Економски факултет- Штип

• Креатор на темата Креатор на темата AFI
  • Време на започнување Време на започнување
Како поминавте на завршниот инвестиции? јас го пријавив во втора декада па да знам што да очекувам :)

Со оглед на тоа што се' беше у игра, јас сум задоволен (а ми се погоди изгледа и полесната група).

- 2рата задача + пресметка на период на враќање на инвес. + пресметка на стапка на рентабилност во однос на инцијалните инвес.
- Теоријата : Техничка документација на проект, Проектен тим, Стапка на принос од сопствени средства и Дисконтиран пристап на пресметка на периодот на враќање на инвестициите.

ММБ и Банкарство какви се завршните по колку прашања даваат...???

Колеги ке ве молам ако може да ги објавете прашањата банкарство 1 декада .

nekoj da znae sto zadaci moze da se padnat na zavrsniot po upravuvacko, lanski kolegi\koleski da spodelat mislenje;)

De be decki kazete nekoe prasanje, upatstvo za monetarna ekonomija za zavrsen ne bidete skrzavi :P

De be decki kazete nekoe prasanje, upatstvo za monetarna ekonomija za zavrsen ne bidete skrzavi :P

1.Посредничкиот производ како никулец на паричното стопанство
2. Апрецијација на парите
3. Теорија на производни трошоци

1.Од каде доаѓа вредноста на парите

2.Квантитативна татеорија
3.Условеност и зависност на монетарна и стопанска рамнотежа;

Инвестиции колку преживеани има од прва декада ? :D
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 20:59 ---
Колеги ке ве молам ако може да ги објавете прашањата банкарство 1 декада .

Мојата група : Евровалути + пазар; Видови банки во МБ + разлики меѓу филијала и подружница; Ликвидност + критериуми за ликвидност + рочна трансормација; Оперативна рамка во Евросистемот + Главно рефинансирање + есконтна стапка;

Дали некој има тест Англиски 1 од Драган Донев.Слушнав дека секоја година биле исти ,па ако знаете нешто ,помогнете :P

Леле леле резултатите од завршниот по ММБ ццццц .. Бог да чува и да брани, едвај една оценка сум дигнал. Инвестиции имам повеќе поени. Фалело уште да не' соборат и комплет избричани да бидеме ! :facepalm::facepalm: .. На предмет од мочани 4 кредити, да извадиш најслаб завршен до сега е за плачење. Стварно не знам шо им е филмот, изгледа се решени до четврта да останеме 20 души ..

Колеги ве молам некој што има или се секава на прашања било од колоквиум или од испит по Јавен Сектор да ги напише ви благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom