- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 2.733
- Поени од реакции
- 1.226
Зошто јас нишо не можам да порачам? Мора со пеј пал? Се што сакав да порачам ми пишува дека селеерот не го прака во мкд.
Kontaktiraj go prasaj go dali isporacuva vo MK i koja cena e shippingot.Зошто јас нишо не можам да порачам? Мора со пеј пал? Се што сакав да порачам ми пишува дека селеерот не го прака во мкд.
јас имам интернет картичка од стопанска, со неа порачувам од алиекспрес. Не знам дали може со неа, зошто до сега не најдов селлер кој дава во македонија.Kontaktiraj go prasaj go dali isporacuva vo MK i koja cena e shippingot.
Plakanjeto moze da bide so paypal ili crednitna,zavisi koja opcija ke ja odberes
Dobar del prodavaci ne prodavaaat/prakaat vo Makedonija,bidejki sme prevaranti (sakame proizvod i pari nazad)
Кокј ти кажал дека не може да станеш Селер ?? ..Парите ќе ти доваѓаат на Паупал, а друга работа е од ПауПал дали ќе добиваш тука или ќе ги трошиш надвор... Па и досега враќаа пари директна уплата од странство на наша сметка од картица ( на пример не ти е испорачано тоа што го нарача) ..Продавач не можеш да станеш,бидејќи со Македонскиот пејпал можеш само да купиваш,освен ако имаш словенски или некој друг
Што се однесува до царината,државите во еу меѓусебно не плаќаат царина,данокот им е пресметан во цената а го плаќаат само шипингот кој се движи од 1.99 до 11 евра плус 2 или 3 евра за број за следење
На која основа ќе бидеш продавач кога со Македонски пејпал не можеш да издадеш ф-ра и на која основа јас како купувач од Германија ќе ти платам.Кокј ти кажал дека не може да станеш Селер ?? ..Парите ќе ти доваѓаат на Паупал, а друга работа е од ПауПал дали ќе добиваш тука или ќе ги трошиш надвор... Па и досега враќаа пари директна уплата од странство на наша сметка од картица ( на пример не ти е испорачано тоа што го нарача) ..
тоа за шипингот ти е од ракав.. ете за шипинг од Грција до Блгарија му бара 30-на евра за работа од 9,5кг....
.. а за царината во ЕУ сепак не ми е јасно, ете не испорачува во Грција а робата е во Аулона, Атина, а испорачува во Блгарија ??
досега купив 10-на работи, не сум добил книжна фактура ( само еднаш, од УК беше испраќачот, вредност 13&).На која основа ќе бидеш продавач кога со Македонски пејпал не можеш да издадеш ф-ра и на која основа јас како купувач од Германија ќе ти платам.
Грците отсекогаш,секаде и за се,се забегани
селерот може испорачува само во УСА или само во УК, но тоа е поради некој фрее шипинг или царина, тогаш изрично негира ...... обично пишува дека Можеби не праќа во Македонија и има опција Екслуде (држави во кој не испорачува)Зошто јас нишо не можам да порачам? Мора со пеј пал? Се што сакав да порачам ми пишува дека селеерот не го прака во мкд.
ф-ра добиваш на меилдосега купив 10-на работи, не сум добил книжна фактура ( само еднаш, од УК беше испраќачот, вредност 13&).
селерот може испорачува само во УСА или само во УК, но тоа е поради некој фрее шипинг или царина, тогаш изрично негира ...... обично пишува дека Можеби не праќа во Македонија и има опција Екслуде (држави во кој не испорачува)
..ова е за Ебеј, за Али Експрес не сум сретнал да не праќа за МКД...
Друго, има можност да си отвориш ПауПал ама пак да плаќаш со Виса картица, но тоа е ретко потребно, само ако плаќаш директно на сметка, не купување на ебај или алиекспрес
мислиш на ова :ф-ра добиваш на меил