T
theTinule
Гостин
Поседниве неколку недели експериментирам со мојата меморија т.е. се обидувам да се сетам на ствари кои не сум ги приметила во моментот на случувањето.
Пример, во неделата бев во парк и имаше свирка. Се обидував да се сетам кои луѓе каде седеа, што носеа, како седеа, пробував да се сетам на ситни детали пример, какви обетки носеле девојките. Кога пробував, додека бев будна, не ми успеваше. За чудо, ми успеа, но во сон.
Сонував. Се сонував во парк, ги сонував сите луѓе, сонував се што ми се случи дента. Не бев јас, беше ко некоја снимка, што гледа од моите очи. Детално разгледував, со иста должина како во реалноста. Сеќавањето ми заврши во моментот кога влегов во кола, татко ми дојде да ме земе. Дури кога се разбудив, сфатив дека сум сонувала.
Бев како: ЊТФ Од каде се најдов у кревет сеа?!
Дали некој знае, каде можам да истражам на оваа тема?
Некоја книга можеби, за психичко враќање во времето?
Дали на вас ви се случило слично нешто?
Дали би пробале, дали имате желба за вакво нешто? Зошто?
Кои би биле последиците, кои бенефитите од тоа да можеш по 2 пати да ги доживуваш работите?
Пример, во неделата бев во парк и имаше свирка. Се обидував да се сетам кои луѓе каде седеа, што носеа, како седеа, пробував да се сетам на ситни детали пример, какви обетки носеле девојките. Кога пробував, додека бев будна, не ми успеваше. За чудо, ми успеа, но во сон.
Сонував. Се сонував во парк, ги сонував сите луѓе, сонував се што ми се случи дента. Не бев јас, беше ко некоја снимка, што гледа од моите очи. Детално разгледував, со иста должина како во реалноста. Сеќавањето ми заврши во моментот кога влегов во кола, татко ми дојде да ме земе. Дури кога се разбудив, сфатив дека сум сонувала.
Бев како: ЊТФ Од каде се најдов у кревет сеа?!
Дали некој знае, каде можам да истражам на оваа тема?
Некоја книга можеби, за психичко враќање во времето?
Дали на вас ви се случило слично нешто?
Дали би пробале, дали имате желба за вакво нешто? Зошто?
Кои би биле последиците, кои бенефитите од тоа да можеш по 2 пати да ги доживуваш работите?
Тоа ти е исто кога ќе речеш нејќам веќе крокодили околу мене, тоа што веќе го мислиш е крокодили и тие повеќе ќе ти излегуваат