- Член од
- 28 октомври 2014
- Мислења
- 329
- Поени од реакции
- 144
Ај отвори конверзација некако јас не можам да ти пратам порака нз зошто
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
теорија на одлучување ти е на пишување, околу 20-25 прашања на колоквиум, не ти препорачувамМоже ли некој да сподели искуство или мислење за овие изборни предмети:
- корпоративно управување
- економија на работна сила
- економска статистика
- теорија на одлучување
Двата се прелесни и можеш лесно да имаш 10ка. Сама види си што ти одговара повише да научиш неколку набројубванки и да направиш презентација - корпоративно или да следиш концентрирано на предавања Анализа и дома да не се замараш ич. Ако имаш 2 задолжителни можеш и овие 2 за изборни да ги земеш, ама гледај да идеш на предавања посебно Анализа. А Славе мене лично ме има бркано и за потпис и за оцена после, па сеа ти види, јас чекав до наредниот пат кога ставаше оцени за да ми ја стави.Колеги, Корпоративно управување или Анализа на временски серии, кој е полесен за 10ка?
(и дали препорачувате да се земат два предмети ко у втор семестар или не)
(пс. дали стварно проф, славе брка од канцеларија ако не земеш оценка у предвиден термин, и дали проф шуклев исто така дава оценка ако се отиде друг ден )
Ја у прва го земав организациско,а у втора еколошки и социологија...И трите се прелесни со тоа шо организациско си бара прелистување на таа скриптата 2-3 дена пред испит и да научиш 10-тина набројуванки,додека пак еколошки има 60-тина прашања за прв и 115-6 мислам беа за втор,ги дава на предавањата. Социологија ваљда ќе треба таа скриптата да му ја земеш за есеј кој што е задолжителен,ама тоа шо се наоѓа на колоквиум нема теорија во книга да го најдеш така да и за тоа се учат прашања од либро/зокиПредлог изборни предмети за прва година а да не мора присуство?
-еколошки менаџмент,организациско однесување и социологија?
Полесен е од менаџмент, предавањата му се интересни. Ако одиш на предавање нема да ти прави проблем за потписи, ако не си редовен и забушаваш тешко дека ќе стигниш до потпис.Корпоративно стварно толку лесен е за изборен?Мене ми е некако страв дека Шуклев го предава и имам слушнато дека е строг професор.
И ако некој има искуство со Менаџмент на човечки ресурси за изборен?
Колкав е материјалот, колку страни има ?Полесен е од менаџмент, предавањата му се интересни. Ако одиш на предавање нема да ти прави проблем за потписи, ако не си редовен и забушаваш тешко дека ќе стигниш до потпис.
Принципот на оценување и формулирање тест е исти како на менаџмент, со кејсови и прашања на заокружување од 1 до 5 можни. Оригинал книга бара. Материјалот за учење е всушност проширена последна тема од Основи на Менаџмент.
100 страни за колоквиумКолкав е материјалот, колку страни има ?