Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
На студентски ми кажаа дека од 25 мај до 15 јуни е мајската сесија. Поместени се датите.

Па добро де, што ти мења мајско или мајско-јунска сесија коа си ги глеаш датумите. Као што ти кажале на студентски така има и на web-от.

Па добро де, што ти мења мајско или мајско-јунска сесија коа си ги глеаш датумите. Као што ти кажале на студентски така има и на web-от.

А кој рече дека ми мења нешто ?
Јас само го поправив колегата зошто тој имаше напишано дека почнува од 15 мај, а не од 25 мај.

Nekoj od postarive kolegi moze da mi kaze za SEMINARSKA za vo indeks kaj MCR, treba li bas od tie knigi od biblioteka sto ni gi preporaca Eftimov ili moze da se snajdeme na drug nacin? Btw dali voopsto ke gi pregleduva???

Мислам дека се полага во 16:30, ќе проверам утре и ќе ти пишам. Колку што знам писмата од книгата не треба да се учат. Професорката рече дека ќе имало прашања од текстовите, ќе има и за сумите како се одвојуваат со точки, за кратенките, граматика (тие работи ги има во листовите што ги копиравме и во Intelligent Business тоа како скрипта што ни го даде, ако си одела на предавање знаеш за кои ти зборам). Јас не одев последните 2 недели на предавање па затоа прашував дали ќе биде колоквиумот до Промоција или ќе има и некоја лекција плус и дали кажала што поточно ќе има од граматика. Ама никој не одговара :)

Не сум била на предавања дооолго време, и немам никакви скрипти.
Сум мислела дека е како Англиски 1, учев само од книга и извадив 9.
А сега со ова што ми го кажа, изгубив волја за да полагам преку колоквиум.:nesvest:(а битен ли е многу тој додатен материјал??)

п.с Благодарам многу за одгов., и те молааам да не заборавиш да ми пишеш за терминот во кој полагаме. :)

Поздрав

Не сум била на предавања дооолго време, и немам никакви скрипти.
Сум мислела дека е како Англиски 1, учев само од книга и извадив 9.
А сега со ова што ми го кажа, изгубив волја за да полагам преку колоквиум.:nesvest:(а битен ли е многу тој додатен материјал??)

п.с Благодарам многу за одгов., и те молааам да не заборавиш да ми пишеш за терминот во кој полагаме. :)

Поздрав

Немој да губиш волја :wink: лесно е и ова како Англиски 1, од додатниот материјал битни се кратенките и сумите. Пиши ми маил на приватна порака или ако неможеш да пишуваш приватни пораки пиши ми на маил (влези во мојот профил и го имаш таму мојот маил) и ќе ти го пратам додатниот материјал.

Не те заборавам за терминот, ќе ти пишам малку покасно за терминот.

Поздрав

Колеги некој да не знае кога ќе има резултати Трговско Право ? :smir:
И јас истото се прашував, зошто денес кажаа дека веќе утре ќе има економика резултати, па се надевам(а и би требало) да има и резултати трговско.

Немој да губиш волја :wink: лесно е и ова како Англиски 1, од додатниот материјал битни се кратенките и сумите. Пиши ми маил на приватна порака или ако неможеш да пишуваш приватни пораки пиши ми на маил (влези во мојот профил и го имаш таму мојот маил) и ќе ти го пратам додатниот материјал.

Не те заборавам за терминот, ќе ти пишам малку покасно за терминот.

Поздрав
vo 16:30 e 100 %

zadolzitelnata seminarska sto e za studentski
dali treba sam da ja napises pa da ja odneses kaj asistent
ili asistentot da ti dade tema za pisuvanje pa da ja odneses da ti ja odobri seminarskata????????

vo 16:30 e 100 %

zadolzitelnata seminarska sto e za studentski
dali treba sam da ja napises pa da ja odneses kaj asistent
ili asistentot da ti dade tema za pisuvanje pa da ja odneses da ti ja odobri seminarskata????????

Одиш прво кај асистентот да ја пријавиш и да ти даде тема ( или па ќе ти рече сам да си одбереш ). Кога ќе завршиш ја предаваш кај асистентот да ти ја провери, они ја предаваат на студентски каде се архивира и после тоа зимаш потпис од кај асистентот.

Би можел некој да ми прати некаков примерок од било каква семинарска да видам каков треба да е изгледот? Grazie :party3:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom