- Член од
- 1 ноември 2008
- Мислења
- 7.396
- Поени од реакции
- 1.880
Тука во БГ има една речица-Даj на простиja власт и му гледаj сеира.
затоа вие на Бојко му дадовте власт :pos2::pos2::pos2:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе ајде кој вулгарни глупости. Насила ги правите да не се Турци страмота. Имаат Бугарско државјанство а не бугарска националност. Терате и вие некој фашизидна асимилациона политика со години. Срамота.Мислам си во грешка со термините нациjа и етнос. Турците по рагане се от турскиот етнос, ама не е задолжително да се от турската нациjа.
Инаку не си сфатил и 1% од ова за што зборува Борисов. Денес например и црнокожи и бело во САД, со африкански, европски, азиски и т.н. произход се чуставт припадници на американската нациа, вопреки дека се от различен етнос.
Во САД има луге со различна вера и етнос, но сите се американци, нели? Е денес истите со произход од африка, да немат само африкански имина? Will Smith да не е африканско име?
Еве афро-америчките актери, види им имината:
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:African_American_actors
Точно за това зборува Борисов. Не е за присилното меуване на имината во никаков случаj.
Истото е и во Турциjа, таму вопреки дека има население со различен етнос, сите се турци по националност.
За Швеjцариjа да не зборуваме.
Jас имам приjатели, кои се по етнос турци, а по националност бугари. Цел живот живееле во Бугариjа, ова си е нивната родина, овде ке живеат, културата им е многу поразлична од културата на турците во Турциjа - се совсем различни како манталитет, начин на мислене и слично... е за ова зборува Борисов.
Eпа неможат на Турците па сега на Македонците лечат комплекси и фрустрации кој им ги набиле Србите пред многу години.Porano bugarite pravea se sto sakat,zatoa sto Turcija ne bes jaka zemja kako sto e sega,plus togas postoese SSSR imaja jaka zastita,ama sega veke nemozat so turcite da se ponasat taka,zatoa sto Turcija ne e kako sto bese plus i SSSR veke ne postoi, taka da mi se cini deka vo idnina ako ima problemi vo bugarija moze i da se radikalizira rabotive,kade sto bugarite mozat da okrkat...imase i izjava od Ahmet Dogan za ova..
Одговорa изобшто се маниполира,заштото ако БГ сакаше да ви дели имаше тази можност уште во 1991.Но БГ избра да зачува вашиja национален интегритет.
Инаку не си сфатил и 1% од ова за што зборува Борисов. Денес например и црнокожи и бело во САД, со африкански, европски, азиски и т.н. произход се чуставт припадници на американската нациа, вопреки дека се от различен етнос.
Во САД има луге со различна вера и етнос, но сите се американци, нели? Е денес истите со произход од африка, да немат само африкански имина? Will Smith да не е африканско име?
Еве афро-америчките актери, види им имината:
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:African_American_actors
Точно за това зборува Борисов. Не е за присилното меуване на имината во никаков случаj.
Истото е и во Турциjа, таму вопреки дека има население со различен етнос, сите се турци по националност.
Jас имам приjатели, кои се по етнос турци, а по националност бугари. Цел живот живееле во Бугариjа, ова си е нивната родина, овде ке живеат, културата им е многу поразлична од културата на турците во Турциjа - се совсем различни како манталитет, начин на мислене и слично... е за ова зборува Борисов.
СССР го нема,но Русиja постои.СССР го нема но ЕУ постои.Porano bugarite pravea se sto sakat,zatoa sto Turcija ne bes jaka zemja kako sto e sega,plus togas postoese SSSR imaja jaka zastita,ama sega veke nemozat so turcite da se ponasat taka,zatoa sto Turcija ne e kako sto bese plus i SSSR veke ne postoi, taka da mi se cini deka vo idnina ako ima problemi vo bugarija moze i da se radikalizira rabotive,kade sto bugarite mozat da okrkat...imase i izjava od Ahmet Dogan za ova..
Ке ме извиниш,но не е асимилациja,а е просто изселване.Сакаш ли да кажеш дека Бугарија е како Америка? Има секакви а најмалку Американци.
И Курдите во Турција ли се Турци по националност ?
Тоа што правел Тодор Живков и тоа за што зборува Борисов е асимилација без разлика дали е насилна или ненасилна.
Во Македонија се почитуваат разликите, се одржува културата на сите етноси и тоа е богатство на една земја а фашистички методи како што се преименувањето на Турците со цел имињата да им звучат Бугарски (исто како и во Грција) е карактеристика на заостанати режими, држави и народи.
Каквото и да кажеш до момента над 65% от граганите са позитивни и им харесва политиката,коjaто води владата начело точно со Борисов.Таква подкрепа е немало от много години.:helou:затоа вие на Бојко му дадовте власт :pos2::pos2::pos2:
Ке ме извиниш,но не е асимилациja,а е просто изселване.
Каквото и да кажеш до момента над 65% от граганите са позитивни и им харесва политиката,коjaто води владата начело точно со Борисов.Таква подкрепа е немало от много години.:helou:
Зашто говориш когато и капка немаш представа?ВЕРА никоj не ги е терал да менат.Ти изобшто имаш ли си представа какво зборуваш?Дали имаше присилно менување на имиња и вера?
Да.
Дали имаше политички прогон?
Да.
Доброволно “иселување“?
Не.
Етничко чистење и присилна асимилација и репресија.
сума сумарум= ЕГЗОДУС
Завиждам ви на вас дека се ви лесно,лесно......не ви и вас лесно![]()
Можеби Македонија ке изгуби повеке,но ке го сочуваме нашето достоинство.Лично мене достоинството ми е најпочитуваното нешто,во животот.Многумина од светот веке се исчудуваат како соседите на една мала мирољубива земја и демонстрираат сила и цело време и висат на глава со чекан.Вето нека биде вето,па што ако сонце пак ке грее,лично верувам дека Бог ја чува Македонија и дека никакви вета нема да уништатБаш ми е интересно зашто? какви са аргументите ти. От ветото и двете страни ке загубат,ама Mакедониja повеке, исто като в Букурешт. А и светот ке се пита ваква е ова држава само вето от комшии добива.
Можеби Македонија ке изгуби повеке,но ке го сочуваме нашето достоинство.Лично мене достоинството ми е најпочитуваното нешто,во животот.Многумина од светот веке се исчудуваат како соседите на една мала мирољубива земја и демонстрираат сила и цело време и висат на глава со чекан.Вето нека биде вето,па што ако сонце пак ке грее,лично верувам дека Бог ја чува Македонија и дека никакви вета нема да уништат