Eвро 2012 - второ полуфинале (Германија-Италија), 28/06/2012

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Koj ke pobedi?

• Germanija

Гласови: 54 47,0%
  • Italija

Гласови: 61 53,0%

• Вкупно гласачи
    115
  • Гласањето е завршено на .

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Све си мислам Балотели ќе си попие црвен картон до крај.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351

Ја видов сликава па ми текна.
Нели имаше некоја "клетва" со рекламава за Нутела? Сите што биле дел од рекламата пропаднале како играчи?
Е па мислам дека Нојер и Озил ја прекинаа така наречената клетва

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.600
Поени од реакции
14.428
Многу ми се допаѓа новиов стил на игра на Италија, јас мислам дека дури и најголемите хејтери би ја симпатизирале оваа игра, како само во целост се променија.. Добро освен Боби. :icon_mrgr:

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
Им го закопа поштено...:D

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Абе пилиња сега ја разбирате Шпанија? Ете што се случи со јаката Германија, играла вака играла така, ете ти, со еден дефазивец остана на нејзина половина и одма гол. Ете тоа те чини финале на ЕП, тие само нека продолжат така сите им плускаме...:tapp:
Мислам дека ти не не разбираш нас.

Играта на Шпанија во повеќето случаи е ефективна, но не и убава за око. Ова денес е убаво за око.
Тоа вчера на Шпанија беше неефективна игра, среќа пеналите се погодија.

Клучен збор - среќа.
Не знам што сеуште се полемизира на оваа тема, Германија и Италија играат поубав фудбал за око и тоа е тоа.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Пилиња, Италија води најмногу заради катастрофалната одбрана на Германија.

Првиот гол катастрофален кикс на Боатенг, невнимание на Хумелс, Бадштубер и Ноер. :facepalm: То ест Ноер за двата гола = :facepalm:. Единствената разлика беше што за првиот гол ја крена левата, а за вториот десната рака.

Втортиот гол па да не споменувам, Беласица не прави таков кикс. :facepalm: Тоа и Меси ќе го погодеше, а не па Балотели... :icon_lol:

Нека го стави Ројс сеа, али сеа џабе, оти ако сака да ги стигне мора да ја стегне одбраната. Вака може ќе има иницијатаива, али со килава одбрана ко до сеа ќе го прпаат од контра пак. Со поасална одбрана, дефинитивно немаше да биде 2-0.

И да, ако биде тесно, Кедира ќе ја реши !!! :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Италија шампион..никад не сум бил за нив,ама сега сум..Нити хитлеровците,нити плесачите од Шпанија заслужуваат.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Неам зборови ,браво за Италијаните си го чекаат моментот. Хумелс се посра Касано си се изврте околу него и со тие глупи пасови на Хумелс у противнички играч , Подолски ДРВО до кога ќе игра незнам. Тоа е тоа реков многу е битно кој ќе даде прв гол сеа Италијаните исто ко за вториот гол ќе си чекаат назад и пак некоја дугачка топка од Монтоливо/Пирло и тоа е. И уште претходните утакмици реков не го сфаќам Лев ми го праи Кедира плејмејкер некој ванаби пасер ја гуши топката ја задржава по 5 секудни пробува некој чкарт пасови

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Германциве ко пријателска да играат.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Со ваква млитава и безволна игра што е несвојствено за Германија не заслужуваат ни ова полуфинале што го играат. И притисокот сега е тродупло поголем иако и на почетокот беше голем на нивна страна ради таа фамозна одмазда од СП 2006 на домашен терен.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Мислам дека ти не не разбираш нас.

Играта на Шпанија во повеќето случаи е ефективна, но не и убава за око. Ова денес е убаво за око.
Тоа вчера на Шпанија беше неефективна игра, среќа пеналите се погодија.

Клучен збор - среќа.
Не знам што сеуште се полемизира на оваа тема, Германија и Италија играат поубав фудбал за око и тоа е тоа.
Абе еден фудбал што да ти кажам, Германците нели играа најубав фудбал? Па не знаат 2 паса да сврзат, а нели ќе станеа шампиони? Епа со таа игра 2 комада Глупотели ти лупа.;)

Kajgana Shop

На врв Bottom