Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
dali ima neso za toa dali drage skratil matrejal za ispit zaso integrali i izvodi neam vreme da gi spremam,i na so najmnogu obrnuva vnimanie na ispitite
Лелее и јас ги баталив интегралите нема шанси на нив да губам време,а како што ми се гледа и амортизацијава ке ја оставам.Иначе мислам дека нема кратење,што е во комбинациите тоа и ќе биде....претпоставка зш потсетувам Јанев и се е можно:wink:

Лелее и јас ги баталив интегралите нема шанси на нив да губам време,а како што ми се гледа и амортизацијава ке ја оставам.Иначе мислам дека нема кратење,што е во комбинациите тоа и ќе биде....претпоставка зш потсетувам Јанев и се е можно:wink:

СВЕ ке има:) Е сеа на кој како ке му се погоди, кој каква срека ке има.

Да нема случајно објавено некои дати за оценки? Сметководство, етика, економија?

Да нема случајно објавено некои дати за оценки? Сметководство, етика, економија?

Викаат дека во тек на испитните сесии ке даваат оцени ама кога точно уште не кажале. Неделава можеби ке има некое соопштение за оцени.

ocenki ke dela posle ispitite, znaci ocenki od kolokvium i ispit se delat na ist datum :helou:

Да не ги има некој случајно менаџмент сите поделби извадено на страна?

Се ми е подвлечено у учебник ама многу време губам дека ги читам и пропратните глупости па ми требаат само поделбите:)

Знам дека никој нема, ама да си ја пробам среќата:pipi:

Да не ги има некој случајно менаџмент сите поделби извадено на страна?

Се ми е подвлечено у учебник ама многу време губам дека ги читам и пропратните глупости па ми требаат само поделбите:)

Знам дека никој нема, ама да си ја пробам среќата:pipi:
ti stvarno kreativec :)
pogledni na ekonomski.wordpress.com
imas prasanja od kolokvium :helou:

Економисти ми треба ваша помош.
Вака, треба да најдам податоци за вкупните и маргиналните трошоци на 2 фирми и да ги споредам.
Од каде да ги најдам ?
Фала однапред. :smir:

А смее постари збирки на испит да се носат? На пример ја иам 2001 а таму на листите ко шо глеав и за колоквиуми дозволени збирки од 2006 и 2008 мада ја си идев со 2001 и никој ништо не ми кажа но да не ме заебат сега на испит?

А смее постари збирки на испит да се носат? На пример ја иам 2001 а таму на листите ко шо глеав и за колоквиуми дозволени збирки од 2006 и 2008 мада ја си идев со 2001 и никој ништо не ми кажа но да не ме заебат сега на испит?
MOZES DA IDES SO POSTARA AMA SAMO DA NE TI E KOPIJA TOGAS KE GO RESAVAS ISPOTOT BEZ ZBIRKA.
A DALI E TOCNA INFORMACIJAVA OD PETAR DEKA MOZELO DA SE POLAGA POPRAVEN NA TRET KOLOKVIUM TIE ZADACITE STO KE TI PADNELE OD ISPIT ZA 3 KOL DA GI RESIS TOCNO I KE IMAS 6 PETAR TAKA NESTO ZBORESE I SLUSNAV DEKA SITE STO PADNALE NA 3 KOL SE U ANFITEATAR 1 DALE E OVA TOCNO ?

MOZES DA IDES SO POSTARA AMA SAMO DA NE TI E KOPIJA TOGAS KE GO RESAVAS ISPOTOT BEZ ZBIRKA.
A DALI E TOCNA INFORMACIJAVA OD PETAR DEKA MOZELO DA SE POLAGA POPRAVEN NA TRET KOLOKVIUM TIE ZADACITE STO KE TI PADNELE OD ISPIT ZA 3 KOL DA GI RESIS TOCNO I KE IMAS 6 PETAR TAKA NESTO ZBORESE I SLUSNAV DEKA SITE STO PADNALE NA 3 KOL SE U ANFITEATAR 1 DALE E OVA TOCNO ?

Вака сеа. Тоа дека сме сите во амф 1 во 11 ипол што сме паднале на 3 колоквиум е точно, имаше такви информации дека ке дадел 2 задачи од 3 колок и ако ги решиш точно и 2 те имаш 6 че ама не знам колку е точно тоа. И мене ме интересира дали ке дава така на сите во амф 1 или дали ке прашува кој сака цел испит или дали воопшто постои таа можност за само од 3 колок да ти даде? Во среда ке знаеме битно:)

Економисти ми треба ваша помош.
Вака, треба да најдам податоци за вкупните и маргиналните трошоци на 2 фирми и да ги споредам.
Од каде да ги најдам ?
Фала однапред. :smir:
kaj firmite sto sakas da gi sporedis :)

Хах па знам дека од фирмите треба да се земаат податоците, не можам да ги измислам. туку прашањето поконкретно ми беше, дали на интернет можам да најдам вакви податоци за кока кола или за некоја друга гигант фирма?

tesko da nekoj ke stavi takvi podatoci na net, bidejki tie podatoci se presmetuvaat ali sepak proveri vo sajdovite. Ako ne ako imas dadeno dovolno podatoci ke treba da gi presmetas sam :nesum:

Луѓе ај некој нека ми каже каков е испитот Основи на маркетинг. Мене ми кажаа дека се паѓале прашања од колоквиумите а на една другарка и рекле дека прашањата не се повторувале се’ до нареден февруари и сега.....Ај некој нека пише што знае посто полагам на 6-ти и веке почнува да ме фаќа страв:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom