Двајца другари VS Една девојка

• Креатор на темата Креатор на темата P.Eskobar
  • Време на започнување Време на започнување

P.Eskobar

Лева рака на Десницата!
Член од
2 септември 2011
Мислења
95
Поени од реакции
37
Локација
Скопје
Можеби веќе започната тема, ама морав да ја поставам!

Ситуација:
Ти се допаѓа девојка, цело друштво знае дека е така. (да не речам најдобриот) Другар знае дека е така! Дружење секојдневно...
Јасно и отворено му нагласуваш да не се меша, да не расипува другарство.
Девојката искрено одговара дека сака да е само другарка со тебе... дружбата продолжува...
По извесно време девојката му искажува симпатија на другарот (што до тогаш се приметувало само кога е пијана), а он од солидарност ти го кажува тоа, демек искрено!
Му кажуваш дека се ќе се промени, другарствто ќе го снема....ама тој си тера по свое, и сега се заедно!

Како би изреагирале, на кого ќе му се лутите повеќе??

Одлучила таа,која е причината да се лутиш,ако сакала ќе била со тебе (ако лично за тебе пишуваш)
И не го разбирам тој муабет да не се меша,она покажувала симпатии кон него,чим имало нешто повеќе меѓу нив нема потреба повеќе за зборење.
На никого нема потреба да се лутиш,не гледам каде си во оваа приказна,не прочитав дека си имал ти нешто или дека те сакала тебе.

Како беше она добар клуч многу врати отвора :icon_mrgr:
Девојката избрала, другарски е да се подаде рака. Очигледно симпатијата помеѓу нив постоела од секогаш, така да колку и да се лути личноста џабе е.

Па не знам... не ти била девојка, едноставно и двајцата сте имале симпатии, таа му одговорила на симпатиите на другарот. Чиста ситуација е, не треба да има лутење. Друг би бил муабетот доколку ти била девојка, вака нема за шо да му се лутиш, башка бил искрен со тебе ти рекол дека му се допаѓа, а и девојчето ти рекло дека не сака ништо со тебе. Чиста ситуација.

Bro's Before Hoe's
When a male get's pussywhipped into being with a woman instead of another male, therefore putting "hoe'(s)" before the "bro's". This is contradictory to the rule. However the rule has a exception, bro's before hoe's can be disregarded if booty would be attained the same evening that the rule was broken.
In short: Don't put women before men unless you will be getting some.

The rules are simple. Неќам да видам шеснаес страни на темава.
Кљуќ.

No threesome ?!
5f3da2c6-6b7c-4614-bcb3-9289eb316f0c.jpg

Де бре, јас би бил среќен ако другарот мој ја опне и за мене...
Ееее се си кажал баш.:tapp:
Тогаш воопште и не си ја сакал таа девојка штом си рамнодушен на тоа.

Ееее се си кажал баш.:tapp:
Тогаш воопште и не си ја сакал таа девојка штом си рамнодушен на тоа.
Како мислиш "си ја сакал"? Љубовта е емоција и како таква човекот е способен да ја контролира. И верувам дека членов што ја отворил темата не ни имал вистински, блиски другари со кои е цел живот и има поминато свашта. Ваква работа е баналност во такви околности.

Темава слободно можеше да си ја сместиш како пост во љубовни проблеми, ама ај јас не сум надлежен да пресудам.
Нема потреба од лутење ќе си се воздржиш од емоции, другарот не ти ја украде девојката, нити пак таа тебе ти прекинала за да оди со другарти. Кога веќе си немал ништо со неа и не ти дозволила да биде среќна со тебе оставија да биде среќна со некој друг. Нема врска дали тој ти е тебе другар, можеше да биде и со некој твој непознат, а во случајов не верувам дека оди со другарти за да те направи тебе љубоморен.

Темава слободно можеше да си ја сместиш како пост во љубовни проблеми, ама ај јас не сум надлежен да пресудам.
Нема потреба од лутење ќе си се воздржиш од емоции, другарот не ти ја украде девојката, нити пак таа тебе ти прекинала за да оди со другарти. Кога веќе си немал ништо со неа и не ти дозволила да биде среќна со тебе оставија да биде среќна со некој друг. Нема врска дали тој ти е тебе другар, можеше да биде и со некој твој непознат, а во случајов не верувам дека оди со другарти за да те направи тебе љубоморен.

Е тука најмногу грешиш, младинава до каде е тргната, па уште воа да не го направи :cool:

Е тука најмногу грешиш, младинава до каде е тргната, па уште воа да не го направи :cool:
како ќе го направи љубоморен кога веќе тој се понудил а таа го одбила? Не сваќам. А за младината е точно тука нема да корегирам.

како ќе го направи љубоморен кога веќе тој се понудил а таа го одбила? Не сваќам. А за младината е точно тука нема да корегирам.

Епа како да не биде, и да се понудел и да не се понудел сепак ќе има љубомора. Не е со него туку со некој си друг е, а тој некој друг е неговиот другар :)

Епа како да не биде, и да се понудел и да не се понудел сепак ќе има љубомора. Не е со него туку со некој си друг е, а тој некој друг е неговиот другар :)

Девојката искрено одговара дека сака да е само другарка со тебе... дружбата продолжува...
По извесно време девојката му искажува симпатија на другарот (што до тогаш се приметувало само кога е пијана), а он од солидарност ти го кажува тоа, демек искрено!
Па нека е кој сака нека е кој е надлежен за да и кажи со кого да биди, немој да ми кажувате љубомора чуствувал а не направил ништо во спротивно ќе сметам дека реплицирам со 3-а оделение.

Па бидејќи вие двајца не сте имале ништо, очигледно е дека таа сакала да има нешто со него уште од мн. порано. Нема зошто ти да се мешаш во оваа ситуација, девојката одамна знаела со кого сака да биде, другарот бил фер и се повлекол за да пробаш ти, сега нема причина за да не биде со неа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom