama granicata za polozuvanje da ja kaci na 70,ahahahahahaha:pos2:

^Не верувам дека ке се налути, досега беше ептен коректен :)

^Не верувам дека ке се налути, досега беше ептен коректен :)
Aiii,nemojte vaka da mi gi podgrevate sansite za polozuvanje,zs ke me fati srceto,a taman si pomisliv deka sansite mi se nepostoecki za polozuvanje makro,hahahahaha:):):):):))))

Може некој да ми ги објасни правилата 80/20 и 90/10 пошо ги нема у книгата... :toe:
Старо правило: 80/20
20% од потрошувачите носат 80% од приходите. 20% се лојални потрошувачи

Ново правило: 80/20 се заменува со 90/10,
10% потрошувачи носат 90% приходи:salut:

Старо правило: 80/20
20% од потрошувачите носат 80% од приходите. 20% се лојални потрошувачи

Ново правило: 80/20 се заменува со 90/10,
10% потрошувачи носат 90% приходи:salut:
ne, tuku 80%(90%) od rezutatite kje dojdat od 20%(10%) od vashiot napor.... str. 45 :)

Фала многу така ми е кога не одам на предавања :kesa:

Дај нека каже некој кога се полага Маркетинг утре.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom