Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Дуел на едни од најголемите генијалци во музиката на сите времиња, ако не и најголеми. Па кајганџии, кој го преферирате повеќе.

Бетовен vs Moцарт

composing1.gif

vs

152550-004-669D4462.jpg

Aj море одберете еден толку е тешко :D

Јас еве Моцарт. За мене лично најголем музички генијалец на сите времиња. Неповторлив лик во историјата, со неизмерен придонес. Нешто натчовечко....

Бетовен без размислување. Моцарт скоро и да не го варам освен по нешто како делови од флејтата и Фигаро.
Бетовен од друга страна го скршив од слушање. Сонати, концерти, симфонии... Има некоја мрачнина во повеќето од неговите мелодии и ми се допаѓа тоа кај него.

Добри бендови : D

Бетовен, и Моцарт е добар, дури и одличен, но Бетовен е основоположник на нов правец во музиката, а потполно се согласувам со @squirrel за тоа дека неговата музика е по-мрачна, мене ме бендисува тоа, затоа за Бетовен гласам...

За мене и двајцата се исти, легенди, основоположници на музиката, но Бетовен ми е некако по мил од Амадеус, така да мојот глас оди за Бетовен.

Еј, а бе сакав за Бетовен да напишам нешто... :(

Од овие за Перен Џам уште одман гласам. На Алис никојпат не сум и седнал здраво, не знам зошто. А толку луѓе околу мене ги слушале и преслушале и покрај нив и јас нешто сум наслушнувал и изгледа тоа ми било доволно. Наспроти нив, за Pearl Jam повеќе сум се заинтересирал, иако ова новото не им го пратам баш.

Pearl Jam.

И двата бенда сум ги преслушал. Фантастични два гранџ бенда. Можеби да не бил таков каков што бил Лејн, Алис би снимиле повише албуми... На времето ПЏ им биле предгрупа на Алис, ама напредувале и тоа како.

Pearl Jam - Dissident

И да, за Прл Џем гласам :D

Анѓа уф пранѓи. Затоа што имаат многу „р`ѓав“ звук, затоа што си држеле стил многу поконстантно и затоа што се осеќа некоја мрачнина кога ги слушаш.

Кој хероин е боље.
Ја би за Џем.

И јас за Pearl гласам. Повеќе сум ги прифатил и засакал. И двата бенда имаат исклучиво специфични, квалитетни вокали, но гласот на Еди за мене е потопол, поемотивен со некој старско-амерички шмек. Повеќе сум се пронашол во песните уште од мали нозе (овде зборувам за засакување песна за која абер немаш што се пее во истата, пошто не учевме англиски од прво тогаш а и да учевме немаше нет за текстовите). Алис се добар бенд, по малку потврд, онака подиректен. Pearl имаат добри почетни албуми, како што имаат и лоши албуми со по песна до две онака ок. Но во глобала ми се мене подобри.

Alice in chains. Многу повеќе сум ги слушал, напротив Pearl Jam никогаш не сум ги сварил. Поголема длабочина во лирика, подобар вокал и еден од моите омилени гитаристи - Cantrell.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom