Eден ден кога...

• Креатор на темата Креатор на темата Виножито
  • Време на започнување Време на започнување
Живеам си од ден на ден не мислам мн шо ке беше тоа ако го напраев или ако не го напраев или кога ке дојде овој момент ке бидам среќна...уживам во сегашноста а не во иднината

Sekoj den se optovaruvam so nepotrebni raboti.Sto ako go napravam toa..i sto ako go napravev ili sto ako ne go napravev toa..Sto ke se lsucese ..kakov ke bese mojot zivot...

Сакам кога размислувам за иднината и за подобро утре. Ми дава дополнителна надеж и мотив да продолжам и да се борам за работите. Гледам да уживам во секој момент во сегашноста, но секогаш си поставувам и некоја цел за во иднината. И кога ќе дојде тој ден, кога мојата цел е исполнета се чуствувам прекрасно!:pipi:

Еден ден ова еден тоа, дрн дрн дрн...

Во пракса секој си прави вакви планови, повеќе или помалку.
Тоа е како дел од способноста за апстрактно размислување на човекот.
Такада секој што вика дека не си помислува такво нешто во праска лаже.

Не, треба да уживаме и во овие моменти. На пример треба да уживаат родителите додека го отплаќаат кредитот, а не подоцна кога ќе се во години.
Нашиот живот“ е сега, не во иднината или минатото. Треба да научиме да го цениме ова што го имаме. Треба да го цениме секој миг, баш се во животот, се што ни се пружа... :)

Секој ден си велам: „Ти уживаш во отплаќањето на кредитот, ти уживаш во отплаќањето на кредитот,ти уживаш во отплаќањето на кредитот...“

Никако не ми фаќа уживањето... А стварно сакам... :toe:

Иднината ни е секогаш магична.
Кога ќе се замислиме себеси после 10 години, или пак следната година во ова време.

Ќе си речеме "еееј, дипломиран политиколог ќе бидам, или економиста или фармацевт". А вистината е дека иднината ќе биде исто толку интересна и досадна како и сегашноста.
Затоа и кога сме стари сакаме да се врати времето, бидејќи секогаш гледаме кон иднината, а не ја живееме до максимум сегашноста.
Нешто магично таму некаде....нема.
Ама затоа може тоа магично нешто да го има во минатото, па место сега на 20 години да го бараме во сегашноста, да го направиме сега тоа - за на 50 и 60 да го бараме во младоста и да сме задоволни.
Малку последнава реченица е несфатлива, ама немаше како на друг начин да се изразам.

zivotot e samo eden mig, i e mnogu kus, adam prviot covek ziveel 950 godini i koga umiral eden angel go zaprasal- adame kako ti se stori zivotot, a toj rece: od edna vrata vlegov od druga izlegov, raduvajtese se koj mig vo zivotot, i sekoj den da ni bide radost

Еден ден кога сонцето ќе изгрее од запад, може и да поверувам...

Vodacite, vistinskite pobednici na zivotot, se
tie koi ja razgledale situacijata vo koja se nasle
donesle odluka i prezele akcija!

Не е се баш така лесно. Мора да се помачиме во сегашноста за да `уживаме` во иднината(намерно е ставено уживаме во наводници). Еден прост пример: Одам во теретана и навистина е тешко да се направи прогес. Тука постојано се повторува изразот ЕДЕН ДЕН:кога ќе направам бицепс, кога ќе кренам 90 кг на бенч, кога ќе правам по 400 склекови и по 50 згибови; е тој ден го чекам. Учам средно образование и напросто уживам во одењето на училиште, но секој ден си велам еден ден кога ќе дипломирам, кога ќе се вработам, кога ќе направам убаво тело, кога ќе основам семејство!!!!

Значи не можеме и не смееме целосно да и се препуштиме на сегашноста. Мора да се погрижиме за тоа какви ќе бидеме утре, бидејќи утре за нас ќе биде сега!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom