Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Една задача ќе има за инвестиции од последниот слајд од 11 тема ко што спомна ти а ако има уште една ке биде за ДДВ како што е на 39 слајд од презентацијата од 10 глава..е сеа јас имам нешто да прашам кај ќе има списоци кај се полага правни и етички зашто асистентката денес ми рече дека на зефир ќе ги ставела а ја сеа гледам дека на зефир нема група за предметов.Ај ако некој има некое инфо плус да сподели зашто од повеќе термини се полага па би сакала да знам.Фала

Имаш на групата на фб , провери :)

Една задача ќе има за инвестиции од последниот слајд од 11 тема ко што спомна ти а ако има уште една ке биде за ДДВ како што е на 39 слајд од презентацијата од 10 глава..е сеа јас имам нешто да прашам кај ќе има списоци кај се полага правни и етички зашто асистентката денес ми рече дека на зефир ќе ги ставела а ја сеа гледам дека на зефир нема група за предметов.Ај ако некој има некое инфо плус да сподели зашто од повеќе термини се полага па би сакала да знам.Фала

Еве слика :) од групата на фб што е.
91l2d0.jpg

546293_10150853276928926_696493925_9573575_1235323569_n.jpg

564888_10150853277913926_696493925_9573578_1129161590_n.jpg

Ааааа супер дечки фалааа (y)

Продавам добро сочувана книга Основи на менаџмент :D Бујрум :D

Колеги да ве прашам нешто за тестовите кај Шуклев.
Пр1. Зошто бизнис планот е важен за малите претпријатија?
Во книгата стои вака:
4. Планирањето осигурува дека одлуките на менаџментот се засновани врз објективна анализа на предностите и слабостите на компанијата.
На тестот:
в) Одлуките на менаџментот се засновани врз објективна анализа на предностите и слабостите на компанијата
Дали е точно тоа на тестот?

Пр2. Во книга:
Концепциски или четиридимензионален модел:
4.Профит
На тест:
д)Профит на претприемачката активност
Дали ако се заокружи тоа на тестот е точно? Би бил благодарен ако некој ми одговори затоа што во јуни ме очекува испит менаџмент. Би сакал да знам дали бара целосно на памет учење, односно како во книга, така на тест. И ако додаде или одземе некој збор или некој дел дали тоа ќе е точно.

Колеги да ве прашам нешто за тестовите кај Шуклев.
Пр1. Зошто бизнис планот е важен за малите претпријатија?
Во книгата стои вака:
4. Планирањето осигурува дека одлуките на менаџментот се засновани врз објективна анализа на предностите и слабостите на компанијата.
На тестот:
в) Одлуките на менаџментот се засновани врз објективна анализа на предностите и слабостите на компанијата
Дали е точно тоа на тестот?

Пр2. Во книга:
Концепциски или четиридимензионален модел:
4.Профит
На тест:
д)Профит на претприемачката активност
Дали ако се заокружи тоа на тестот е точно? Би бил благодарен ако некој ми одговори затоа што во јуни ме очекува испит менаџмент. Би сакал да знам дали бара целосно на памет учење, односно како во книга, така на тест. И ако додаде или одземе некој збор или некој дел дали тоа ќе е точно.
Го заокружуваш она што е индентично со учебникот. И бара учење на памет. Така да во овие примери што си ги дал ,само во вториот го заокружуваш.
Бидејки:
Концепцискиот модел, или четиридимензионален модел, го сочи-
нуваат четири карактеристики: независност на акцијата, ризик, инова-
ција и профит на претприемачката активност.
А он гарант прашањето ке го постави: Кои карактеристики го сочинуваат........? (така да не ја гледај во овој случај сл.14.2.

^ Би требало да се точни и двете. Ама би требало.
Профит од претприемачка активност го имаш подоле во текстот со здебелени букви, а на сликата стои само профит.
Јас се зезнав така, учев само од слики без притоа да ги прочитам набројуванките што се подоле у текстот и така си утнав неколку прашања.

Англиски 2 да не има резултати?

Профит од претприемачка активност го имаш подоле во текстот со здебелени букви, а на сликата стои само профит.
Јас се зезнав така, учев само од слики без притоа да ги прочитам набројуванките што се подоле у текстот и така си утнав неколку прашања.

Му го поставив по мејл ова прашање(за секој случај) и ке видиме што ке каже...
Ама колегата вика за во тестот му е: д)Профит на претприемачката активност .

Подоле у текст набројуванката е пишана така.
На претходен колоквиум знам јас се зезнав со Процеси надвор и внатре од одборот (го пишува на слика) и Процеси внатре и надвор од собата на одборот (го пишува у текст). На колоквиум го имаше второто понудено и ја пошто учев само од сликите не го ни заокружив... Ма каква соба бе. :pos: Имаше уште неколку вакви прашања ама не ми текнуваат.
Набројувањата учете ги и од текст и од слика... негде има разлики.

Јас положив ммб али со помалку бодови на вториот, 55, а очекував најмалку 70. Не знам зошто сум добил толку, али како и да е барем со еден негов предмет расчистив и уште 2 ми остануваат.Да не беше скриптата со тоа што паднало лани немаше шанси да положам. А иначе по учење основи на менаџмент ми изгледа полесен само што има поголем материјал.
Знаете ли дали по основи на менаџмент дава исти тестови или ги менува?

Јас положив ммб али со помалку бодови на вториот, 55, а очекував најмалку 70. Не знам зошто сум добил толку, али како и да е барем со еден негов предмет расчистив и уште 2 ми остануваат.Да не беше скриптата со тоа што паднало лани немаше шанси да положам. А иначе по учење основи на менаџмент ми изгледа полесен само што има поголем материјал.
Знаете ли дали по основи на менаџмент дава исти тестови или ги менува?
Прво, кои три предмети од Шуклев? :) Инаку не можеш да знаеш дали исти или различни ќе даде прашања, ама принципот е ист.

Прво, кои три предмети од Шуклев? :) Инаку не можеш да знаеш дали исти или различни ќе даде прашања, ама принципот е ист.

Па мислев дека имам 3 кај него, сум згрешил изгледа. А за прашањата мислам дека има некои омилени:D кои ги повторува.

Па мислев дека имам 3 кај него, сум згрешил изгледа. А за прашањата мислам дека има некои омилени:D кои ги повторува.
Па сега нормално е некои прашања да се повторуваат, ама мислам дека се е можно кај него... До лани држеше три предмети, сега едниот му го има препуштено на Столе, бар ја така знам :)

Колеги ај некој од МЧР ако го знае тој Schein-овиот систем малце да го објасни тоа радијалното движење, пишува дека е движење од јадрото спрема периферијата, вработените можат да бидат унапредени но и понатаму да останат на периферијата или да останат на истото ниво, но да се движат поблиску до јадрото на системот. :cautious: Онака, уат д фак? Шо значи ова во реален живот?

А да и последниот кејс го нема во тие учебниците од Либро и Зоки, некој идеа кај да го најдеме?

Има резултати со вкупни поени, а за оцени пишуваше ќе бидеме накнадно известени :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom