eBay (официјална тема)

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Пробај да контактираш продавачот и да му ги пратиш парите директ преку пејпал.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Го средив проблемот уште истиот ден.

Проблемот беше што на картицата имав ДОЛАРИ а требаше да платам во ФУНТИ.
Отидов до банка, доларите ги префрлив во ДЕНАРИ и после си платив без проблем.

Член од
14 јануари 2009
Мислења
17
Поени од реакции
3
Ми треба да порачам нешто од ebay но немам никакво искуство со оваа страна, а порачката мора да биде завршена денес до 22:30 .Ако може некој да ми помогне нека пише по пп ќе му бидам многу благодарен и ќе му должам услуга. :)

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Дали треба да бидат исти адресата на ebay што ја имам ставено и адресата на paypal што ја имам ставено? или може со различна адреса да ми стигне на таа што ја имам ставено на ebay?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.511
Дали треба да бидат исти адресата на ebay што ја имам ставено и адресата на paypal што ја имам ставено? или може со различна адреса да ми стигне на таа што ја имам ставено на ebay?
нема врска , ако купуваш на ибеј можеш која сакаш адреса да ја ставиш и нема врска со адресата на пејпал која ја имаш внесено. така е за ибеј , за други страници малце е покомплицирано ама има лек и за тоа.

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
нема врска , ако купуваш на ибеј можеш која сакаш адреса да ја ставиш и нема врска со адресата на пејпал која ја имаш внесено. така е за ибеј , за други страници малце е покомплицирано ама има лек и за тоа.
Значи нема врска тоа што ми е различна адреса... ке ми стигне на таа што ми е на ибеј... зошто ке ми плаќа другарче преку пајпал па затоа да прашам. Благодарам

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.511
Значи нема врска тоа што ми е различна адреса... ке ми стигне на таа што ми е на ибеј... зошто ке ми плаќа другарче преку пајпал па затоа да прашам. Благодарам
да да нема врска, и јас така правам. кога ке те праша за адреса си ја впишуваш таа адреса на која сакаш да ти стигнат( во иста држава ради поштарината).
или да не се збуните адресата на пејпал што ја имате впишано со адресата на ибеј немаат допирни точки. продавачот на ибеј го интересира која адреса ја имате впишано во ибеј а не на пејпал, и евентуално ако ја менувате ја менувате на ибеј.

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
некој што живее во центар или карпош да ми се најде за услуга ??! Сакам преку некој да порачам производ од ибеј .. ако има некој нека пише ПП .... фала однапред :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Проверете ја оваа страна http://www.dealextreme.com/

Има миљони геџети и интересни чуда за ич пари и БЕСПЛАТНА ПРАТКА за сите работи низ цел свет!

И уште една добра работа е тоа што на скоро секој продукт има коментари од луѓе кои пишуваат што е добро а што лошо, имаат постирано слики и клипчиња за да бидете 100% сигурни што купувате и што добивате!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.511
Проверете ја оваа страна http://www.dealextreme.com/

Има миљони геџети и интересни чуда за ич пари и БЕСПЛАТНА ПРАТКА за сите работи низ цел свет!

И уште една добра работа е тоа што на скоро секој продукт има коментари од луѓе кои пишуваат што е добро а што лошо, имаат постирано слики и клипчиња за да бидете 100% сигурни што купувате и што добивате!
има се стварно, ама има неколку проблеми на кои јас наидов и понесикусните можи да направат збрка.
првата е со адресите.
тука по автоматизам ти ја впишува адресата од пејпал што значи друга држава. треба накнадно да менуваш адреси.
другата е што понекогаш салам каснат , мене ми се има случено и повеќе од месец и пол скоро 2.
трета работа е што најчесто на ибеј ке ги најдеш за поевтино но не мора да значи.
а да добра особина се коментарите и сликите од продуктот од купувачите. така да можеш да видиш што купуваш стварно.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
има се стварно, ама има неколку проблеми на кои јас наидов и понесикусните можи да направат збрка.
првата е со адресите.
тука по автоматизам ти ја впишува адресата од пејпал што значи друга држава. треба накнадно да менуваш адреси.
другата е што понекогаш салам каснат , мене ми се има случено и повеќе од месец и пол скоро 2.
трета работа е што најчесто на ибеј ке ги најдеш за поевтино но не мора да значи.
а да добра особина се коментарите и сликите од продуктот од купувачите. така да можеш да видиш што купуваш стварно.
Тоа со адресите им е срање, треба прво да го порачаш тоа што ќе го купуваш, па после (пешки) да му кажеш на која адреса да испрати (инаку ќе ја прати на таа од пејпал).

Друго е со прегледноста, што е тапа. Нит знаеш што си платил, нит на кого, нити кога е пратено..... све треба “пешки“.

Позитивните работи се коментарите, клипчињата и сликите (од купувачите), евтините работи, големиот избор и FREE SHIPPING :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.511
Тоа со адресите им е срање, треба прво да го порачаш тоа што ќе го купуваш, па после (пешки) да му кажеш на која адреса да испрати (инаку ќе ја прати на таа од пејпал).

Друго е со прегледноста, што е тапа. Нит знаеш што си платил, нит на кого, нити кога е пратено..... све треба “пешки“.

Позитивните работи се коментарите, клипчињата и сликите (од купувачите), евтините работи, големиот избор и FREE SHIPPING :)
па да токму на тоа мислев. некој понеискусен како ке заглави , ке незнај кај му е главата.
ако тоа се надмини и каснењето се разбира сајтот си е сосем во ред.
free shipping ти е маркетинг трик ,ама барем не мора да рачунам
или да проверувам посебно како на ибеј, колку е толку е:)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
па да токму на тоа мислев. некој понеискусен како ке заглави , ке незнај кај му е главата.
ако тоа се надмини и каснењето се разбира сајтот си е сосем во ред.
free shipping ти е маркетинг трик ,ама барем не мора да рачунам
или да проверувам посебно како на ибеј, колку е толку е:)
И на ebay ситните работи се со бесплатна пратка.

Kajgana Shop

На врв Bottom