Државата за која се боревме не исфрли како партал

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Веб-сајт
www.tj-hosting.com
Од стража кај Танушевци, во првите денови на воената криза од 2001 година, преку одбрана на изворот Рашче, патролирање кај тетовско Вејце и седумгодишно опслужување на БМП-тенковите, Мицевски и Марков деновиве ја завршуваат својата војничка одисеја на улица, без никаква идеја како ќе си ги хранат семејствата.

Цел текст ОВДЕ

ГВУЈООООООООООООООООООООО каде се скриеш биди маж и излези и кажи им на вие ЛУГЕ дека повеке не ти требаа ,сега си ги имаш ДУИ и нивните ГЛАСОВИ

ЕБАТИ патриотот ........

Gvujo e pameten decko, on samo sledi veke razraboteni metodi i postapki od negovite prethodnici za odredeni "zeski prasanja" kako sto e branitelskoto prasanje.
Sto ke rece imal dobra skola pred nego. :(

срамота за премиер на влада која се прокламира како
ПАТРИОТСКА
и партија која
го носи светото име ВМРО
вака да бега и да се крие од бранителите.

ах Гвујо пиздо комунистичка

Oва е исто извадок од тој текст.
- „Кажете ми кој бара квалификуван нишанџија и возач на тенк на возраст од 38 години? Веднаш прифаќаме работа, зашто со 5.000-те денари што Агенцијата за вработување ќе ни ги дава некое време не можеме да ги платиме ни сметките дома - велат двајцата.

Мицевски и Марков протестираа пред Владата заедно со нивните колеги во неделата. Бараат измена на законот за служба во АРМ. Ова подразбира нивно вработување во други сектори на АРМ или МВР до 45-та година од животот, а потоа пензионирање.
Станале на 38 години и со тоа им завршуваат обврските кон армијата и vice versa, а истите тие потпишале договор пред да станат професионални војници дела ќе работат до 38 години. Не ме сФаќајте погрешно немам ништо против тоа да им се помогне на каков и да е начин, тоа што ми пречи е што комуњарите од СДС(?) пробуваат на нивни грб да привлечат гласачи.

Partiski papagali ko strelec ke solat pamet, pa duri krokodilski solzi za branitelite.

па кој ве терал да се борите, пацифизам му е лекот или ганди(еви)зам, мајка тереза исто така, фрлете тоа оружјето

Гвујо пиздо комунистичка

Ova e poln pogodok vo centar,narodot seushte neznae so kakov shlajm ima rabota,ajde ima ushte mnogu od prerodbata da se vidi,ova e samo pochetok i podgrevanje na atmosverata.Ovaa komunistichka politika od Gruevski kje ja padni bukvalno Makedonija i Makedoncite na kolena,zoshto i kako kje prokomentirame za brzo vreme valjda po izbori moja procenka.

Partiski papagali ko strelec ke solat pamet, pa duri krokodilski solzi za branitelite.

Ako e tolku zagrizhen Gruevski za Branitelite shto ne go stavi baranjeto na dneven red vo sobranie da se preglasa?Ili nesmee poradi DUI?Pa neka bidi mazh neka izlezi javno da progovori i da go soopshti svojot stav,neka ne se krie pod pantolonite na Dokich i Protugjer.

nema sto da se pise
ednostavno nemozam da svatam kako bre moze da nema pari za ovie luge.

pa tie i netreba da rabotat tie treba da gi uzivaat blagodetite na ovaa drzava
pa zarem moze nekoj da si dozvoli da si poigruva so nasata armija .
tolku li nemoze vo drzavava da se najde mesto vo sistemot i lugeto da se preraspredelat na drugo rabotno mesto do penzioniranje.
pa zar i ova ke uspee da pomine nekazneto od nas makedoncite.

podrska za nivnite baranja i neka go povikaat narodot dokolku se odlucat na protest,zaedno ke bideme posilni od ova besramno dpmne.

Прашајте го Ахмети дали ќе одобри пари, нели и тој е во Владата, мора и тој да се праша.

Се ближат председателски избори, па за да ги добие Гвујо албанските гласови, побрзо ќе им даде пензија на терористите од ОНА, одошто да им помогне на нашите бранители кои не го жалеа својот живот да го одбранат и ова парче земја кое ни остана...

Се ближат председателски избори, па за да ги добие Гвујо албанските гласови, побрзо ќе им даде пензија на терористите од ОНА, одошто да им помогне на нашите бранители кои не го жалеа својот живот да го одбранат и ова парче земја кое ни остана...

Не збори така, ќе те направат немакедонец и предавник! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom