Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Колега сум.
5 задачи имаше.Ги паматам доста добро , ќе ги напишам во word и ќе ти ги пратам , само пиши ми е-mail.

Ако може да ве замолам доколку ги имате сочувано истите задачи да ми ги пратите. Оовој предмет го полагам во зимскиов семестар на постдипломски Сметководство и ревизија. Ви благдарам

Ајде колеги со среќа во наредните две недели. :)

Инаку едно прашање до поискусните. Ова со збирката математика што се дозволува на колоквиум, значи дека можам во секое време од полагањето да ја вртам на кои сакам страници и да ги гледам задачите внатре? Нешто може да ми преречат?

Ајде колеги со среќа во наредните две недели. :)

Инаку едно прашање до поискусните. Ова со збирката математика што се дозволува на колоквиум, значи дека можам во секое време од полагањето да ја вртам на кои сакам страници и да ги гледам задачите внатре? Нешто може да ми преречат?

Можеш што сакаш да правиш со збирката. На некои тестови дава исти задачи како во збирката. Јас така препишав една-две.

Економски раст и развој.Ке одам на колоквиум и незнам како е

Фекален предмет е тој, и тоа многу. И јас ќе го полагам сега, и ме фаќа страв да ти кажам, затоа што е еден од потешките предмети на мојот смер-Економија. Дава две прашања на пишување, другите се на заокружување со еден или два точни одговори, ама хаос се прашањата, тросмислени сите.

Фекален предмет е тој, и тоа многу. И јас ќе го полагам сега, и ме фаќа страв да ти кажам, затоа што е еден од потешките предмети на мојот смер-Економија. Дава две прашања на пишување, другите се на заокружување со еден или два точни одговори, ама хаос се прашањата, тросмислени сите.
До која страна треба за прв колоквиум?
Има ли нешто што не треба да се учи?...многу е обемно и конфузно...

До која страна треба за прв колоквиум?
Има ли нешто што не треба да се учи?...многу е обемно и конфузно...

Пре би рекол конфузно, инаку има и доста пообемни предмети. Инаку не сум дома, кога ќе дојдам ќе ти кажам до која страна е.

:LOL::LOL:
Пре би рекол конфузно, инаку има и доста пообемни предмети. Инаку не сум дома, кога ќе дојдам ќе ти кажам до која страна е.
Да не ме заборавиш, па да ја научам цела книга....

Може да ми дадете броеви од професори кои држат приватни часови по математика

Аграрна политика до која страна е за прв колкоквиум и дали е истата книга од лани? А и каков ќе биде колок. само на заокружување? Pls halp

колоквиумот е на 08.11...не не на 06.11
до која страна треба ?

Можеш што сакаш да правиш со збирката. На некои тестови дава исти задачи како во збирката. Јас така препишав една-две.

Ова за прва година? Ваљда само таа математика е :D
Јас разбрав дека смееме да ја користиме таа другата книгичка со формули, а смееме цела збирка? :O

Ова за прва година? Ваљда само таа математика е :D
Јас разбрав дека смееме да ја користиме таа другата книгичка со формули, а смееме цела збирка? :O

Таа е таблицата, смееме и таа и збирката. :)

Ако може колегите што слушаат Промоција да ми кажат до која страна треба за прв колоквиум??

Може некој да ми каже МОИ со колку поени се положува и колку прашања дава на колоквиум? И дали може да се положи ако се уче само од материјалот од книгата а од презентациите помалку да му се обраќа внимание?

Може некој да ми каже МОИ со колку поени се положува и колку прашања дава на колоквиум? И дали може да се положи ако се уче само од материјалот од книгата а од презентациите помалку да му се обраќа внимание?

Колега МОИ има 50 прашања на колоквиум :т/н ,прашања со по 1 одговор,прашања со по 2 одговори и прашања со по 1 одговор но треба да одговориш што е погрешно.Така е поделен тестот и пишува над прашањата кои како треба да се одговорат,Се положуваше со некои нереален процент на бодови,али секогаш ја спушта границата и сите може да одат на втор колоквиум,на крај се собираат двата колоквиуми,проектот,присуството и активноста и така може да се земе оцена дури и ако еден од колоквиумите ти е положен условно.Без презентациите неможе да се положи зошто колку што има прашања од книга исто толку има и од презентациите (ако не и повеќе),затоа што книгата е доста стара а презентациите се со нови податоци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom