Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Се сеќава некој лани Економски развој кои отворени прашања се паднаа на прв колоквиум ?
И дали се паѓаат од Либро ?

Moze nekoj da mi kaze kakov e prv kolokvium smetkovodstvo? I dali so prasanja od libro bi bilo dovolno da se pomine?

Moze nekoj da mi kaze kakov e prv kolokvium smetkovodstvo? I dali so prasanja od libro bi bilo dovolno da se pomine?

Да, од Либро се паѓат доста посебно точно неточно, но нема шанси само со прашања да поминеш, дават зезнати задачи, скоро секогаш ги менуваат, 1-2 може најчесто исти да се паднат ама и тогаш бројките ќе бидат сменети. На втор колоквиум повеќе имаше од Либро прашања. Ама во секој случај само со прашања немаш шанси, мораш и со задачи. Инаку лани ја спушти границата наместо со 56 се положуваше со 51 поен.

Прочитај ги обавезно прашањата, ама тешко дека ке поминеш само со нив. Мене, за разлика од членот што ти одговорил, ми се паднаа скоро сите од либро на првиот колоквиум, а на вториот само 4-5 прашања.
Затоа првиот го положив со 82, а вториот едвај над граница. :icon_mrgr:

Се сеќава некој лани Економски развој кои отворени прашања се паднаа на прв колоквиум ?
И дали се паѓаат од Либро ?
Полагам економски развој.Ја имам книгата од 2002...имало ново издание ??
како тоа до 333 страна треба а се паѓа на пола лекција ?!

Да не има некој тука што му се поклапаат утре маркетинг и дигитална?

Полагам економски развој.Ја имам книгата од 2002...имало ново издание ??
како тоа до 333 страна треба а се паѓа на пола лекција ?!

Таа книга е ама до 333, само за 1 колоквиум, до таму ја даваа во Либро.

Таа книга е ама до 333, само за 1 колоквиум, до таму ја даваа во Либро.
Господ здравје да ти даде и да положиш се што ке пријавиш.
Еве учам и се нервирам што немоам да дојдам до информација.
Фала ти

Ум за друг пат трговско да си учам од книга, какви презентации скрипти, 30 од 50 прашања прв пат ги видов :eek:

Извинете ако сум ја промашил темата... ме интересира економскиов факултет(иако сум уште 2ра година)...Дали е добар факултетот и дали би ми го препорачале за да можам да изградам некоја добра професија...
Доколку е битно,во Корчагин сум 2ра година и за во трета година се мислам помеѓу ПМ-А и ОХ-а смеровите... кажете ми што да одберам и објаснете ми по детално ако можете
Благодарам однапред :):)

Ум за друг пат трговско да си учам од книга, какви презентации скрипти, 30 од 50 прашања прв пат ги видов :eek:

Буквално сите се испожалија на Tрговско право. И Деловна етика се жалеа дека било отров. Изгледа Основи на Е-бизнис ќе испадне најдобро на крај. :D

Извинете ако сум ја промашил темата... ме интересира економскиов факултет(иако сум уште 2ра година)...Дали е добар факултетот и дали би ми го препорачале за да можам да изградам некоја добра професија...
Доколку е битно,во Корчагин сум 2ра година и за во трета година се мислам помеѓу ПМ-А и ОХ-а смеровите... кажете ми што да одберам и објаснете ми по детално ако можете
Благодарам однапред :):)

Смеровите и немаат некоја голема улога ако си се одлучил за Економски факултет. Ако одиш на ОХА ќе имаш три економски предмети во четврта година што ќе ти бидат од помош за Основи на економија во прва година, а ако одиш на ПМА ќе слушаш толку многу математики што Математика за економисти во прва година би требало да ти биде прилично лесна. Нема некоја голема разлика, ако те бива повеќе математика можеш да одбереш ПМА, ако сакаш да се извадиш со релативно полесно учење, одбери ОХА.

А, околу тоа дали е добар за градење кариера, треба прво да си направиш некој концепт во кои области би се гледал за околу 10 години од сега и каде мислиш дека можеш да се пронајдеш. :)

-----

Инаку има уште некој што нема научено Основи на сметководство, да се тешам? :(
Има ли некои финти, освен прашањата од Либро?

Буквално сите се испожалија на Tрговско право. И Деловна етика се жалеа дека било отров. Изгледа Основи на Е-бизнис ќе испадне најдобро на крај. :D
Сепак добрата ствар е што со 26 се мине, мислам дека со тие што ги знаев и нешто на погодување имам шанса за пролаз :D

Се деси шо се деси со трговско....ум за друг пат.
Не направија будали при здрав мозок.

Јас учев делумно и од книга, но најмногу од презентации за трговско и пак имав едно десетина прашања за кои се чудев од каде ги извадиле. Секоја чест, морам да им признаам, а кога ќе ми текне дека асистентката влегува и вика, ајде лесни се прашањата, со еден одговор се. Кога би знаеле што прашувате, лесни ќе беа.

Јас учев делумно и од книга, но најмногу од презентации за трговско и пак имав едно десетина прашања за кои се чудев од каде ги извадиле. Секоја чест, морам да им признаам, а кога ќе ми текне дека асистентката влегува и вика, ајде лесни се прашањата, со еден одговор се. Кога би знаеле што прашувате, лесни ќе беа.

А јас што книгата незнам ни како изгледа?
Сите прашања ми беа како од Марс да паднале....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom