Двајца во еден сон ?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.815
Поени од реакции
3.071
Соновите некогаш имаат големо влијание врз мене,во тоа која личност ја сонувам и какви се односите меѓу нас..
Многу често ми се случува да сонувам некоја типка,и после таа да почне да ми се допаѓа уште кога ќе се разбудам,поради "магичните"
моменти во сонот.

Па сега имам прашање.. Во сонот со типката знаев дека сонував и таа ми го рече истото.. се доправме со рацете имаше некои погледи.. чувства итн.. И сега се прашувам дали и таа навистина учествувала во сонот или пак.. тоа е само сон;)
каков што мене ми одговарало да го сонувам. Што мислите за ова?

Дали некогаш ви се случило со некој да сонувате заеднички сон, и дали воопшто тоа е можно?

(не сакам да ја прашам типката зошто,не сакам да испаднам како ... и ќе си помисли залетан сум по неа што ја сонувам)

(незнам кај да ја ставам темава па ако е потребно префрлете ја )

Никче хан, it's called lucid dreaming.
Едно време бев ептен забегана по вакви ствари, навидум изгледа лудо, ама откога гледав едно клипче се замислив.

Пар, дечко и девојка, можат да имаат луцидни сонови кога сакаат. И се договараат во сон да се најдат и да си разменат одредени зборови, keywords(слаб ми е македонскиот речник). Биднало што биднало, кога се разбудиле за посигурно ги напишале зборовите на листови и си ги размениле листовите. Исти биле зборовите.

Сите со кои имам зборено за ова мислат дека е претерано, но јас сепак мислам дека има нешто... Подоцна ќе го побарам клипчето, а ти не му спомнувај на девојчето, освен ако не сакаш да ти каже дека си исчукан :)

имам јас слушнато за тоа , ми пратија истотака клип4е .. ама не бев сигурен за што се работи точно ..

Понекогаш сакаш сонот да ти биде реалност , а реалноста кошмар :zver::kajg:

Дали некогаш ви се случило со некој да сонувате заеднички сон, и дали воопшто тоа е можно?

Мојот дедо има брат близнак и еднаш сонувале ист сон и двајцата учествувале во сонот.:smir:

Може да се деси!!!Мене лично ми се нема десено, али знам дека мајка ми и сестра ми неколку пати имаат сонувано исти сонови во иста вечер!...па сеа...:wink:

Знам како е. Ја имав сон еднаш како се шмекам со една цура. Беше ангел девојкава. Еден од најубавите сонови. Утредента идам ја у кафич...и се шмекам со една типка и си викам ејј колку личи на таа од сонот. И приоѓамм ја глеам и ТАА Е. Девојката од сонот. Првото нешто што го изустив беше...ти си ми девојката од соништата. Она ми рече...како и да е мило ми е Марија. Не беше заинтересирана за мојот сон. И ме гледаше како чудак. За да не добијам негативни поени го свртив муабетот на шала пошо ако продолжев ќе избегаше цурава!...чудна работа стварно :)

Оваа не да е интересно дури збунувачки.Пред десет години сонував еден необичен сон кој ми остави голем впечаток и затоа и го помнам.Е сега минатата година тој ист сон го прераскажав на еден друг форум,за мое големо изненадување на форумот се јави една типка кој беше збунета кажувајќи ми дека тој сон истотака и таа го сонувала,ама ајде и тоа да е коинциденција,но полека по полека и двете откривме дека во иста година,скоро во ист месец го имаме сонувано сонот,ме праша дали знам во кое место се одвивало сонот,јас не се сеќавам,а таа ми го кажа и местото...многу чудно,јас со таа типка не сум во никаква близина,не сме сестри,роднини и сл,а сепак сме сонувале ист сон.

Edno prashanje do vie shto se sanjale isti sonovi i sonovi so decko/devojka. Dali ako jas sonuvam scena so nekoja devojka da e toa siguren znak deka i ona go sanja istoto so mene! :wink: Ako e taka togash me raduva! :wink::)

Edno prashanje do vie shto se sanjale isti sonovi i sonovi so decko/devojka. Dali ako jas sonuvam scena so nekoja devojka da e toa siguren znak deka i ona go sanja istoto so mene! :wink: Ako e taka togash me raduva! :wink::)

A од кај да знаеме ние дали она истото го сањала со тебе?И ако сонуваш сцена со некоја девојка....не е логично да си поврзеш дека сигурно она истото го сонувала (нз како ке го сфатиш ова,пошо сонуваме триста соништа и глупости дрн дрн ии малку е глупо да си поврземе дека другите личности што биле у нашиот сон сигурно истото го сонувале,ретко се дешава тоа)...Можно е, не викам не...треба да си ја прашаш!:wink::helou:

tesko prasanje ..... za nekoj drug pat

Колку исцрпен одговор! 2 дена го мислеше постот?

Него, не верувам баш во тоа.
Од гледање клипчиња и читање безвезални текстови и статии напишани од некој што има премногу време во раци.. еден збор, brainwashed.

Излезете на ладен возду, и размислете така со чиста глава како е можно?
Можно е двајца да сонуваат исто, иста ситуација, иста персона но не да учествуваат во истиот сон.

Пример, гледаш хорор со цурата. Следува сцена што ги подига влакната на вратот. Сцена во која околината потсеќа на вашето маало.
Си легнувате.
Големи се шансите и 2та да сонуваат сличен сон, двајцата на тоа место вампири бла бла. Но тоа не ги прави во ист сон.
Затоа што тоа им е во потсвеста.

Vaka sega mi se ima sluceno da sonuvam ist son so bratuced mi(za zal)
No vo sonot patuvavme vo nekoja suma i se pojavi samovila i mnogu dobra avantura bese toa.A koga se razbudiv dvajcata se najdovme na podot do nasite kreveti.
i koga go prasav sto sonuvase mi go raskaza istiot son.:nesum::nesum::uvo::uvo:mornicavo neli.
'?

Вака значи, сонував како јас и една другарка сме биле во некоја нарко мафија. :pos2: И сме продавале дрога. Цело дејство се случува во Кина. Не фатила полиција како продаваме дрога во градинка и не осудиле вака: мене ми секоа нога а на другарката и секоа раката.
И се разбудив јас ја барам ногата овде е ногата. Се среќаваме со друшката ми и ми вика, друже пази денес на ногата. И јас ја гледам ококорен викам зш ? Вика сношти сонував како сме биле казнети јас без рака ти без нога. :nesvest::nesvest:

Back
На врв Bottom