E што е де турбофолкот?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
глабовоља од винаа а нигде аспиринаа:pijan:
ова сношти го слушнав...лелееее неможам :pos:
иначе јас не ја поштовам ко музика и само во ептен тешко пијанство би ми се свидело нешо вакво(а то ретко ми се дешават:wink: )

турбо? па уште фолк? :pos2: која е поентата? хихихихи
не го категоризирам ова како музика, јбг :wink:
пиис

??????????

не се пијанат сите на турбо.. верувај....... попрво глава би си скршил одколку чаша на турбо песна.... бљак.... само на тешка дрога би слушал

Не се пијанат сите, само 99% од македонското население.
Дај жити се, шо е глупа музика глупа е..ама која друга музика мој да те расположи в крај и да земиш да мешаш и да кршиш чаши..Рок? Метал? Или техно?
Јас не велам дека е квалитетна музика, ама искрено, па сакам да слушам некогаш ко ќе ми се игра ептен, ко ќе ми се крши чаша, сакам да ја слушнам..Чашеее ломим руке ми крвареее..

Баш ме интересира дали сте за или против турбо фолкот!?
Јас искрено бев против дека не гледав никаква уметност во таа музика дека се е на плеј бек и има само наминкани кукли со силикони,ама па за нова година сватив дека турбо фолкот на сите ни го подигна располозението.
Вие што мислите?
Турбофолкот за нова година на сите им го подигнал расположението од проста причина што сите биле поднапиени.:). Инаку многу се зборувало за турбофолкот, се ке звучи како повторување, сум против турбофолкот и сакала-неќела секогаш асоцијација за турбофолкот ке ми бидат силиконски гради, недолични деколтеа, невкус, кафани, ниски страсти, пцофки,мрзливост на умот и слично и по цена да се тоа предрасуди.

Mnogu dobra tema !!!

PROTIV ! I Sepak mislam deka ovoj vid na muzika treba da se zbrani so zakon ! Odnosno da se pusta samo na odredeni mesta kade so bi odele site so sakaat takva muzika, a ne da ja pustaat skoro vo sekoj cafe bar. :nenene:

Ова масовно се слуша што е факт ама ја не го обожавам, и некогаш вечерта ќе ми пропаде ако има ваква музика. Значи си има луѓе што си слушаат тоа, ако, убаво ама јас неможам или некако одвај за да другите не ги изнервирам.

Turbofolk, pa toa ti e najprostoto nesto sto postoi na ovaa planeta i podaleku, a definitivno go slusaat samo najgolemite glupaci. Toa ti e samo peacki so silikoni ili plasticna operacia na nekoj del od teloto, koi se zamisluvaat ko da se kojznae koi! Zatoa ja podrzuvam ovaa kampanja protiv turbofolkot!

Turbofolk, pa toa ti e najprostoto nesto sto postoi na ovaa planeta i podaleku, a definitivno go slusaat samo najgolemite glupaci. Toa ti e samo peacki so silikoni ili plasticna operacia na nekoj del od teloto, koi se zamisluvaat ko da se kojznae koi! Zatoa ja podrzuvam ovaa kampanja protiv turbofolkot!

Ахммм а ти као паметен нешто а???

:bilokojzbot::bilokojzbot::bilokojzbot::bilokojzbot:

Прво да кажам дека слушам секаков вид на музика.Затоа и не сакам да вреѓам која музика е сељачка а која не. Секој си има различен вкус, секој различно ја чувствува музиката. Една девојка на две резлични персони нема да им е подеднакво убава, но сепак таа си е персона со одредени квалитети и не може да биде лоша.
Поентата ми е дека преку турбо фолк дискусијата ние не ја вреѓаме музиката туку луѓето што ја слушаат.
Јас ги имам слушано и двете спротивставени страни и двете се во право. Како што на едните им се свиѓа турбо фолкот, на другите им се свиѓа (секаков жарн на) друга музика. И обратно, како што на првите не им се свиѓа вториов тип на музика, на вториве не им се свиѓа првиот тип на музика.
Впрочем затоа има и места за излегување каде се пуштаат различни жанрови на музика, и кој каква музика сака, нека си го бира локалот каде ќе излегува и нема да има недоразбирање. Сите сме различни!:salut:

Чекајте, зарем уште никој неможе да предвиди како ќе се одвива темава??? Епа, ај малку да илустрираме...
Има 10-тина коментари кои гласат `Против` + некоја мала причинка или забелешка.
На секој 10-ти таков, се појавува по еден `Да бе, сите сте против, ама у кафана сите песни ги знаете!`
Пак 10-тина кои викаат `Против` + музиката е за глупи
Па, тука се убацува некој кој вика `Ај ќе видите вие кога ќе пораснете, ќе сфатите дека турбо е најдобро!`
Следи кратка дискусија со некој кој е спремен да ја брани каузата противниците, па кажува лични примери на луѓе кои не слушаат турбофолк или вади цитати од песни кои доловуваат какви лоши текстови има. Евентуално се појавува некој коментар со социјална содржина кој тврди дека турбофолкот ги руши вистинските вредности во општеството, а пандан на коментарот е `А, тие раперине/металцине/било кои други, поарни да не се?`

И се така во круг...
И пак сите ќе ги знаат сите песни, и пак сите ќе одат во кафани, и пак сите ќе се праат дека не слушаат турбофолк, и пак ќе се отвараат вакви теми...
А, исклучоците само го потврдуваат правилото.

Турбо не слушам!!Не го сметам, ниту како музика!!Туку за работа што се прави кога се нема друго!!!

Не, не го сакам, но понекогаш се препуштам на бруталноста, се зависи до ситуацијата:)

ПРОТИВ!!!Само жал ми е за младиве што се трујат.И треба да се забрани.:nenene:

Против!
Има други убави песни кои можат да направат добро расположение.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom