Еден за сите, сите за еден!

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа и сите вие “деца на цвеќето“ сте јаки само на тастатура.Ајде излези покажи го твоето на дело.Оди во албанска чајџилница со цвеќе, бакни им ги нозете, побарај им прошка(нели христијански е да се простува) патем викни некоја муслиманка да излезете на состанок или ти мрзне гомно на помисла дека ќе јадеш нож, а?:cool:
Дете... :
1. не сум христијанин (агностик сум)
2. живеам во место каде што албанците се 65% а македонците 20% (обратен е процентот со населението во државава како што гледаш)
3. шетам низ чаршија многу често
4. во животов поголемо зло ми направиле македонците отколку албанците, всушност досега ниту еден албанец не ми направил зло освен еднаш кога ми паднаа 10 денари од џеб и една другарка албанка си ги собра и неќеше да ми ги врати, имавме 7-8 години
5. сум имал и девојка муслиманка и ништо не ми се случило
6. немам зошто да барам прошка или да се умилкувам некому оти не чувствувам потреба за тоа а ниту сум му згрешил на некого
7. јас и тие што мислат како мене не размислуваме на иста бранова должина со тебе и тие како тебе па залудно е да се реплицираме и да ја упропастуваме темава оти ниту ние ќе го смениме нашиот став а не верувам дека и вие ќе го смените вашиот

А има ли некој што мисли дека војната е добра?
Во Македонија, не памтам добро, кој ја почна војната?
Ти се сеќаваш, памтиш?
А што е финтата кој ја почнал? Битно е? или битно е да не се дојде до неа?

Па не знам со љо*ките ова, љо*ките она..... . Со палење на знамиња.... некако ќе почнат да те опсипуваат со бакнежи. Или пак не. Темата е сосема друго. Ама во ред, викам јас.

Добро бе нормални ли сте вие? Па од почеток на годинава само неколку пати беше запалено македонското знаме, уништени неколку цркви, тепани безброј Македонци без причина меѓу кои девојче и старец, неколку пати повикуваа директно на војна политичари од албанскиот блок и провоцираа со изјави како ќе престане да постои Македонија во 2012 и како капак на се масакритаа наши деца во главен град... и после се вие се осмелувате да повикувате на мир и да ги осудувате Македонците дека сакале војна и дека сакале да ги истребат муслиманите. Ќе прашам уште еднаш Дали сте ебено нормални вие??? Може треба да се предадеме едноставно па да наметнат албанците шеријатски закон тука па да ве видам после да просеравата со либерални срања... бескичмењаци.

Војната во 2001 и секој непроценлив живот кој го дадоа македонските херои затоа што мирољубивите сакаа територии(права де).
Рамковниот договор со кој се дискриминира мнозинството на сметка на малцинството

А што е финтата кој ја почнал? Битно е? или битно е да не се дојде до неа?
Што е финтата кој ја почнал? Колку години имаш ти?
Се читаш ли што пишуваш воопшто?
Па и јас истото го викам, за да не се дојде до војна, мора ред и мир да се воспостави. Ти знаеш ли некој друг начин за тоа? За да не се дојде до војна? Ама начин што веќе се случил, дај да видиме и доказ,нели, да не е на празно зборувањ само.

Војната во 2001 и секој непроценлив живот кој го дадоа македонските херои затоа што мирољубивите сакаа територии(права де).
Рамковниот договор со кој се дискриминира мнозинството на сметка на малцинството
Исто и после 2001 сите села со мешан етнички состав во Куманово, Тетово и скопско Арачиново останаа без Македонци и пак некако ние сме тие што дискриминираат и сакаат да убиваат и исселуваат муслимани од Македонија а ситуацијата на терен зборува сосем спротивно... абе каква стока живее тука понекогаш помислувам дека ја заслужуваме оваа судбина па и многу полошо.

10 Албанци дали има членови на форумов. За редовни членови зборам. Повеќе Бугари има на форумов.
Ако од тие бројки ти можеш да донесеш некаков заклучок... не знам што да ти речам, жално е.

Тоа е проблемот. Што има само 10 редовни членови Албанци. Другите се на Албански форум, што има тука да отвараат не се Македонци.

Еве по желба на креаторот на темата да споделам убави мисли и предлози за нашата иднина.

Сакам мнозинстото да не се прилагодува според потребите и желбите на малцинството под закани на оружје.
Сакам сите да разберат дека кога ке нема кој да ги брани ќе го сменат своето мислење во врска со пацифизмот.
Сакам сите што не работат а зимаат плата да ја делат со другите.
Сакам бесплатно образование, здравствен туризам и нормално реален попис.
Сакам НБА преноси на МТВ и не сакам парно.

Добро бе нормални ли сте вие? Па од почеток на годинава само неколку пати беше запалено македонското знаме, уништени неколку цркви, тепани безброј Македонци без причина меѓу кои девојче и старец, неколку пати повикуваа директно на војна политичари од албанскиот блок и провоцираа со изјави како ќе престане да постои Македонија во 2012 и како капак на се масакрираа наши деца во главен град... и после се вие се осмелувате да повикувате на мир и да ги осудувате Македонците дека сакале војна и дека сакале да ги истребат муслиманите. Ќе прашам уште еднаш Дали сте ебено нормални вие??? Може треба да се предадеме едноставно па да наметнат албанците шеријатски закон тука па да ве видам после да просеравате со либерални срања... бескичмењаци.
- Дали македонското знаме беше запалено од целиот 4-5 милионски албански народ или од 30на националисти ?
- За црквите баш ми е гајле оти не сум верник а омразата на религиска основа ми е премногу глупа и несфатлива.
- Хулигани секогаш имало и секогаш ќе има, што е со тепачките меѓу македонец-македонец ? А да тие работи не се објавуваат по вести што не значи дека ги нема!
- Масакрирањето на децата не е докажано дека е од албанци па се додека не се откријат сторителите не шпекулирај безпотребно.
- Никој не може да ти наметне нешто доколку ти тоа не го сакаш па не тропај глупости дека некој ќе ти наметне шеријат..
- Навредите се само доказ дека цивилизиран начин на комуникација помеѓу таквите ко тебе е мисловна именка.

- Дали македонското знаме беше запалено од целиот 4-5 милионски албански народ или од 30на националисти ?
Како е изводливо тоа, ЦЕЛ АЛБАНСКИ НАРОД да го запали знамето? Знаеш ли димензии на знаме колкави се?

само ти се мешаш во сите општи теми, Дарданиа се препуцава со политика, а на другите постовите им се Милан и Барса.
Членовите Бугари од друга страна ги има најчесто во подфорумот Историја. Тоа не значи дека сите Бугари сакаат историја. Познавам Бугарки што сакаат други работи, само да не е историја.

Албанците нити на форум не сакаат да се мешаат и да такаречам живеат со македонците, па што да речам за во живо...
Види, јас не те знам шо чоек си, каде излегуваш, со кој се дружиш, на која возраст си... ама тоа е твое животно искуство. Моето е многу различно - професионално соработувам со македонци, имам многу добри пријатели македонци (како пример ќе го одвојам mr.wicket кој истовремено е и хомосексуалец па пак го почитувам многу и не го дискриминирам)...
Твоето животно искуство не ти дава за право да говориш општо за Албанците, или мене за Македонците.

Како е изводливо тоа, ЦЕЛ АЛБАНСКИ НАРОД да го запали знамето? Знаеш ли димензии на знаме колкави се?
Јас знам, но дали тоа го знаат оние што осудуваат цел народ врз основа на глупавите постапки на поединци?

- За црквите баш ми е гајле оти не сум верник а омразата на религиска основа ми е премногу глупа и несфатлива.
- Хулигани секогаш имало и секогаш ќе има, што е со тепачките меѓу македонец-македонец ? А да тие работи не се објавуваат по вести што не значи дека ги нема!
- Масакрирањето на децата не е докажано дека е од албанци па се додека не се откријат сторителите не шпекулирај безпотребно.
- Никој не може да ти наметне нешто доколку ти тоа не го сакаш па не тропај глупости дека некој ќе ти наметне шеријат..
- Навредите се само доказ дека цивилизиран начин на комуникација помеѓу таквите ко тебе е мисловна именка.

Врати се 10тина години во минатото и оправдај го тоа што се случи у МК.

Јас знам, но дали тоа го знаат оние што осудуваат цел народ врз основа на глупавите постапки на поединци?
Види дечко, никој не може да го познава ЦЕЛИОТ народ еден по еден
Кој се криви за чистењето на Евреите, Последното решение во Германија? Германците се криви? Да или не?
„абе не можеш цел народ да го кривиш ако војската му е таква...„
„абе не можеш цел народ да го кривиш ако сите политичари, претставници, официјални и неофицијални, сите невладини, сите „интелектуалци„„
Понекогаш и логика треба да се употреби, ти текнува она.. „ако личи на идиот, и се однесува како идиот...најверојатно е идиот„

Никој не го осудува цел албански народ. Замисли јас имам другар Албанец што смета дека УЧК се терористи, и не сите албанци ги поддржуваа/ат УЧК.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom