Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки семестаров економетрија и економија на јавен сектор ги имам за задолжителни. Можам само еден од нив да запишам. Да напише некој што ги слушал повеќе за предметиве, за да се одлучам кој го запишам??? :confused:

Колеги и Колешки, ако може мала помош околу запишувањето.
Сега треба да запишам втора година, имам од 1 семестар неположени предмети.
На е-индексот кои предмети треба да ги запишам ( ги ставам први неположените и за другите ми вика немаш кредити )?
Дали во индексот ги пишуваме предметите од трет семестар?
А во пријавата при упис каде и кои предмети се запишуваат?

Колеги и Колешки, ако може мала помош околу запишувањето.
Сега треба да запишам втора година, имам од 1 семестар неположени предмети.
На е-индексот кои предмети треба да ги запишам ( ги ставам први неположените и за другите ми вика немаш кредити )?
Дали во индексот ги пишуваме предметите од трет семестар?
А во пријавата при упис каде и кои предмети се запишуваат?
Епа максимум предмети шо можиш да запишиш ти се 4 во семестар и дури не ги положиш тие што ти заостанале нема да можиш од новиот да ги запишиш таа година.
Пример лани ако не си положил економија,сметководство и математика, ги презапишуваш сите 3 и плус еден задолжителен од 3 семестар.
Во 5ти ќе си ги запишиш тие од 3ти и така ќе си влечиш пола година позади тебе.

Mi gi dava kako izbor na iknow i predmetite sto gi imam polozeno... sto e rabotava so da praam?

Mi gi dava kako izbor na iknow i predmetite sto gi imam polozeno... sto e rabotava so da praam?
Така е ако сесијава си положил некој од зимските лани и не ти е внесена оценката онлајн....Иди на студентски, ќе ти средат.

Колеги некое мислење или искуство за ови предмети :
Регионална економија
Производен менаџмент
Стратегиски менаџмент
Индустриска политика
Управување со производ
Општествено богатство и национални сметки
Квантитативни методи во финансии
Статистичка контрола на квалитет

Ми треба некој за изборен па пред се ме интересира дали се бара присуство и колку страни се за учење, дали има отворени прашања? Овие последни 2 се слични како статистика, само задачи??
Ако ниту еден не одговара, тука е англиски :)

Регионална економија
Производен менаџмент
Стратегиски менаџмент
Индустриска политика
Управување со производ

Ми треба некој за изборен па пред се ме интересира дали се бара присуство и колку страни се за учење, дали има отворени прашања? Овие последни 2 се слични како статистика, само задачи??
Па да, последните два биле како статистика и на компјутер биле предавањата. :)

Претпоследниот ми се свиѓа, доколку сум сега на факултет би го избрал тоа. Тевдовски е добар предавач, е сега ризикот ти е ако се ангажира повеќе политички, а мене така ми изгледа.

Одприлика кога излегува конкурсот за втор циклус на студии?

Регионална економија
Производен менаџмент
Стратегиски менаџмент
Индустриска политика
Управување со производ

Регионална - никако!
производен - не знам
стратегиски - не бил претерано тешко но не е меѓу најлесните, напамет учење е предметот.
индистриска - слишнав дека нема ни предавања ни книга за учешње ти дава само матријал и од него пишуваш есеј и толку ( лани скоро сите имали 10ки)
Управување - велат не бил баш за изборен на маркетинг им е задолжителен и не е баш лесно.
Богатство - не знам и јас барам инфо.
Квантитативни методи - се работи на комп. мора да идеш на предавања и вежби за да сватиш некои работи, а и професорот е срцка ( Тевдовски) и ако барем малку се трудиш ќе сватиш и ќе имаш сигурно висока оцена.
Статистича контрола - исто на комп. уште полесно од квантитативни методи со кнога мислам дека се полага, нема вежби посебно така да како да ти е 4+0 имап само 2 предавања у неделата у толку на кои е пожелно да идеш, ако идеш редовно на предавања 100% имаш 9ка или 10ка.
Позз.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom