Економски факултет- Штип

• Креатор на темата Креатор на темата AFI
  • Време на започнување Време на започнување
колеги, да не знае некој од кога почнуваат предавањата ( за бруцошите )? распоред нигде нема :P

Ретардирани се овие. Никаква одговорност, транспарентност и пред се' почит во односот со студентите. Не легнувајте рано денес, ништо чудно и накај полноќ да го извадат распоредот со прво предавање од утре накај 8-9 часот .. :cautious:

Ретардирани се овие. Никаква одговорност, транспарентност и пред се' почит во односот со студентите. Не легнувајте рано денес, ништо чудно и накај полноќ да го извадат распоредот со прво предавање од утре накај 8-9 часот .. :cautious:

па и ретардирани ли се ..прееска на една другарка речеле од утре почнувате, распоредо ви е на страната проверете не ме замарајте, а од распоред, ни Р нема ..

-.-

па и ретардирани ли се ..прееска на една другарка речеле од утре почнувате, распоредо ви е на страната проверете не ме замарајте, а од распоред, ни Р нема ..

-.-
има ставено распоред. И сега знае ли се почнуваме ли од утре или не?

има ставено распоред. И сега знае ли се почнуваме ли од утре или не?

видов го распоредно ..
да ти кажам право, појма неам ..некои викат од утре сме, некои викат од понеделник ..
друго шо забележав, е дека има групи, а листа кој која група е - нема ..

-.-

шо студираш?

видов го распоредно ..
да ти кажам право, појма неам ..некои викат од утре сме, некои викат од понеделник ..
друго шо забележав, е дека има групи, а листа кој која група е - нема ..

-.-

шо студираш?
економски сум, фин. менаџмент. А тоа за групите ке ви кажат коа ке почнете со вежбите

Ај ако некој имал претходно искуство нека пише:дали може да го променам изборниот предмет и да ми каже нешто повеќе за меѓународни сметководствени стандарди(МСС)....Тежок или лесен?
Ќе си питам и на студентски утре дали може да сменам, но ако имал некој искуство со ова нека пише.

Ај ако некој имал претходно искуство нека пише:дали може да го променам изборниот предмет и да ми каже нешто повеќе за меѓународни сметководствени стандарди(МСС)....Тежок или лесен?
Ќе си питам и на студентски утре дали може да сменам, но ако имал некој искуство со ова нека пише.

Предметот може да се смени , но не ти препорачувам МСС бидејќи многу треба напамет да се учи и не е лесен. Стандарди се кој постојано се менуваат и закони и напамет треба да се знат кој , како , што....тешкоо , но сепак ти си знаеш ..Позз

Предметот може да се смени , но не ти препорачувам МСС бидејќи многу треба напамет да се учи и не е лесен. Стандарди се кој постојано се менуваат и закони и напамет треба да се знат кој , како , што....тешкоо , но сепак ти си знаеш ..Позз
Уф, уф. Сега сум во тешка дилема. Утре ќе видам учебникот каков е па ќе одлучам. Сакам МСС бидејки на микро е Дарко асистент, а од овој поени од активност нема да добијам додека сум жив а и за семинарските дава слабо поени. Лани не претепа пола генерација со по 3-4 поени.

Уф, уф. Сега сум во тешка дилема. Утре ќе видам учебникот каков е па ќе одлучам. Сакам МСС бидејки на микро е Дарко асистент, а од овој поени од активност нема да добијам додека сум жив а и за семинарските дава слабо поени. Лани не претепа пола генерација со по 3-4 поени.

Од мое искуство изборен предмет може да се смени само доколку не се положи и комисиски па се презапишува за во наредна година.Така стои и во правилникот.Задолжителен предмет кој нема да се положи комисиски се презапишува а изборен предмет се презапишува истиот или се избира нов.

Што се однесува до МСС јас иако вонреден студент немав проблем и го положив од прва.

Ај кога сме веќе кај прашањата... Царинска дали некој ги знае последните шо се паѓале? Или од претходните сесии, не е битно. Фала

Ај кога сме веќе кај прашањата... Царинска дали некој ги знае последните шо се паѓале? Или од претходните сесии, не е битно. Фала

Септемвриска сесија:
1. Регионални економски интеграции
2.Царински надзор во слободна зона
3.Елементи на царинска вредност на увезена стока

Др. што се имаат паѓано:
1. ДДП
2.ЦИП
3.ЦИФ
4.Царински надзор во воздушниот сообраќај
5.Дејности на слободна зона
6.Карактеристики на цар. политика
7.Вообичаена постапка за царинење