- Член од
- 17 ноември 2012
- Мислења
- 4.549
- Поени од реакции
- 5.305
Има некој тука со сигурност да ми каже во колку отвара банката на економски или поштата на правен, сеедно? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Некој дан го знае одговорот на следново прашања по ФПИ:
Потенцијални негативни ефекти од постоење на фонд за осигурување на депозити?
Не се полага многу статистика со прашања, научи ја скриптата убаво и прочитај исто од книга и Баже сам вика дека мора и книгата да се отвори.Колеги, може некој да ми каже што поточно да учам од теоријата по статистика за кај Славе? Ги имам прашањата од Либро,а тие од кај Баже неможам да ги најдам никаде, така да ќе морам од учебник..
Незнаев дека носат по 8 поени,а и сега видов дека и тоа што е демек теорија уствари се задачи донекаде... Фала ти многу како и да еНе се полага многу статистика со прашања, научи ја скриптата убаво и прочитај исто од книга и Баже сам вика дека мора и книгата да се отвори.
Гледај појќе да ги разбериш и решиш задачите, пошо 5 задачи се шо носат по 8 поени и таа негова теорија уствари е задача што треба да ја решиш, малку е теорија буквално, а се положува со 55 или 60 не памтам, така да со минимално учење теорија,ама со перфектно знаење задачи ќе положиш.
Колеги некој да ми го каже одговорот на ова прашање ФПИ:
Во која од следниве ситуации најмногу би сакале да бидете кредитор
а) каматна стапка е 10%, очекуваната стапка на инфлација е 8%
б) каматна стапка е 4%, очекуваната стапка на инфлација е 1%
в) каматна стапка е 13%, очекуваната стапка на инфлација е 15%
г) каматна стапка е 10%, очекуваната стапка на инфлација е 10%
Decki nekoj predlog za izborni predmeti? Treba dva da zemam.. Se mislam za Agrarna i Metodi na prodazba pa nesto poveke da mi kazete, dali baraat redovnost, proekti,lesno li se zema dobra ocena? I ako imate nekoj drug predlog kazete..
I uste nesto, malce rano e ama aj, planiram uste od sega Finansiski menadzment da go ostavam za ispit, sum slusala deka e podobro pa sto mislite vie? Za ispit ne gi bara tie proekti, domasni i cuda taka?
ps: izvinete za latinica od mobileb sum