Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Ја би за постариот од овие двајца. За Леонард повеќе знам. Иам повеќе читано, го иам повеќе слушано, иам гледано документарци уште како мал и уште коа не ни знаев кој уствари е тој.

Нареден дуел, Хаустор vs Рибља Чорба.

Станува збор за навидум различни бендови кои се спојуваат во времето во кое се активни и творат како претставници на тогашната југословенска сцена. Намерно се одбрани за да добие на тежина дуелов, пошто знам дека имаме фанови и на едниот, и на другиот бенд. Да биде онака поинтересно. Темава е да се изјасниме кого повече преферираме и сакаме.

3-haustor-tajni%20grad.jpg

vs

3-riblja_corba_1.jpg

Чорба, не знам ни една песна од Хаустор. Чорба е еден од ретките екс ју бендови што ги поштовам, песните им се уметност:icon_mrgr:

ви текна, фала богу, некни за тоа и го тагирав енџру :D

Иначе, што се однсува до темата, 2 одлични бенда и доста вртени низ јутубов и винампот. Али ипак, Рибља Чорба ми се секогаш пред Хаустор, подобри песни имаат, иако од коа навлегов повеќе во рокот од остатокот од светот ги запоставив бендовите од балканот ама и у сон да ме прашаш би ти испеал песна од Чорба, така да Чорба +1

Новинари, људи... <3

A jaс да се изнајснам. Песнава од Хаустор минус сите песни од чорба, дава остаток на присуство од Хаустор. Или поедноставно, Uzalud pitas-сите песни од Riblja Corba=остаток од Uzalud pitas, пошто ми вреди повеќе од целото творештво на Чорбевци.
Ги нејчам ич, ептен ми имаат шабански шмек, Бора е националист тежок, џоа пес пијан, никош неотрезнат :) Никогаш и не ја сфатив фамата околу нив, но среќа моја што во околината во која растев, вклучувајќи и Апореата во тие тинејџерски денови, пренесувачите на звук имаа максимална апстиненција од бендов.
Од друга страна Рундек е одличен текстописец, уметничка душа, експериметален гуру кој дава огромен специфичен придонес во тоа време со своето присуство. Доста, значи доста посериозна музика.

Рундек, гениј.
Чорба ги слушав некаде во шесто одделение али со тек на време го истенчив мојот музички вкус ( :D ) и тотално ги баталив, незнам ни што сум мислел во тоа време кога ги слушав Дино Мерлин, Чорба и остала багра али ајде, падобранец бев во тоа време.
Воопшто не ми лежат Чорба сега, па и кога ќе видам деца од 13/14 години во кафич кога ќе ја пуштат кад сам био млад како припаѓаат во делириум и пеат со цел глас ми се лоши.
Како што кажа turvior погоре, посериозна музика и генијалниот уметник Дарко Рундек дава огромен придонес со своето присуство.

Sta reci ?

и сега ќе си ја објавам на фејсбук. :D

Кад сам био млад не ми е уопште интересна, ич не ја сакам песната, ама баш ич, неам појма зашто. Лутка са насловне стране ми е омилена, а од Хаустор се знај, ШЕЈН! Јест, Хаустор и мене ми се по рок бенд од чорба :D, али у музиката на Чорба сум навлезен целосно, Хаустор го слушам во одредени периоди.

Наместо Хаустор си можел нешто дрого...
Иначе Рибља Чорба +1 (на квантитет че ги фатат) :D
Седи бе, некни на чат ми рече Korn>Тооl :D

Шо прајме појче муабет не знам.....

:facepalm: уште полошо. А замисли од Disturbed ти е аватарот хихи

Јас да бев модератор че те банирав, жими се. Офтопик растураш мислам.. :P[DOUBLEPOST=1410028706][/DOUBLEPOST]Еве следен дуел Disturbed - Godsmack. Ако вејче толку запнуваш... :cool:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom