Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Колеги, може некој да сподели инфо за колоквиумиве РЕГИОНАЛНА ЕКОНОМИЈА и ЕКОНОМСКИ РАСТ И РАЗВОЈ?? Дали се паѓаат прашањата од либро развој?Пишување/заокружување? И регионална до кај треба за прв колоквиум??? :)) Ваше искуство тешко/лесно??

Економски развој професорот рече ке имало прашања на заокружување со 5 понудени одгорвори а може да бидат точни од 1 до 5 одговори а исто ми кажаа дека ќе имало 2 на пишување:(

Таки да од време на време кажува за колоквиум. Ќе имаш четири дадени графици и да определиш кој е точен.
Мислам дека Економија пак ќе поминеме, јас незнам Математика што ќе правам :/
Да не те плашам ама пази си на економија бидејќи не е толку лесен како што ти се чини. Т.е. лесен е ама колоквиумот е зезнат и ако го немаш научено како што треба многу лесно можеш да се превртиш. А за математика полагај го на колоквиуми зашто на испит мав ќе ти биде работата, тежок е, а башка и Драге ментален е.
hEnDo
Да не знаеш и за регионална каков ќе биде и на што треба повеќе да се обрне внимание, бидејќи книгата е ужас, полоша и од макро е, неможе човек да сфати ништо. Јас чув дека колоквиумот ќе бил со 15 отворени прашања плус можно е две три на заокружување. Ако е вака го јадевме. :D

.Мислам дека Економија пак ќе поминеме, јас незнам Математика што ќе правам :/

Математика само приватни часови те спасуваат и како што ти кажа Kobe на колоквиум на испит е заебано

hEnDo
Да не знаеш и за регионална каков ќе биде и на што треба повеќе да се обрне внимание, бидејќи книгата е ужас, полоша и од макро е, неможе човек да сфати ништо. Јас чув дека колоквиумот ќе бил со 15 отворени прашања плус можно е две три на заокружување. Ако е вака го јадевме. :D

Па рече професорката прашања ке давала на предавања што ке се паѓале на колоквиум ама се опушта нешто во последно време:mad:

Ако поминам математика, не знам што ќе направам од среќа :vozbud:

Иначе некој што бил кај Баже на приватни какво искуство има од колоквиуми? Јас еве уште малку ни остана, минатиот час зедовме матрици и сѐ ми е јасно, дома вежбам по малце и планирам еднаш да ги поминам сите задачи од комбинациите што ни ги дава, прашањата ќе ги препишам од збирката и се надевам ќе поминам, иако кај Драге повеќе среќа демек требало да те следи, а не знаење:D

Мене ич не ми е сигурно ова сметководство, нема да има никакви биланси како од тие од Либро прашањата така? Само заокружување, точно неточно, и да се внесе кое кај спаѓа дали во БУ, БС, или дебит/кредит, така и задачите со заокружување?

Мене ич не ми е сигурно ова сметководство, нема да има никакви биланси како од тие од Либро прашањата така? Само заокружување, точно неточно, и да се внесе кое кај спаѓа дали во БУ, БС, или дебит/кредит, така и задачите со заокружување?
Нема брат, нема да има биланси 100 %. Прашањата ќе бидат како тие од збирката / од Либро на заокружување.

Но, на facebook колегите напишале дека и колоквиумот е на раскажување!!!??? Точно е?
Искрено не знам како е на колоквиум, само на испит сум била најдобро да и пишеш на асистентката враќа на mail да ја прашаш.

Треба да пријавуваме колоквиум, т.е да поднесуваме пријави или нешто ?

И ако некој знае какви ќе бидат задачите математика ( три задачи, една прогресии, втора веројатност и трета матрици ) ? Прва година сум .

Некој од постарите колеги ако може да ми каже Трговско право отприлика какви прашања се паѓаат ?
Ми кажаа дека ги смениле прашањата минатата година, и немало да ми завршат работа тие од Либро.
Некој ?

Некој од постарите колеги ако може да ми каже Трговско право отприлика какви прашања се паѓаат ?
Ми кажаа дека ги смениле прашањата минатата година, и немало да ми завршат работа тие од Либро.
Некој ?
Види во групана колеги во files ги има и тие прашања за прв колоквиум. Јас колку шо разбрав биле сите со заокружување.
Подучувај нешто и од скриптана и од презентациине, посигурно е :)

Види во групана колеги во files ги има и тие прашања за прв колоквиум. Јас колку шо разбрав биле сите со заокружување.
Подучувај нешто и од скриптана и од презентациине, посигурно е :)
Тие што ги најдов јас се за втор колоквиум. А иначе и од скриптата и од презентациите учам.

Колеги Теорија на организација до каде е првиот колоквиум и дали спомна професорот какви ќе бидат прашањата дали само со заокружување?

управувачко сметководство да не знаете до која страна е колоквиумот ?

Трговско право, од скрипта до кај треба за прв колоквиум ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom