Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Никако Методи на продажба, ужасна е Снежана, векот нема да земам уште еднаш предмет од неа.

Предлог за кои два од наведениве изборни да ги земам:

Економски развој
Економија на инвестиции
Аграрна политика
Стратегиски менаџмент
Индустриска политика
Промоција
Општествено богатство и национални сметки
Управување со производот

Стратегиски мислам дека ќе го земам од Дракулевски, е сега уште еден не знам. Драган Тевдовски има нов предмет, па се мислам за тој, како и да е, ме интересира мислење за горенаведените предмети.

А за стратегиски имаш слушнато дека е лесен за изборен? Јас слушнав дека не е нешто што не се памти, ама па барал проект со презентација за потпис и редовност исто барал па затоа малце се мислам :cautious:

А за стратегиски имаш слушнато дека е лесен за изборен? Јас слушнав дека не е нешто што не се памти, ама па барал проект со презентација за потпис и редовност исто барал па затоа малце се мислам :cautious:
E pa da bara proekt ama pak so znam organizacisko super pominav od nego edino toj mi ide taka zvucen i poasalen od ponudenite dr se mi e...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Економски развој
Економија на инвестиции
Аграрна политика
Стратегиски менаџмент
Индустриска политика
Промоција
Управување со производот

Економски развој и Економија на инвестиции не се за изборен. Аграрна можеш да го земеш а за другите нз.

Никако Методи на продажба, ужасна е Снежана, векот нема да земам уште еднаш предмет од неа.

Економски развој
Економија на инвестиции
Аграрна политика
Стратегиски менаџмент
Индустриска политика
Промоција
Управување со производот

Стратегиски мислам дека ќе го земам од Дракулевски, е сега уште еден не знам. Драган Тевдовски има нов предмет, па се мислам за тој, како и да е, ме интересира мислење за горенаведените предмети.

Првиве два за изборни, големо НЕ, тоа бог да чува се.
Од другиве, за Управување со производ мислам дека не е нешто тежок, две-три колешки ок поминаа. Исто и за Промоција мислам дека не е ептен тешко, од презентации се учело, лесно било.
Аграрна е апла досаден материјал, професорот е малце непредвидлив со начинот на полагање и поените, не препорачувам.

Економски развој
Економија на инвестиции
Аграрна политика
Стратегиски менаџмент
Индустриска политика
Промоција
Управување со производот

Економски развој Никако немој аман ние што ни беше задолжителен едвај положивме, а не па изборен....
Економија на инвестиции Ја сум слушал дека тие што го зимаат за изборен ги пуштал без посебна мака инаку е доста сложен предмет...
Аграрна политика Лесен е и лесно може да поминеш плус професорот е цар.
Стратегиски менаџмент На пишување е.
Индустриска политика Ау несакаш индустриска поготово ако сеуште го предава Кекеновски.
Промоција Викаат лесен бил ама нз
Општествено богатство и национални сметки Овој е истиот професор по аграрна така што лесно ќе си поминеш.
Управување со производот Мислам дека е со пишување.
Ја би ти предложил некој од јазиците да си земеш , Демографија , трговско право или финансиска економетрија.

А промоција има набројуванки доста за да на памет? И гледам на страната пишува услов да се положени предметите за втора година на смер Маркетинг o_O Или тоа е само за тие што им е редовен?

Не знам за изборниве, али за Финансиски ти е дефинитивно на испит далеку подобро.
За преку колоквиум, Сашо бара редовност, пушта списоци, квизови има, треба проект во група да правиш, имаш 70 поени од кол (35 х 2) и 30 од овие работи, кои спаѓаат во оценка. Многу замаранции е, сериозно.
На испит е иста тежина ко на кол, али барем тоа што ќе напишеш, тоа ќе си имаш, без замарање за додатниве активности.

Па целото образование треба да е така. Преку тој проект ќе научи повеќе отколку од цела книга. Или само е битно да се положи. Па затоа после на 95% дипломските им се рамно на катастрофа. Голема грешка е цел факултет да се мине само на принцип на помал отпор.
п.с. Не критикувам, давам сопствено мислење.

Поентата е како полесно да се положи и откачи предметот а не критички осврт на образованието.

Па целото образование треба да е така. Преку тој проект ќе научи повеќе отколку од цела книга. Или само е битно да се положи. Па затоа после на 95% дипломските им се рамно на катастрофа. Голема грешка е цел факултет да се мине само на принцип на помал отпор.

Менаџмент и Б.Ш. would like a word with you...

Девојчето си праша за полесно.
Јас и реков што е полесното. Тоа не значи дека не вреди барем на предавања да иде кај Сашо, зошто супер си предава човекот, за разлика од 80% други на факултетов.
Ако јас одлучам да седам 2 саати на факултет, сакам тие два саати да ми бидат добро искористени, што за жал, кај нас ретко кога научуваш нешто од предавања.
Ок е јас да вложам се на факсов за да научам, али тоа треба да иде од двете страни.

Менаџмент и Б.Ш. would like a word with you...

Па со оглед на принципот на учење и полагање на менаџмент не би рекол.[DOUBLEPOST=1408721058][/DOUBLEPOST]
Девојчето си праша за полесно.
Јас и реков што е полесното. Тоа не значи дека не вреди барем на предавања да иде кај Сашо, зошто супер си предава човекот, за разлика од 80% други на факултетов.
Ако јас одлучам да седам 2 саати на факултет, сакам тие два саати да ми бидат добро искористени, што за жал, кај нас ретко кога научуваш нешто од предавања.
Ок е јас да вложам се на факсов за да научам, али тоа треба да иде од двете страни.

Повеќе ми личи на сугестија отколку само давање одговор ама како и да е. Кажав дека не планирам никој да критикувам само давам свое мислење.

Продавам учебник по Основи на сметководство. Гратис добивате и цела решена збирка со задачи и прашања од кои 90% се паѓаат на полагањата. Пишете ми во инбокс за повеќе информации.

Колеги, а некој да ми каже за Микроекономија мислење? Каков е принципот на полагање на заокружување или отвоени прашања? Дали бара редовност, прокети такви работи? Искрено немам слушано многу добри мислења за предметов ( не ни имам многу слушано воопшто) ама па Макро поминав супер, Основи исто ваљда и ова би било океј, ваљда.. :pos: Ама сепак кажете нешто :)

Колеги, а некој да ми каже за Микроекономија мислење? Каков е принципот на полагање на заокружување или отвоени прашања? Дали бара редовност, прокети такви работи? Искрено немам слушано многу добри мислења за предметов ( не ни имам многу слушано воопшто) ама па Макро поминав супер, Основи исто ваљда и ова би било океј, ваљда.. :pos: Ама сепак кажете нешто :)
Предметот е катастрофа...т.е. не е предметот толку тежок и да не можи да се разбере ама професорката си има високи критериуми. Годинава прв пат го предаваше и беше со 20 отворени прашања и 10 задачи, а до лани на заокружување бил. И ко ќе ги одговараш прашањата мора да се исто како во учебник, бидејќи многу крати поени (можиш да се надеваш дека ќе имаш 30 поени, а да не се зачудиш ко ќе ги видиш резултатите да имаш 18 ) и да не се надеваш на никакви прашања дека професорката сега си ги има сменето.

Микроекономија е многу лесен предмет ама од дебили ко Даниела Мамурчевска предметот едвај можеш да го положиш. Имаш задачи , графикони да нацрташ,отворени прашања и на заокружуњане дел. Сеуште ми текнува моментот коа Олга предаваше и вика леле како можеше да извадите така слаби резултати , а вежбавте на вежби со Даниела леле збесна коа и рековме дека не ни кажа како се решават само ги издиктира и си замина :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom