Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Рејџ без мислачки. Лимп не ги ни поштувам, а особено на нерви ми иде тоа пискавиот вокал, ептен лигаво ми звучи.
Мислам дека повеќе би одговарало да се споредеа Лимп со Дефтонс.

Suicidal Tendencies :D

Aj сега од понудените бендови. РАТМ. Ваљда дека повеќе ги слушав како тинејџерче и повеќе се поштуваа во Апореата. И Лимп се потслушувале, али ми биле како понесериозен бенд, повеќе тинејџ бенд, попичкарски бенд, наспроти цврстината, тврдоста на другиве.

Сега не ги слушав и двата бенда. И двата сум ги одрастил и ми откурчиле скроз на скроз.

Рејџ без мислачки. Лимп не ги ни поштувам, а особено на нерви ми иде тоа пискавиот вокал, ептен лигаво ми звучи.
Мислам дека повеќе би одговарало да се споредеа Лимп со Дефтонс.
Доста бе, пискав вокал, а ми слушаш онаму дрим :D Ни јас не ги почитувам, можеби бидејќи ги слушаше Лаки братучедот? Сепак Зак и Морел се невидено дуо. РАТМ 1+.

Limp Bizkit не се лош бенд, имале и иновативност како за крајот на 90's и по некој добри текстови.
Али Rage ми се по интелектуален бенд со доста добри музички поенти а и голема креативност, уникатен бенд за своето време, така да ќе идам со Rage.

@Andrew i told ya bizkit are gonna get destroyed :D

Еовака, ги поштовам и бизкит и ратм, ама посебно ратм. Морело како прво би го впишал во моите топ три гитаристи, лириката на Зак е феноменална, целото нивно движење и occupy wall street срањата се речиси нивен почеток и комплетно ги поддржавам. Па дури пред 3-4 години успеаа да им ја донесат Killing in the name (може најлошата и најпознатата песна) на прво место по граѓанска иницијатива.

Бизкит од другата страна, ти се музика за ладење и пукање нервози (кога не слушаш ратм), посебно познати по Rollin и Break Stuff и нешо мањевише, плус каверот на Behind Blue Eyes. Момциве прекинав да ги поштовам до толку кога направија песна со љиљ вејн :facepalm:

Ако збориме за фурање идеологија и „смисла“ тогаш РАТМ. За музика кажав прееска за делот со Морело, кој е феноменален исто како и целиот бенд како целина (мислите дека Audioslave, Крис Корнел успеа да ги среди? неее)

е така, еф исфилозофирав, доста е, РАТМ +1

Доста бе, пискав вокал, а ми слушаш онаму дрим :D Ни јас не ги почитувам, можеби бидејќи ги слушаше Лаки братучедот? Сепак Зак и Морел се невидено дуо. РАТМ 1+.
МорелО... Сум бил гладен или сум барал нешто округло, некоја дупка :D.

Еден вид на мој предлог за okrsaj за оваа недела. Се работи за два легендарни бендови. Едните од САД а другите од Обединетото Кралство.
Американскиот претставник во дуелот важи за еден од највлијателните и најкомерцијалните музички состави воопшто на планетата. Познати се по својот сценски настап и безобразлукот во темите на песните (хехе). Британскиот претставник претставува Deep Purple's spin off со значаен успех во осумдесетите години на минатиот век. Главна улога во нивниот успех има харизматичната појава наречена Дејвид Копер.. Ковердејл.

Ladies and Human beings,
You wanted the дуел, and you got the дуел,
The hottest bands this ... week

KISS
kiss-1800-1396461735.jpg

VERSUS

WHITESNAKE
9188008_orig.jpg

доодоодоо до до дооодооодооо до до доодооодоо
там та ра рамм та таммм там та раа рамм та таамм
уууммм јеее, хмм!!
дууу уууу дуууууу уууу!!! дууу уууу уууу ууууу уууууууу!!!
тонајт ај вана гивит ал ту јуу....
:cool:

Ja би за Kiss. Вајтснејк никогаш не ме примиле ко шо сакам. Веројатно пошто сум растен со музиката од 90-ти, тогашната алтернативна, потешко ми било да ги попримам тие од класик рокот. Некако нежнички ми се за слух :D Кисс се потврди.
Нема да го оспорам квалитетот на Вајт, од вокал па да музика во позадина, но не се бенд за мене. То е то :)

Како помалку компетентен, бидејќи не ги имам слушано многу двата бенда, ќе ги одберам Whitesnake, Ковердејл ми е подобар вокал, а и имиџот на Кисс бајаги ме нервира, смешни ми се по малце со шминкиве и остало. Дека двата бенда изиграваат големи курци тоа е повеќе од јасно, Џин Симонс ми е крајно антипатичен лик, најмногу зашто се смета (самиот себе) за некаков си бог на рок музиката, што по мене е неправилно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom