А педерите, педофилите, трансексуалците... и они ли треба да се убијат??? Многу е тенка границата помеѓу демократијата и анархијата.
Искрено за постов ке ти искоментирам само за педофилите . Не до толку драстично да се убијат , но мислам дека треба да им се одреди мерка затвор доживотно . Бидејки тој човек уништил нечив детски живот , што после со тоа дете :ija: ке биде истрауматизирано максимално .
Додека за дилерите искрено до некаде и треба да се казнат со смрттна казна , бидејки тие уништуваат цели општества градови . НО тоа не е случај тука некој наведе демек не дилале тука ... А дали вие знаете дали е тоа така .. затоа нема што да се збори на таа тема , дали тука или само тамо тие уништиле нечив живот , им продале дрога смртта на 21 век !!
Vistinsko cude e sto vo Makedonija pocesto ne ni se slucuvat vakvi "rascistuvanja na dolgovite" so ogled na toa kako ni funkcionirat sudovite...
Sto se odnesuva do ubienite ako se navistina dileri na droga ama okoto ne mi trepnuva, bez razlika dali se stari, mladi, ubavi, grdi...od niv opstestvoto ima samo zijan , pa na nekoj nacin e dobro sto vaka zavrsuvat...Sekako najdobro e drzavata vakvite tipovi navreme da gi resi i da ne im dozvoluva so nivnite "biznisi" da ja unistuvaat mladinata...No koga nema drzava togas ima kalasnjikov.
--- надополнето ---
Janker i diler na droga ne e isto...Glupa sporedba...
Како државата да ги спречи , кога и таа е вмешана. Секоја држава во светот не само нашата еден голем дел од парите ги добива од мафиозите. Така да не ме чуди ако најдат и жртвено јагне за да го заколат во случајов колку да ја задоволат јавноста , а да си тераат по старо се .
Апсолутно се е поврзано со мафија , така да не ме чудат ама уопште овие догаџаи , со тек на време ке ни станат секојдневие , па ке мораме да внимааме каде се движиме во колку саат , на кои места и улици , небаре сме Бразил или Сицилија!!
И тројцата починаа!! Многу убиства имаше последниве денови, луѓето изгледа почнаа да се мрднуваат, си влегол внатре ги убил тројцата а женската ја оставил не чепната.
Искрено , таа имала срека ова и е втор живот , само не ми е јасно која е таа храброст да влезеш сред кафана и да изрешеташ толку народ , алал да му е стварно имал муда за такво нешто или само знаел дека ке биде прикриен па безразлика дали е со маска или не.
А што се однесува до болдираното , Македонија нажалост со тешката економска криза , со нерегуларните вработувања по партиски или било какви други основи , со корумпирана полиција и судство, неможе да понуди ништо друго , никаква друга опција за излез освен да просиш или да убиваш за пари , криминалот се повеке ке расте , студентите се повеке ке си бараат спас надвор (тие нормалните) доека се друго ке гние тука и ке се труе со вакви немили догаџаи .
Како и да е секоја смрт која настанала на ваков начин си носи последици по семејствата на загинатите , одмазди и слично . Да се надеваме дека нема да избие трет светски рат низ нашиве улици , и дека ке можеме мирно да си купиме од продавница нешто без да не застрела некој .
Некако почиваат во мир , кој што го немаа тука на земјата.