Ne se slozuvam so tebe i tocno e deka dilerite se tie sto im gi unistuvaat zivotite na drugite so dilanje droga. Gledam imas 22 godini, potseti se malku koga si imal 15-16, vo tie godini se pravat mnogu gluposti i ako naletas na nekoj takov zivotot ti e veke upropasten. Dete kako dete lesno se laze, saka da bide "cool", saka se da proba nerazmisluvajci za posledici i deteto ne e krivo zatoa sto e dete i lesno se laze, a odgovor na tvoeto prasanje zosto kupuva... zatoa sto posle toa mora da kupuva. Sega na primer mene nikoj nemoze da me natera na toa zatoa sto podrugo se razmisluva vo pozreli godini.
Znaci, dilanjeto e biznis so koj se unistuva necij zivot za da nekoja budala zarabotuva lesni pari na toa. Celta na dilerite e sto poveke zrtvi da najdat za da zarabotat.
Seuste mislis deka tie ne se krivi?
Jas licno koga ke slusnam deka e ubien nekoj diler na droga sum sreken sto nekolku zivoti (potencijalni zrtvi) se spaseni... i voopsto ne mi e gajle, poveke bi mi bilo zal za kuce skitnik otkolku za takvi...
Ниту јас не се сложувам со тебе , дилерите не се тие што им ги уништуваат животите туку самите наркомани , бидејќи се работи за
слободна волја или сакаш или нејќеш .
Сум налетал и на 15 год и сега и ќе налетувам , ги гледам тие фаци упропастени околу мене скоро целиот живот .
Со некој од нив бев најдобар другар , но треба да си амеба а не дете да се излажеш , збориме за хероин ...
Сите тие убаво знаат кои се последиците од злоупотребата на таа полу-синтетичка дрога , но сепак се решаваат да продолжат со дрогирање , оако нивните пробале се од дома , ги пратиле на лечење ..демек тоа нешто ќе помогне ..
не бе човек , ако некој решил да се дрогира - ќе се дрогира .
И најклошарски е слабиот карактер и на наркоманот познатите причини да ги префрли на дилерот .. не они не се криви , златни деца се ..
Да ама со превртен ум ...
Сакаат да бидат маченици , ете ИМ
И кога тетката ќе ги праша , зошто момче ти се дрогираш .. па тетке , поубаво е од секс ... сакам .., и оди објасни му на тој да не се дрогира.
И уште една грешка , ретко кој под 18 е зависник од хероин , повеќето се над 25 год .. или почнале после 20-тата , така да дете не се лаже колку постариве со мозок нели ..
Ако САМИОТ не си постави граница , не му е крив дилерот , можеби дилерот е супер тест да ја испроба твојата изджливост дали ќе оддолееш , а слабаците не треба да окривуваат друг , туку конечно да речат НЕ ..не се дрогирам ..
Не е целта што повеќе жртви да најдат , не се тоа жртви , туку личности со да го наречам самоубиствен карактер , ако решиле да умираат пополека - нека умираат , како што реков слободна волја .Или ќе пробаш и ќе престанеш , или нема да пробаш никогаш или ќе бидеш некоја си "жртва" без одговорност за себе и својата личност.