Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Колеги ќе ве замолам ако ги имате презентациите Аграрна политика или прашања да ми пратите.
Благодарам многу.

Колеги на колоквиум по Економија на инвестиции треба ли да се носат таблиците со дисконтните фактори што се на крајот на учебникот?

Беше ли некој на колоквиум Основи на сметководтство

Многу тешки ми се видоа прашањава...навидум лесно, ама...
Првито го положив со 56 бода...сега има ли врска ако на вториот на пример имам 44 бода, па да ме пушти ?

Многу тешки ми се видоа прашањава...навидум лесно, ама...
Првито го положив со 56 бода...сега има ли врска ако на вториот на пример имам 44 бода, па да ме пушти ?
Не верувам. Едино знам лани, тие со над 70 бода од првиот, а го паднаа вториот имаа право да си го преполагаат само вториот колоквиум во јануари,а во нашава генерација 20% ако беа само со над 70 бода:)

Кој се води како професор за Основи на Сметководство за 1 gr - деп. Економија, деп. Сметковод и ревизија ?

Ај колеги кои ќе полагаат втор колоквиум математика дали сте слушнале дали треба темата за процентна и каматна сметка за колоквиум? Мене еден од демонстраторите ми кажа дека ретко се паѓало на колоквиум, а на испит обавезно имало. Можеби некој од постариве колеги да не знае поточно што се паѓа на втор колоквиум? :)

Dragi Kolegi...

Ve molam ako ima nekoj informacija za Angliski 1 koi materijali treba, kade moze da se najdat, a i prashanja ako ima ne se na odmet. Isto i bilo kakvi dopolnitelni informacii za predmetov...

Ај колеги кои ќе полагаат втор колоквиум математика дали сте слушнале дали треба темата за процентна и каматна сметка за колоквиум? Мене еден од демонстраторите ми кажа дека ретко се паѓало на колоквиум, а на испит обавезно имало. Можеби некој од постариве колеги да не знае поточно што се паѓа на втор колоквиум? :)

Пред 2 години јас имав таква задача на втор колоквиум, и нам демонстраторот ни кажа дека тоа нема да се падне, а го имаше, значи ако имаш време, вежбај и од нив.

Меѓународни финансии - Дали професорот или асистентот имаат спомнато некое можно отворено прашање за вториов кол? И да не знае некој колку ќе бидат? :)

Меѓународни задолжително ќе има отворени прашања, можни комбинации се за платен биланс или нешто од седма глава, закон за една цена, паритети и слично, не беа докрај сигурни ни тие.

Пријавив испити по интернет за во јануарска.
Треба да одам и во студентски прашања со пријава и уплата од 50 денари или да ги носам кога ке одам на испит ?

Пријавив испити по интернет за во јануарска.
Треба да одам и во студентски прашања со пријава и уплата од 50 денари или да ги носам кога ке одам на испит ?
Кога ќе одиш на испит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom