Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Анализа на временски серии некој искуства да сподели ?

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Може ли некој да сподели искуство или мислење за овие изборни предмети:
  • корпоративно управување
  • економија на работна сила
  • економска статистика
  • теорија на одлучување

Може некој да ми каже колку прашања има на испит по сметководство и колку поени се вкупно и нешто подетално какви се прашањата колку се точно,неточно , на заокружување..? И колку поени носеше само вториот колоквиум ? Фала однапред :)

Предлог изборни предмети за прва година а да не мора присуство?
-еколошки менаџмент,организациско однесување и социологија?

Може ли некој да сподели искуство или мислење за овие изборни предмети:
  • корпоративно управување
  • економија на работна сила
  • економска статистика
  • теорија на одлучување
теорија на одлучување ти е на пишување, околу 20-25 прашања на колоквиум, не ти препорачувам

Колеги, Корпоративно управување или Анализа на временски серии, кој е полесен за 10ка?
(и дали препорачувате да се земат два предмети ко у втор семестар или не)
(пс. дали стварно проф, славе брка од канцеларија ако не земеш оценка у предвиден термин, и дали проф шуклев исто така дава оценка ако се отиде друг ден )

Колеги, Корпоративно управување или Анализа на временски серии, кој е полесен за 10ка?
(и дали препорачувате да се земат два предмети ко у втор семестар или не)
(пс. дали стварно проф, славе брка од канцеларија ако не земеш оценка у предвиден термин, и дали проф шуклев исто така дава оценка ако се отиде друг ден )
Двата се прелесни и можеш лесно да имаш 10ка. Сама види си што ти одговара повише да научиш неколку набројубванки и да направиш презентација - корпоративно или да следиш концентрирано на предавања Анализа и дома да не се замараш ич. Ако имаш 2 задолжителни можеш и овие 2 за изборни да ги земеш, ама гледај да идеш на предавања посебно Анализа. А Славе мене лично ме има бркано и за потпис и за оцена после, па сеа ти види, јас чекав до наредниот пат кога ставаше оцени за да ми ја стави.

Предлог изборни предмети за прва година а да не мора присуство?
-еколошки менаџмент,организациско однесување и социологија?
Ја у прва го земав организациско,а у втора еколошки и социологија...И трите се прелесни со тоа шо организациско си бара прелистување на таа скриптата 2-3 дена пред испит и да научиш 10-тина набројуванки,додека пак еколошки има 60-тина прашања за прв и 115-6 мислам беа за втор,ги дава на предавањата. Социологија ваљда ќе треба таа скриптата да му ја земеш за есеј кој што е задолжителен,ама тоа шо се наоѓа на колоквиум нема теорија во книга да го најдеш така да и за тоа се учат прашања од либро/зоки :D

Корпоративно стварно толку лесен е за изборен?Мене ми е некако страв дека Шуклев го предава и имам слушнато дека е строг професор.
И ако некој има искуство со Менаџмент на човечки ресурси за изборен?

Корпоративно стварно толку лесен е за изборен?Мене ми е некако страв дека Шуклев го предава и имам слушнато дека е строг професор.
И ако некој има искуство со Менаџмент на човечки ресурси за изборен?
Полесен е од менаџмент, предавањата му се интересни. Ако одиш на предавање нема да ти прави проблем за потписи, ако не си редовен и забушаваш тешко дека ќе стигниш до потпис.
Принципот на оценување и формулирање тест е исти како на менаџмент, со кејсови и прашања на заокружување од 1 до 5 можни. Оригинал книга бара. Материјалот за учење е всушност проширена последна тема од Основи на Менаџмент.

Полесен е од менаџмент, предавањата му се интересни. Ако одиш на предавање нема да ти прави проблем за потписи, ако не си редовен и забушаваш тешко дека ќе стигниш до потпис.
Принципот на оценување и формулирање тест е исти како на менаџмент, со кејсови и прашања на заокружување од 1 до 5 можни. Оригинал книга бара. Материјалот за учење е всушност проширена последна тема од Основи на Менаџмент.
Колкав е материјалот, колку страни има ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom