па и ретардирани ли се ..прееска на една другарка речеле од утре почнувате, распоредо ви е на страната проверете не ме замарајте, а од распоред, ни Р нема ..Ретардирани се овие. Никаква одговорност, транспарентност и пред се' почит во односот со студентите. Не легнувајте рано денес, ништо чудно и накај полноќ да го извадат распоредот со прво предавање од утре накај 8-9 часот ..
има ставено распоред. И сега знае ли се почнуваме ли од утре или не?па и ретардирани ли се ..прееска на една другарка речеле од утре почнувате, распоредо ви е на страната проверете не ме замарајте, а од распоред, ни Р нема ..
-.-
видов го распоредно ..има ставено распоред. И сега знае ли се почнуваме ли од утре или не?
економски сум, фин. менаџмент. А тоа за групите ке ви кажат коа ке почнете со вежбитевидов го распоредно ..
да ти кажам право, појма неам ..некои викат од утре сме, некои викат од понеделник ..
друго шо забележав, е дека има групи, а листа кој која група е - нема ..
-.-
шо студираш?
мхм ..оди ли денеска на предавања?економски сум, фин. менаџмент. А тоа за групите ке ви кажат коа ке почнете со вежбите
јас даА утре ќе оди ли некој?
Предметот може да се смени , но не ти препорачувам МСС бидејќи многу треба напамет да се учи и не е лесен. Стандарди се кој постојано се менуваат и закони и напамет треба да се знат кој , како , што....тешкоо , но сепак ти си знаеш ..ПоззАј ако некој имал претходно искуство нека пише:дали може да го променам изборниот предмет и да ми каже нешто повеќе за меѓународни сметководствени стандарди(МСС)....Тежок или лесен?
Ќе си питам и на студентски утре дали може да сменам, но ако имал некој искуство со ова нека пише.
Уф, уф. Сега сум во тешка дилема. Утре ќе видам учебникот каков е па ќе одлучам. Сакам МСС бидејки на микро е Дарко асистент, а од овој поени од активност нема да добијам додека сум жив а и за семинарските дава слабо поени. Лани не претепа пола генерација со по 3-4 поени.Предметот може да се смени , но не ти препорачувам МСС бидејќи многу треба напамет да се учи и не е лесен. Стандарди се кој постојано се менуваат и закони и напамет треба да се знат кој , како , што....тешкоо , но сепак ти си знаеш ..Позз
Од мое искуство изборен предмет може да се смени само доколку не се положи и комисиски па се презапишува за во наредна година.Така стои и во правилникот.Задолжителен предмет кој нема да се положи комисиски се презапишува а изборен предмет се презапишува истиот или се избира нов.Уф, уф. Сега сум во тешка дилема. Утре ќе видам учебникот каков е па ќе одлучам. Сакам МСС бидејки на микро е Дарко асистент, а од овој поени од активност нема да добијам додека сум жив а и за семинарските дава слабо поени. Лани не претепа пола генерација со по 3-4 поени.
Ај кога сме веќе кај прашањата... Царинска дали некој ги знае последните шо се паѓале? Или од претходните сесии, не е битно. Фала