- Член од
- 22 јуни 2007
- Мислења
- 840
- Поени од реакции
- 25
Пробај да контактираш продавачот и да му ги пратиш парите директ преку пејпал.
нема врска , ако купуваш на ибеј можеш која сакаш адреса да ја ставиш и нема врска со адресата на пејпал која ја имаш внесено. така е за ибеј , за други страници малце е покомплицирано ама има лек и за тоа.Дали треба да бидат исти адресата на ebay што ја имам ставено и адресата на paypal што ја имам ставено? или може со различна адреса да ми стигне на таа што ја имам ставено на ebay?
Значи нема врска тоа што ми е различна адреса... ке ми стигне на таа што ми е на ибеј... зошто ке ми плаќа другарче преку пајпал па затоа да прашам. Благодарамнема врска , ако купуваш на ибеј можеш која сакаш адреса да ја ставиш и нема врска со адресата на пејпал која ја имаш внесено. така е за ибеј , за други страници малце е покомплицирано ама има лек и за тоа.
да да нема врска, и јас така правам. кога ке те праша за адреса си ја впишуваш таа адреса на која сакаш да ти стигнат( во иста држава ради поштарината).Значи нема врска тоа што ми е различна адреса... ке ми стигне на таа што ми е на ибеј... зошто ке ми плаќа другарче преку пајпал па затоа да прашам. Благодарам
некој ???некој што живее во центар или карпош да ми се најде за услуга ??! Сакам преку некој да порачам производ од ибеј .. ако има некој нека пише ПП .... фала однапред
има се стварно, ама има неколку проблеми на кои јас наидов и понесикусните можи да направат збрка.Проверете ја оваа страна http://www.dealextreme.com/
Има миљони геџети и интересни чуда за ич пари и БЕСПЛАТНА ПРАТКА за сите работи низ цел свет!
И уште една добра работа е тоа што на скоро секој продукт има коментари од луѓе кои пишуваат што е добро а што лошо, имаат постирано слики и клипчиња за да бидете 100% сигурни што купувате и што добивате!
Тоа со адресите им е срање, треба прво да го порачаш тоа што ќе го купуваш, па после (пешки) да му кажеш на која адреса да испрати (инаку ќе ја прати на таа од пејпал).има се стварно, ама има неколку проблеми на кои јас наидов и понесикусните можи да направат збрка.
првата е со адресите.
тука по автоматизам ти ја впишува адресата од пејпал што значи друга држава. треба накнадно да менуваш адреси.
другата е што понекогаш салам каснат , мене ми се има случено и повеќе од месец и пол скоро 2.
трета работа е што најчесто на ибеј ке ги најдеш за поевтино но не мора да значи.
а да добра особина се коментарите и сликите од продуктот од купувачите. така да можеш да видиш што купуваш стварно.
па да токму на тоа мислев. некој понеискусен како ке заглави , ке незнај кај му е главата.Тоа со адресите им е срање, треба прво да го порачаш тоа што ќе го купуваш, па после (пешки) да му кажеш на која адреса да испрати (инаку ќе ја прати на таа од пејпал).
Друго е со прегледноста, што е тапа. Нит знаеш што си платил, нит на кого, нити кога е пратено..... све треба “пешки“.
Позитивните работи се коментарите, клипчињата и сликите (од купувачите), евтините работи, големиот избор и FREE SHIPPING
И на ebay ситните работи се со бесплатна пратка.па да токму на тоа мислев. некој понеискусен како ке заглави , ке незнај кај му е главата.
ако тоа се надмини и каснењето се разбира сајтот си е сосем во ред.
free shipping ти е маркетинг трик ,ама барем не мора да рачунам
или да проверувам посебно како на ибеј, колку е толку е
рековмеИ на ebay ситните работи се со бесплатна пратка.