Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Zemi si trgovsko pravo definitivno. Da bese na eden od drugite potrski smerkvi ke ti kazev da si go cuvas poso ke ti treba za poteskitr semestri ama za finansiski ti e top.
Ebiznis nemoj da si se zaebal da go zimas u nikoj slucaj. Eve ja sea zavrsuvam prva godina i go zemav ebizniz vekje e avgust uste go nemam polozeno.
Eve bas utre go polagam posleden pat godinava, se nadevam deka ke go polozam. Vazno materijalot so se uci se zivi gluposti i nekoi bez vrska raboti...

Ако може предлог за изборен за прва година на сметководство и ревизија :unsure:

Ако може предлог за изборен за прва година на сметководство и ревизија :unsure:
Трговско право,не само за сметководство туку и за другите смерови(освен надворешна трговија на кој шо му е редовен у 2-ра)

Јас направив пауза неколку години, тешко ми е да се вратам во колосек. Ве молам ако некој знае за прашања по Државно сметководство и сметководство на непрофитни организации да ми каже нешто ако може?

Zemi si trgovsko pravo definitivno. Da bese na eden od drugite potrski smerkvi ke ti kazev da si go cuvas poso ke ti treba za poteskitr semestri ama za finansiski ti e top.
Ebiznis nemoj da si se zaebal da go zimas u nikoj slucaj. Eve ja sea zavrsuvam prva godina i go zemav ebizniz vekje e avgust uste go nemam polozeno.
Eve bas utre go polagam posleden pat godinava, se nadevam deka ke go polozam. Vazno materijalot so se uci se zivi gluposti i nekoi bez vrska raboti...

Фалаа многу.А да те прашам се зимат 2ва изборни предмети во семестар или?[DOUBLEPOST=1440076462][/DOUBLEPOST]
Трговско право
Фала многу.А да те прашам се зимат 2ва изборни предмети во семестар или?

Фалаа многу.А да те прашам се зимат 2ва изборни предмети во семестар или?[DOUBLEPOST=1440076462][/DOUBLEPOST]
Да, во семестрите каде што имаш 2 задолжителни предмети, најдобро е да одбереш 2 изборни...Во втор семстар ќе избереш 2, ама за тоа потоа. :D

Zavisi. Obicno se zima po semestar da imas vkupno 4 predmeti za da mozes da diplomiras za 4 godini (u slucaj da gi davas predmetite redovno).
Mozes ti da zemes 1 izboren vo semestar so 2 zadolzitelni ama togas ke treba ili eden od narednite semestri da upises 5 predmeti ili pak da zapisuvas 5-ta godina za 1 predmet..
Taka da najpametno ti e da upisuvas 2 izborni koga imas samo 2 zadolzitelni..

Колеги, знае некој дали тие лани што не платија партиципација, т.е. беа рангирани во топ 10 и добија стипендија од УКИМ, годинава треба да платат?

Колеги, знае некој дали тие лани што не платија партиципација, т.е. беа рангирани во топ 10 и добија стипендија од УКИМ, годинава треба да платат?
Колкав просек имаш?

При презапишување на еден предмет, во 9ти семестар дали се плаќа полната сума за семестар, односно 100 евра или се рачуна според кредити (8х3,33) ?

При презапишување на еден предмет, во 9ти семестар дали се плаќа полната сума за семестар, односно 100 евра или се рачуна според кредити (8х3,33) ?
Ја плаќаш сумата само за тој еден предмет значи околу 25 евра + тие трошоците што се за книжен фонд и др.глупости. :)

Маркетинг масакр,од 108 луѓе 16 положија(14 6-ки,1 7-ца и 1 8-ца,јас во другите 92 сум) на намалена граница од 60 на 34 :vozbud::vozbud::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom