E што е де турбофолкот?

П

Паган-др

Гостин
зошто турбофолкот не поседува квалитет?
шо поседува квалитет?
Па да видиме, тоа што го слуша цел свет, тоа што го знае секој. Турбофолкот го има само на Балканов. Да беше квалитетна музика немаше само србите и бугарите сега и македонците да го слушаат. Да беше квалитетна музика да поседуваше квалитет цел свет ке ја слушаше. Недај боже турбофолк пејачиве да пеат у живо. Знаеш зошто мислам така. Пошто ти ако ги имаш големи балони во Србија и Бугарија ке имаш голема слава. Нема никаков квалитет таа музика. Таа музика нема ништо друго освен глуп текст, уште поглупа музика и уште поглупи изведувачи.

Член од
13 декември 2008
Мислења
37
Поени од реакции
0
кој и збор да го употребам за да кажам што е турбофолкот ќе биде премногу мек за да се опише такво срање. =)

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
турбо-фолк је живот мој,
он је моја љубав.
ја сам његов роб,
он је моја светињааааа....
:pos2::pos2::pos2:
ме бива за смислување на вакви буЉшит текстови а?!

иначе мое мислење дена турбо-фолкот не е ништо освен огромен неквалитет и шунд :helou:

Таа музика нема ништо друго освен глуп текст, уште поглупа музика и уште поглупи изведувачи.
допуна: ги заборави и љубителите на гога секулич и нејзините гачици кои ги има во голем број на балканов а никако не можам да сфатам што ги привлекува во таа музика.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Uste ednas postiram

Niskokvalitetna muzika sozdadena za kratki komercialni celi.Znaci muzikata e sozdadena za pravenje na prai a ne za nekoj izdig itd (sovrseno oruzje za perenje na mazni mozoci): pozz
која музика не е за комерцијални цели бе, дај не заебавај...
ама не музика на другар твој кој со друштво прави песни во гаража со компјутер, туку музика која е популарна меѓу големи народни маси...

Па да видиме, тоа што го слуша цел свет, тоа што го знае секој. Турбофолкот го има само на Балканов. Да беше квалитетна музика немаше само србите и бугарите сега и македонците да го слушаат. Да беше квалитетна музика да поседуваше квалитет цел свет ке ја слушаше. Недај боже турбофолк пејачиве да пеат у живо. Знаеш зошто мислам така. Пошто ти ако ги имаш големи балони во Србија и Бугарија ке имаш голема слава. Нема никаков квалитет таа музика. Таа музика нема ништо друго освен глуп текст, уште поглупа музика и уште поглупи изведувачи.
ој во шведска, данска, германија, америка, австралија, канада... да виш миле китич како полнит кафани и како се слушат турбофолков...:pos:
иначе... зш кантри музика не слушат цел свет?

Какво прашање еј :pos:
Каков пост еј :pos:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Abe prvo peat u zivo, po kafani, na stadioni i sali
vtoro, turbo folk imas ne samo vo bosna, srbija, crna gora i bugarija tuku i vo Grcija, Hrvatska (Mate Bulic), Turcija, arapskite zemji, indija...

FlOwEr gIrL

ҳҲҳlove my sunshineҳҲҳ
Член од
8 август 2008
Мислења
344
Поени од реакции
13
Турбофолкот е начин за да паднеш во депресија:toe: и жално е што толкава маса на луѓе ги слушаат тие немелодични завивања.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
ој во шведска, данска, германија, америка, австралија, канада... да виш миле китич како полнит кафани и како се слушат турбофолков...:pos:
иначе... зш кантри музика не слушат цел свет?
абе друже во земјите кои ги наброја, на такви “настани“ идат балкански иселеници кои ги има многу во гореспоменатите држави.

а за кантри музиката ќе кажам замо едно. топ ствар ама не е мој стил. не е ниту комерцијална ни “шик“ па затоа ретко кој ја слуша.

turbo folk imas ne samo vo bosna, srbija, crna gora i bugarija tuku i vo Grcija, Hrvatska (Mate Bulic), Turcija, arapskite zemji, indija...
значи како што рековме турбо-фолк има во сите балкански земји, а тоа што се слуша во индија, турција и арапските земји е народна музика како што се и нашите добро познати зајди, зајди , јовано, јованке и слични.
инаку како што можеме да приметиме токму од староградската музика (балканска и арапска) води потекло денешниот турбо-фолк кој не е ништо друго освен извитоперување на горенаведените народни творби.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
абе друже во земјите кои ги наброја, на такви “настани“ идат балкански иселеници кои ги има многу во гореспоменатите држави.
океј... сепак се слуша и таму...
а незнам шо очеквиш ти... музика на српски јазик да ја слуша некој во тунгузија...
се знајт која музика најмногу ќе се слушат... та шо е на англиски...
а за кантри музиката ќе кажам замо едно. топ ствар ама не е мој стил. не е ниту комерцијална ни “шик“ па затоа ретко кој ја слуша.
океј... и турбофолкот е топ ствар ама не е стил на фифти сент па затоа не го слуша.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Како сум се смеел на двајца типци вчера значи. Бев на роденден во Лакафе и најнормално турбофолк фучеше до максимум, незнам која песна беше точно ама смешна ми беше реакцијата кога почна песната-беа толку возбудени и напалени што почнаа двајцата да мешаат. WTF бе! Што беше толку возбудливо со песната, како Павароти да ја испеел или Queen па до толку да врискам, не бе заеби.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Каков пост еј :pos:
Кажи, закон сум нели :pipi:

Абре ако толку ви се гледаат цицки и гзови по шабански телевизии, пуштете си порнич фино лепо ко луге ..

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Хм, турбофолк, субкултура:pos2::nenene: Сузама сам лепио тапете, кад си одвела дете...:uvo:Сум вадела внатрешници на нумерава... Значи, кој што сака нека слуша, тоа е прво. Не дискриминирам по основа на тоа кој што слуша. Но, да ми вергла некој дека турбофолкот е тип музика, уметност и не знам што,не може. Турбофолк у моја генерација слушаат тие што немаат поима англиски. Тоа е прв предуслов. Немојте да навалите сега, тие што си милувате да си слушате биртијашка мелодија(ако може да се нарече мелодија:icon_lol:),дека знаете англиски. Пошто сте исклучок. И иде заедно со кафана, не иде одделно. Винцето+Сека Алексич+биртија=турбофолкерски живот. Инаку, кафани не обожувам, одам кога се собираме со клас, значи 2-3 пати сум била у живот. И обично, турбофолкерските песни прв пат ги слушам таму(а и последен) и се газам од смеење. Треба да се отвори тема со најспиритуалните текстови, :icon_lol:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Хм, турбофолк, субкултура:pos2::nenene: Сузама сам лепио тапете, кад си одвела дете...:uvo:Сум вадела внатрешници на нумерава... Значи, кој што сака нека слуша, тоа е прво. Не дискриминирам по основа на тоа кој што слуша. Но, да ми вергла некој дека турбофолкот е тип музика, уметност и не знам што,не може. Турбофолк у моја генерација слушаат тие што немаат поима англиски. Тоа е прв предуслов. Немојте да навалите сега, тие што си милувате да си слушате биртијашка мелодија(ако може да се нарече мелодија:icon_lol:),дека знаете англиски. Пошто сте исклучок. И иде заедно со кафана, не иде одделно. Винцето+Сека Алексич+биртија=турбофолкерски живот. Инаку, кафани не обожувам, одам кога се собираме со клас, значи 2-3 пати сум била у живот. И обично, турбофолкерските песни прв пат ги слушам таму(а и последен) и се газам од смеење. Треба да се отвори тема со најспиритуалните текстови, :icon_lol:
Знам англиски и слушам се од македонско, преку српско-хрватско, бугарско, преку англиско па се до азиско-афричко...

Не е јазикот бариера воопшто...

И не е точно дека го пуштаат само по кафани... еден од најтипичните видови журка во дискотека оди вака:
1. Техно/Хаус/Слична електронска музика
2. Комерцијална поп/рок/хип хоп/рнб музика на англиски јазик
3. Комерцијална поп/рок/хип хоп/рнб музика на македонски јазик
4. Комерцијална поп/рок/хип хоп/рнб музика на јазиците од екс/ју републиките
5. Турбо фолк
6. Токсикологија

:back::back::back:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Сузама сам лепио тапете nemalo vakov tekst nikad!!!Ja sum slusal prvpat folk u vojska koa bev u JNA, ima losi neeticki tekstovi kaj peackite posto oni se praat kao kurvi kod tebe su mi ostale moje gacice ili danas sve mi daje a sutra me nece, ama ne e se takvo, imas i dobri i toa epten dobri tekstovi iako najveke se slusa bas takvi kao bum cile bum i da mi kupis Mile suknjicu od svile use na vremeto Brena bese takva i se napuni so pari bas so takvi sranja.A za melosot ne treba da se zbori toa e stvar na vkus a de gustibus non est disputandum- za vkusovi ne se spori. Ja nikad neam slusano folk ili turbo folk ama u vojska koa bev pocnav da slusam i sega mnogu izbiram, ima mnooogu skart vo taa muzika i najcesto bas skartot pa najveke se slusa.ja sum slusal i turski i arapski turbo folk ne gi razbiram tekstovite ama ritamot e turbo isto samo epten orientalno.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Знам англиски и слушам се од македонско, преку српско-хрватско, бугарско, преку англиско па се до азиско-афричко...

Не е јазикот бариера воопшто...

И не е точно дека го пуштаат само по кафани... еден од најтипичните видови журка во дискотека оди вака:
1. Техно/Хаус/Слична електронска музика
2. Комерцијална поп/рок/хип хоп/рнб музика на англиски јазик
3. Комерцијална поп/рок/хип хоп/рнб музика на македонски јазик
4. Комерцијална поп/рок/хип хоп/рнб музика на јазиците од екс/ју републиките
5. Турбо фолк
6. Токсикологија

:back::back::back:
Да, затоа одам во пристојни кафичи каде што нема да бидам со рој испотена, зацрвенета раја, начукана за на токсикологија. :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom