Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
може некој да ми каже колку задачи има на првиот колоквиум математика, и колку треба да се решат за 6ка ? :D

може некој да ми каже колку задачи има на првиот колоквиум математика, и колку треба да се решат за 6ка ? :D

Имаш 3 задачи, а треба да решиш 1.5 за да поминеш

а освен задачите, што се паѓа друго на колоквиум..? знам дека има некакви прашања, само незнам какви :D

Имаш две прашања , но тие се исти од збирката.
Комплетно исти, само треба да ги препишеш.

Некој да ми каже дали се поминува лесно и дали се паѓаат прашања од либро по : ФПИ, Макроекономија, Финансиско сметководство и Демографија ?

Ви благодарам однапред фини колеги и колешки :D

Не се нешто тешки, ама не се ни прелесни во секој случај. ФПИ ти е на логика, не учи напамет туку со разбирање. Прашањата во најголема мера ти се да размислиш добро зошто секоја опција од понудените одговори може да те збуни. Првиов колоквиум по Макро паѓаат доста прашања од Либро. Сега не знам кој ги имаш ти, ама кај мене добри 80% се паднаа лани, плус имаш 3 отворени (или 2 не сум сигурен) и платен биланс. Финансиско сметководство првиот колоквиум беше потежок. Во најголема мера ти се прашања од тие кои се после главите од книгата, книжењата во голем дел ти се како тие во книгата, но има од 2-3 настани со по 4-5 поврзани книжења во толку прашања што беа малку зезнати и бара доста размислување. Демографија не знам како е зошто не го имам досега земено како изборен.

Не се нешто тешки, ама не се ни прелесни во секој случај. ФПИ ти е на логика, не учи напамет туку со разбирање. Прашањата во најголема мера ти се да размислиш добро зошто секоја опција од понудените одговори може да те збуни. Првиов колоквиум по Макро паѓаат доста прашања од Либро. Сега не знам кој ги имаш ти, ама кај мене добри 80% се паднаа лани, плус имаш 3 отворени (или 2 не сум сигурен) и платен биланс. Финансиско сметководство првиот колоквиум беше потежок. Во најголема мера ти се прашања од тие кои се после главите од книгата, книжењата во голем дел ти се како тие во книгата, но има од 2-3 настани со по 4-5 поврзани книжења во толку прашања што беа малку зезнати и бара доста размислување. Демографија не знам како е зошто не го имам досега земено како изборен.

А Макро има повеќе прашања од Либро ?

Да не мислиш после главите во збирката ?

Фала ти многу

А Макро има повеќе прашања од Либро ?

Да не мислиш после главите во збирката ?

Фала ти многу

Па лани кога зедов имаше само едни, би требало да се истите ако си ги зел од таму зошто и претходните генерации ги имаа истите.

А Финансиско имаш после секоја глава прашања во книгата. Немаше збирка мислам.

Некој да ми каже дали се поминува лесно и дали се паѓаат прашања од либро по : ФПИ, Макроекономија, Финансиско сметководство и Демографија ?

Ви благодарам однапред фини колеги и колешки :D

ФПИ и јас сега го имам го спремам од презентации,а за Макро кога полагав јас и на двата колоквиума ми се паднаа многу прашања од Либро:) знам за отворените на вториот колквиум ми се падна Мендел-Флемингов модел,а на првиот имав за доброволна невработеност и второто прашање беше извадок од весник и твое мислење да дадеш така нешто:confused:

Нека пише некој за Економски раст и развој кај Гоце Петрески до која страна треба за прв колоквиум, на што да обрзнам внимание...што се паѓа најчесто...

Дали е доволно да учам од скриптата по Трговско право? Не ми треба висока оценка бтв..

Nekoj da mi kaze do koja strana e prv kolokvium Korporativno finansisko izvestuvanje kaj Zoran Minovski. Fala :)

Дај бе кажете МОИ какви прашања има на колоквиум, сигурно некој од вас го полагал овде :unsure:

Дај бе кажете МОИ какви прашања има на колоквиум, сигурно некој од вас го полагал овде :unsure:

Земји членки на некоја организација,години на основање,години на престанок на постоење,седишта на организации,претседатели и некои други ситници за кои ни на крај памет не би ти текнало дека може да се паднат o_O И дава доста прашања од презентациите што ги правите,али во принцип лесен предмет е а и професорката е многу фер :)

Дали е доволно да учам од скриптата по Трговско право? Не ми треба висока оценка бтв..

Трговско, еден ден пред испитот ги прочитав скриптите, и поминав со 7. За вложениот труд и време, ок е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom