Едемската градина

• Креатор на темата Креатор на темата neo_wmaster
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ајде кажете какво мислење имате за Едемската Градина и дали мислите дека постои и каде се наога?

Позади мојата куќа ..
не , не верувам дека постои ..
а мислење немам никакво , со митови не се замарам

Ајде кажете какво мислење имате за Едемската Градина и дали мислите дека постои и каде се наога?
Едемската градина е друг израз за Рајот, и немој да не ебеш во здрав мозок, ти кажи да те видам кај е Рајот.

Едемската градина ... е ... далеку

Едемската градина ... е ... далеку
Kolku daleku sigurno treba jaka kondicija za da stineme tamu.:pos2: Se salam. Epa ako Adam i Eva ziveele vo Edemskata Gradina na pocetokot a vie kazuvate deka toa e raj znaci zosto Gospod ja sozdal Zemjata ako tie ziveele vo Rajot. Da ne imal pretcustvo toj deka tie ke bidat gresni pa vikal ajde da im sozdadam nekoe rezervno mesto za da mozam da opstanat.

Па другар јас ќе ти кажам во кратки црти како да дознаеш каде е таа градина за која прашуваш но ќе треба ти да се потрудиш и после откако ќе ја прочитасш да ја заклучиш темата.
Доказот ти се наоѓа во Библијата во Битие кога Адам и Ева прават Грев пишува каде оди Едемската градина
Поздрав

Едемската градина е друг израз за Рајот, и немој да не ебеш во здрав мозок, ти кажи да те видам кај е Рајот.
Едемската градина е таму каде шо се осеќаш безгрижно и си сосема релаксиран без разлика шо ќе кажиш/направиш, најчесто во твоето најдобро друштво.

П.С. Јас сум атеист и Едемската градина, како идеа, ја барам во овај свет.

Па другар јас ќе ти кажам во кратки црти како да дознаеш каде е таа градина за која прашуваш но ќе треба ти да се потрудиш и после откако ќе ја прочитасш да ја заклучиш темата.
Доказот ти се наоѓа во Библијата во Битие кога Адам и Ева прават Грев пишува каде оди Едемската градина
Поздрав
Pa drugar ke ti kazam deka ne znam sto pisuva tamu pa ako sakas ajde objasni mi malku poopsirno ako sakas.

Едемската градина е таму каде шо се осеќаш безгрижно и си сосема релаксиран без разлика шо ќе кажиш/направиш, најчесто во твоето најдобро друштво.

П.С. Јас сум атеист и Едемската градина, како идеа, ја барам во овај свет.

Викај кога ќе ја најдеш ..

Еве сега само што ја навадив, многу е добра, очекувам добар бостан да роди годинава... :pos2:

Како што ми кажуваше Мики мене еднаш, таа веќе не постои, затоа што Бог демек ја создал за луѓето, ама после ги избркал, па кога ќе сака да ги прими пак, ќе им создаде нова Еденска градина, ама тоа е од Мики, според мене не постои, не постоела и нема да постои како таква.

Abe MIKI da ne e nekoj si Prorok pa se znae. Ima dve opcii ili Gospod mu kazuva ili pak mnogu cita Bozji knigi.

Другар за да ти објаснам поопширно додека да напишам многу време ќе помине најубаво земи Библија и почнби да читаш на почетокот и ќе разбереш или ако сакаш да се видиме и ќе ти објаснам се ако веруваш добро а ако не пак добро не наметнувам ништо.

Brat ne znam vo sto da veruvam bidejki vo posledno vreme ne znam vo sto veruvam. Nekogas veruvam vo Gospod, nekogas vo nauka, nekogas pak vo samiot sebe. Ne znam ako moze nekoj neka mi pomogne da se odlucam vo sto da veruvam bidejki sum vo trilema. Pozdrav.

Па радо би ти помогнал ако сакашд а разговараме кажи од каде си па може би ќе се видиме и подобро ќе ти кажам јас

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom