Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Duhovite se za greota mnogu e teska nivnata maka. Nema potesko od toa da bidesh zaglaven... Tie ne se nitu vo zemski oblik nitu se reinkarniraat. Imalo nacini preku molitva, mantra da se ispratat tamu kade sto im e mestoto ali kolku e vo red toa nemozham da kazham.
Одсекогаш религиите кријат многу битни работи за да опстанат. На истокот е подруго, но таму е друг свет. Знам дека постојат молитви за душата на починатиот али тие се помош примитивна се разбира колку што може да даде секои човек. Убаво си напишала околу тоа. Тоа што 40 дена се палат свеки и се онака назначени не е случајно толку отприлика трае процесот додека душата се раинкарнира во друго тело, нов живот... Кога мислев на мантри и молитви за испраќање на заглавени души мислев на духови. Тоа се специфични мантри и молитви и не го може тоа секој.Едноставно е, зошто луѓево наши одат преку туѓи религии, претпоставување неверување, докажување, мислење, философирање... имам чувство одат по кружен тек во лавиринт и ќе си се вратат на местото кај што се родиле...Православието има се што треба.
(има пагански примеси, носење јадења незнам, триста адети може не сум во право кога ги сметам за непотребни сепак некогаш ги правам ради ред, никој на поп не верува знам, ама попот е човек а секој човек е различен има секакви)
Значи едноставно е, кога заминува некој што го сакаме 40 дена палиме по една свеќа и се молиме
Насели ги на место тивко, на место мирно со сите светии кај што нема болест ни тага ни воздишка. И го отвараме патот на душата, ја ослободуваме од секаква обврска што ја имала спрема нас, и простуваме се молиме и Бог да и прости се на таа душа и слободна е.
Како мислиш некаде имало молитви со кои се успокојувале душите? Овде ги имаме. Не знаеше? Сосема е во ред, одлуката е во Божји раце, ние само се молиме не дејствуваме сами. Не правиме дисбаланс. Ги завршуваме сите незавршени разговори со покојните на тој начин што ќе им простиме се.
Знам дека постојат молитви за душата на починатиот али тие се помош примитивна се разбира колку што може да даде секои човек.
Кога мислев на мантри и молитви за испраќање на заглавени души мислев на духови. Тоа се специфични мантри и молитви и не го може тоа секој.
Го почитувам тоа што го сакаш и почитуваш бога (створителот на се), но секогаш сум за тоа да една информација се процени колку реално вреди и какво и е реалното значење. За да испратиш дух до реинкарнација потребна е и комуникција со духови не само молитва. И да знаеш ним не им е добро заглавени ни ваму, ни таму благослов е да се реинкарнираме а најчести причини што една душа (дух) останала заглавена е зависност од земски страсти (дрога, алкхол, секс) истоа така и ако многу се тажи по починатиот може да доведе до ова поготово ако тажат мали дечиња.1. не се примитивни и се многу силни
2. дух како што мислиш е душа на човек кој не завршил некоја работа за која што веројатно живеел и не се дава стои на местото кај што требало. Затоа не треба многу да се врзуваме кон световното. Куќата што ќе ја изградиш е само куќа, таа постои за тебе да ти е добро не обратно, факултетот што го студираш е само факултет тој постои за ти да живееш поквалитетно не постоиш ти за струката, не треба да има такво нешто кое толку силно ќе те врзе за овој свет. Може да се упореби најобична молитва, за покој или како Оче Наш... по мое мислење ако се верува во молитвата додека се молиш може и два збора да се, имаат моќ. Светов ќе се испреврти и душата ќе свати што е поважно и ќе си оди.
3, не сум луда само верувам во постоењето на Бог, а сите кои веруваат во тоа треба да знаат основно нешто дека телата се само облека на душата која со време ќе се фрли а душата е вечна, спрема тоа и постои и ќе се јави понекаде и ќе сретниш човек што го гледаш прв пат ама душата му ја знаеш и секој има осетено дел од другиот свет ама не признава од срам....
4. офф топик
сега кога го пишувам ова сваќам што точно мрзам кај хомосексуалците
значи мрзам што ете избрале да живеат некаков живот, никому не му е гајле за нивниот живот мислење и односи а тие кај да се појават сами се правдаат без да ги праша некој и сами си се ставаат на тапет па ги гаѓаме со патлиџани.... така и јас педерски си се правдам за сопственото мислење кое до скоро педерски го прикривав.
Знаејќи го ова веројатно нема веќе да ги мразам и нема да ми биде гајле за нив.
Педерски поздрав до сите
отидов да работам малку
секогаш сум за тоа да една информација се процени колку реално вреди и какво и е реалното значење.
Се што пишувам пишувам од лично искуство евентуално ако не е во домен на мое ниво разговарам со луѓе од сигурни извори така да се што напишав е проверено не е никаква теорија или измислица.тие страсти се телесни, најчесто тие што навлегле премногу во нив сакаат да се откажат а не можат. Не ги тера душата туку дисбалансот во телото. Тоа престанува со смртта. Тагата со тек на време се намалува, и таа зафаќа други облици инаку оној што жали нема да преживее и со тоа двете души ќе заминат. Зависноста од некој навистина убави работи може да ја задржи душата, некоја поставена цел или нешто за што се живее.
Она што го цитирав како ќе го процениш? Како ќе процениш која душа зошто останала? како ќе процениш со која мерка да ја испратиш во реинкарнација....
Верувам дека си имал убав живот. Пошто веруваш и сакаш уште еден. Мене лично само ми се оди дома, не би се враќала овде. Се надевам дека реинкарнација нема.
Не е дух ова. Ова е некој шеик од Катар што видел дух.eve eden duh sto go gledam doma navecer pomos pls![]()
monsters don't sleep under your bedОва е навистина многу убава тема, не знам зашо не се поактивни членовите и не споделуваат мислења и нешто што доживеале, јас сум сигурна дека секој од нас има по нешто доживеано или чуено во ноќите,после 12. Обично тогаш се појавуваат,случуваат вакви чудни работи, но ние луѓето си претпоставуваме дека за живи се работи, а уствари не.![]()
Атеистите не се осмелуваат да зборуваат на оваа тема пошто ако признаат постоење на друг свет надвор од овој физичкиот они автоматски се прогласени за грешници и горат во пеколот.