Двајца убиени и еден тешко повреден во пукотница во населбата Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
искрено тажно е да мислите дека дилерите се тие што им ги уништуваат животите на другите со дилање дрога , самиот зависник-корисник е КРИВЕЦОТ - кој к*р го тера да купува , зошто купува , зошто пробува ... ЗОШТО А ? кога ќе одговорите на ова , тогаш фатете се на дилерите ...

Македонија каква е, таква е. Несакам да ја пцуе некој србоман. Ако не му чини тука слободно нека оди на друго место. Секаде во светот има вакви случувања, расчистување на должничко-доверителските односи. Во Италија, Грција, Бугарија и останатите членки на ЕУ ваквите убиства се случуваат секојдневно.
Јас не ја пцујам Македонија, ниту сум србоман, туку ти си србофил.
Патриотизам е почитување на сопствената нација, а не мразење и омаложување на сите други, србите какви се такви се, за себе се такви, исто како нас.
И ако се случуваат на други места секојдневно, ај и кај нас нека се случува, а? Мене не ме загрижуваат толку мафијашките пресметки туку вмешаноста на високи функционери во МВР во целава оваа работа.

И сеа да не испаѓаме од дома а?

Така ќе му дојде.

Дилерите си се дилери, наркомани си се наркомани, тие сакат да се дрогират затоа се наркомани, познавам човек кој по долго фиксање по телото „кај ли да се бапнам немам вени на нога“ му ја отсекоа ногата поради некој си компликации од фиксањето и ете го пак се фикса, штаката под мишка и по хероин, така си одлучил така нека си умре...
И што се потресувате се убиле мафијаши, ние војна преживеавме во државава, убиства имало секогаш и насекаде, сега се случија во недела дена последователно неколку и готово ве фати параноја....

--- надополнето ---

Едно нешто може да се заклучи! Во Македонија не може на раат да се најаде човек надвор од дома. Раперон од Кавадарци го прободеа додека јадел сендвич, овие ги кокнаа додека јаделе риба, па има ли смисла мајку му?

Па не испагај од дома, кој те тера да испагаш, те фатила тебе параноја земи побарај стручна помош за тоа ќе ти помогне некој....
Насекаде по светов има убиства во сите поголеми градови, без разлика дали се економски моќни или не се, земи го пример Лондон градот едноставно врие од полиција која е можеби и најдобро опремена во светот, а сепак има висока стапка на убиства криминал и се по ред...не оправдувам и мене како и на секој нормален граѓанин ми сметат таквите случувања, ама ти ја направи работава готово не се испаѓа од дома...

Јас не ја пцујам Македонија, ниту сум србоман, туку ти си србофил.
Патриотизам е почитување на сопствената нација, а не мразење и омаложување на сите други, србите какви се такви се, за себе се такви, исто како нас.
И ако се случуваат на други места секојдневно, ај и кај нас нека се случува, а? Мене не ме загрижуваат толку мафијашките пресметки туку вмешаноста на високи функционери во МВР во целава оваа работа.

Така ќе му дојде.
Па јас не ти се обратив на тебе, зашто не го прочита коментарот на членот над тебе.
И овие се изолирани инциденти кои мафијата (ако може така да ја наречам) си ги решава меѓу себе а одат во прилог на полицијата. А за високиот функционерот од МВР за кој се збори ако бил на должност ке треба објаснување да даде мвр, ако не никому ништо.

па ко не се нашиве секогаш ќе има и други ... и неколку групи кои дилаат горе не се никаква генерализација за Македонија па и за народот ... вакви групи има секаде у светов ..
џабе мрчите по државата дека не ги сузбивала или незнам шо ... секогаш ги имало, секаде ги имало и ќе ги има ... :toe:
Точно е тоа и да ги истреби државата на нивно место ќе дојдат други.Кога едни понапредни земји не можат за нас да не правам муабет.
Инаку во земји како нашата овој бизнис секогаш го држат бифши полициски структури.Само чудно ми е во Бугарија како глуфци се требеа кој да го преземе пазарот а кај нас мирно како да не се продава дрога.

Ова убиство не е мафијашка пресметка не е професионално кога тие се тепат меѓу себе св Петар не може да ги открие овој за 1 ден го најдоа убиецот.

Они дилаат хероин горе, тука младите како и секаде лапаат табли, пушат трава, нема веза со нив ...

Za zal mislam deka si ama apsolutno greska...Vo Makedonija ima mnogu poveke heroin otkolku tamu "gore"...Toa i e problemot...Ocigledno slabo pratis kolku mladi umirat vo Makedonija tokmu od Heroin...Koj se prodava niz drzavata bukvalno na sekoe kose....
I sekako toa e rezultat tokmu na milionite koi gi vrtat dilerite i kako so vikas del od niv se investirat a se na smetka na iljadnici izgubeni zivoti...Ako od takvi pari ni opstanuva drzavata , "fala ti brat" poarno da ja nema...I bez razlika dali tie dileri ja ubivat makedonskata ili germanskata mladina...

го нашле или се пријавил сам .. како шо разбрав сам се пријавил и не е Тони Лазаревски туку Денковски ..
туку де бе некој од Ск може ли да потврди дали е тој Тони од Гази Баба шо имаше кабловска телевизија пред некои години ?

Притвор за велешани од „Франкфуртската мафија“

Коментари (79)
prazno.gif
prazno.gif
18.02.2009 14:18
veles-op2.jpg

Само двајца од петтемина уапсени во акцијата „Франкфурт мафија“ завршија во притвор со кривични пријави.
По вчерашното спектакуларно апсење во Велес, тројца од приведените се пуштени дома.
Кај нив полицијата не нашла ништо за што може да ги гони.
Истражен судија доцна синоќа им одреди триесетдневен притвор на Ј.Ј. со прекар 'Ркулот и на М.З., викан Скршениот, за илегално оружје и поседување дрога.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=104579

E tuka e problemot....Faten za droga, oruzje a za godina i polovina povtorno na sloboda vo riben restoran vo drustvo na policaec...
Toa e toa sto smrdi...

искрено тажно е да мислите дека дилерите се тие што им ги уништуваат животите на другите со дилање дрога , самиот зависник-корисник е КРИВЕЦОТ - кој к*р го тера да купува , зошто купува , зошто пробува ... ЗОШТО А ? кога ќе одговорите на ова , тогаш фатете се на дилерите ...

Ne se slozuvam so tebe i tocno e deka dilerite se tie sto im gi unistuvaat zivotite na drugite so dilanje droga. Gledam imas 22 godini, potseti se malku koga si imal 15-16, vo tie godini se pravat mnogu gluposti i ako naletas na nekoj takov zivotot ti e veke upropasten. Dete kako dete lesno se laze, saka da bide "cool", saka se da proba nerazmisluvajci za posledici i deteto ne e krivo zatoa sto e dete i lesno se laze, a odgovor na tvoeto prasanje zosto kupuva... zatoa sto posle toa mora da kupuva. Sega na primer mene nikoj nemoze da me natera na toa zatoa sto podrugo se razmisluva vo pozreli godini.

Znaci, dilanjeto e biznis so koj se unistuva necij zivot za da nekoja budala zarabotuva lesni pari na toa. Celta na dilerite e sto poveke zrtvi da najdat za da zarabotat.

Seuste mislis deka tie ne se krivi?

Jas licno koga ke slusnam deka e ubien nekoj diler na droga sum sreken sto nekolku zivoti (potencijalni zrtvi) se spaseni... i voopsto ne mi e gajle, poveke bi mi bilo zal za kuce skitnik otkolku za takvi...

E tuka e problemot....Faten za droga, oruzje a za godina i polovina povtorno na sloboda vo riben restoran vo drustvo na policaec...
Toa e toa sto smrdi...

Каква година ипол .. дали и притворот го излежаа не сум сигурен се мислам ги ослободија за 2 недели ..

Каква година ипол .. дали и притворот го излежаа не сум сигурен се мислам ги ослободија за 2 недели ..

И двајцата имаа 30 дневен притвор само тоа го излежеа, после знам 1 година условно доби изгледа скршениот а ркулот околу 2 години затворска казна, ама изгледа имал жалба после тоа и ја прифатиле како што гледам.

Абе луѓе ама сте чудни.Шо е толку филозофија јас не знам.На тие пари да не мислите дека ке кмишат во затвот.Алооооо.Во комунизмот и ке лежиш и ке те тепаат и нема да ти текне пак.Сега е времето на корумпираноста.А и вака да видиме.Зошто некој началник или инспектор би си ја ставал главата во торба заради некои дилери кога може да биде подмитен и да не ги гони веке.И волкот сит, и овците на број.Шо толку чудење и дискутирање-таа е состојбата.Никој ништо нема да промени,зверките ке растат,ке почнат се повеке да се убиваат меѓу себе,се повеке ке владеат,и крај на муабетот.

го нашле или се пријавил сам .. како шо разбрав сам се пријавил и не е Тони Лазаревски туку Денковски ..
туку де бе некој од Ск може ли да потврди дали е тој Тони од Гази Баба шо имаше кабловска телевизија пред некои години ?

Никој тука од Гази Баба или од Ск шо може да го потврди ова?

Ne se slozuvam so tebe i tocno e deka dilerite se tie sto im gi unistuvaat zivotite na drugite so dilanje droga. Gledam imas 22 godini, potseti se malku koga si imal 15-16, vo tie godini se pravat mnogu gluposti i ako naletas na nekoj takov zivotot ti e veke upropasten. Dete kako dete lesno se laze, saka da bide "cool", saka se da proba nerazmisluvajci za posledici i deteto ne e krivo zatoa sto e dete i lesno se laze, a odgovor na tvoeto prasanje zosto kupuva... zatoa sto posle toa mora da kupuva. Sega na primer mene nikoj nemoze da me natera na toa zatoa sto podrugo se razmisluva vo pozreli godini.

Znaci, dilanjeto e biznis so koj se unistuva necij zivot za da nekoja budala zarabotuva lesni pari na toa. Celta na dilerite e sto poveke zrtvi da najdat za da zarabotat.

Jas licno koga ke slusnam deka e ubien nekoj diler na droga sum sreken sto nekolku zivoti (potencijalni zrtvi) se spaseni... i voopsto ne mi e gajle, poveke bi mi bilo zal za kuce skitnik otkolku za takvi...

Види,ако еден го убијат тој одма e заменет со друг,така да секогаш има некој задолжен за тоа,а иначе оваа работа смрди до врв...затоа е и организиран криминал,оти неможат да ги фатат..се е корумпирано..единствен спас е ако воведат закон да се лежи долго време за поседување колкаво и да е количество дрога па тогаш да им биде страв да дилаат,вака ги фаќаат ќе одлежат 3 месеци максимум и после пола година пак се враќаат во Германија..или се заменети со други оти знаат дека и да ги фатат малку време ќе бидат одлежат,и се така...

Ниту јас не се сложувам со тебе , дилерите не се тие што им ги уништуваат животите туку самите наркомани , бидејќи се работи за слободна волја или сакаш или нејќеш .
Сум налетал и на 15 год и сега и ќе налетувам , ги гледам тие фаци упропастени околу мене скоро целиот живот .
Со некој од нив бев најдобар другар , но треба да си амеба а не дете да се излажеш , збориме за хероин ...
Сите тие убаво знаат кои се последиците од злоупотребата на таа полу-синтетичка дрога , но сепак се решаваат да продолжат со дрогирање , оако нивните пробале се од дома , ги пратиле на лечење ..демек тоа нешто ќе помогне ..
не бе човек , ако некој решил да се дрогира - ќе се дрогира .
И најклошарски е слабиот карактер и на наркоманот познатите причини да ги префрли на дилерот .. не они не се криви , златни деца се ..
Да ама со превртен ум ...
Сакаат да бидат маченици , ете ИМ
И кога тетката ќе ги праша , зошто момче ти се дрогираш .. па тетке , поубаво е од секс ... сакам .., и оди објасни му на тој да не се дрогира.
И уште една грешка , ретко кој под 18 е зависник од хероин , повеќето се над 25 год .. или почнале после 20-тата , така да дете не се лаже колку постариве со мозок нели ..

Ако САМИОТ не си постави граница , не му е крив дилерот , можеби дилерот е супер тест да ја испроба твојата изджливост дали ќе оддолееш , а слабаците не треба да окривуваат друг , туку конечно да речат НЕ ..не се дрогирам ..

Не е целта што повеќе жртви да најдат , не се тоа жртви , туку личности со да го наречам самоубиствен карактер , ако решиле да умираат пополека - нека умираат , како што реков слободна волја .Или ќе пробаш и ќе престанеш , или нема да пробаш никогаш или ќе бидеш некоја си "жртва" без одговорност за себе и својата личност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom