Другарка на сопругот

• Креатор на темата Креатор на темата obicna&sexy
  • Време на започнување Време на започнување
2 дена ме бришите ,кажете ако не ви одговара што кажувам ќе се избришам сам.:pipi:
И пак ќе пишам, мажот на девојчево клецка очигледно на страна и си ја матка како сака.Отвара тука секој ден се некој глупави теми како ова како она....Ако не постоеше интернетот кај ќе поставуваше вакви глупи прашања? На чешма????

Мое мислење ова ништо лично.

Ако другаркава постоела од претходно добро се знаете , некогаш те поканиле и ти да прусуствуваш на заедничките средби тогаш не бери гајле - уживај си , ама ако изникнала од нигде никаде и го бара во непристојно време и во тој момент сопругот ја напушта просторијата го крие телефонот , ако се сретнете случајно по улици и те гледа непријателси а него му се нафрла и го провоцира тогаш имаш причина да бидиш загрижена:) И сите овде некако премногу либерални ми се ко за 21 век , за чужди бриги ако се работи одма први сте да судите знашетани изнаживеани сите кој од кој ;)
А не бива ни ти бремена во 100 месец да седиш дома да готвиш чистиш а тој нон стоп да се рашетава па макар и навистина да се најблиски другари од друга страна не можеш да бараш нон стоп да е со тебе со тоа само би го оддалечила повеќе ,биди тактична ;)

Тоа е старо пријателство. До сега не сум му рекла нема да се слушаш и готово. Не се слушаат често. Ама мене ми е чудно зашто јас немам другари да се слушам.

Тоа е просечната женска интима.Или подобро кажано,балканскиот сон на една жена. “Ќе се дружам со машки,се додека не го најдам вистинскиот а потоа само со него“. Немаш другар,затоа што во секое машко гледаш МАЖ а не гледаш човек,пријател.Знаеш дека душата нема пол?А кога нема, постои секакво пријателство,додека не почнат спротивните хормони да се привлекуваат.Добро е да има и пријателки и пријатели.Не е добро кога сопругот твој ужива во разговорот со неа повеќе од разговорот со тебе.Секој сопруг гледа во својата жена пријателка,а ако не го најди во својата сопруга,ќе го најди во друга.Некогаш останува само на тоа,пријателство,личност на која ќе се искажи.

Нормално дека имам пријатели. Само не контактирам сега.
стварно, ако не е многу приватно, зошто сега не. Но повеќе ме интересира дали сега во бременост ти дошло да мислиш вака со сомнеж за пријателката на сопругот или тоа е многу пред бременоста, да кажеме од почеток или во текот на бракот.

edit leandra

Не сте ми јасни бе деца, како тоа влагате во брак ако не сте 100% сигурни во партнерот? Планирате во следни 30 години да му го проверувате мобилниот и поштата? Па јас би немала нерви за такво нешто, жими се. И хормоните не се оправдување, кој сака месец нека биде бремена.

Правев муабет со една жена, 2 деца има 5-6 годишни и решила да полага за возачка и пратете го ова: бара женски инструктор бидејќи ако бил машки, маж и дома ќе и превртувал со очи цело време. Јас ја слушам и не ми се верува. Добро ајде ќе најде женски инструктор. Утре ќе и рече докторот да биде жена. Задутре шефот. На што личи тоа бе? Аууу не сме пештерски луѓе.
--- надополнето: 4 септември 2013 во 19:46 ---
стварно, ако не е многу приватно, зошто сега не. Но повеќе ме интересира дали сега во бременост ти дошло да мислиш вака со сомнеж за пријателката на сопругот или тоа е многу пред бременоста, да кажеме од почеток или во текот на бракот.

Абре каква бременост, што има врска бременоста?
Има тука некој проблем очигледно, жената нема доверба во сопругот и тоа не е океј, треба да се решава. Дали е она бремена или не, воопшто не е важно.

Абре каква бременост, што има врска бременоста?
Има тука некој проблем очигледно, жената нема доверба во сопругот и тоа не е океј, треба да се решава. Дали е она бремена или не, воопшто не е важно.
Ако е пред бременост е едно нешто, во бременост жената се менува и физички и емотивно. Можеби е заради емотивните промени, заради тоа ме интересираше. Ако е одамна, тоа е друга работа. Друг не може во реалноста да и помогне, може само да претпоставува ситуации. треба сама да си одговори на сите тие прашања што досега таа самата и другите и ги поставуваа. Дали има место за сомнеж, ако да зошто, зошто токму сега, зошто не од почеток на бракот, ако од почеток зошто не презела нешто низ разговор како што таа се откажала од другарите, дали го намалила вниманието или го сменила односот кон сопругот...

Кога девојкати ке се пикни во кревет или се има веќе е тогаш ќе се подзамислиш малку ... Куп другари. Ти се молам. А другите братучеди и се'?
на девојка ми не и се потребни другари за да прибере некој во кревет, тоа може и без нив да го направи. Лично сум видел како девојче е испратено во 1 саат по полноќ а во 1ипол ја собира типац и ја враќа којзнае кога. Се прави она светица до немај каде, дури погледот во земја и оди, ама се работи на велико.
Не постои показател кој е верен а кој не, никогаш не можеш да бидеш сигурен во никого. родената сестра знае да те заебе, треба да ги пуштиш луѓето да прават шо сакаат и да видиш дали ти си дел од тоа што го сакаат. Никој не може ништо на некого да му забрани, а ако го прави тоа другиот за инат ќе го направи тоа.
За нормална девојка да не те изневери потребно е да ја работиш добро, да и дадеш многу внимание, комплименти, повремени цвеќиња, љубов нежност и слобода, а најмногу од се да ја слушаш кога зборува. Така нема да има потреба да оди кај друг, а ако отиде, не е нормална тогаш, ти направила услуга па отараси се од неа. Тоа е тоа што мене ме држи да спијам мирно ноќеска, а за тебе да те држи треба да ги знаеш трите правила да задржиш маж:
1. дај му
2. дај му кога ќе ти побара
3. дај му кога нема да ти побара
колку и да е заебанција ова има многу вистина во него, искреност и страст го задржуваат секое машко, само немој да го гушиш со љубомори, проверки, контроли, плачење без потреба, параноја и феминизам.
се надевам ти бев од корист
Ти на девојка ти изгледа премногу и веруваш..се немаш изгорено у живот па такво мислење имаш.Да не ме сватиш погрешно,али ако ја испуштиш од конци ќе си лупаш еден ден глава од ѕид..Премногу доверба во неа да имаш ама ич не е добро.Заеби 21 век,слобода и курци палц..ради таа слобода секој 3 брак е разведен,и тоа главно од женска страна,а жените си дигнаа цена до плафон.
ти не знаеш дали јас сум се изгорел или не, ако ти си се изгорел и си реагирал така јас не планирав да се вратам назад едно 3 века и да ја забулам мојата наредна партнерка. Јас не те сваќам погрешно ама ти многу погрешно си го разбрал испуштањето конци. Јас ги немам испуштено конците со девојка ми затоа што она има другари, имам свои начини да препознаам дали нешто ме лаже или можеби крие, пак ќе кажам не можеш да бидеш 100% сигурен ама не смееш да дозволиш да те фаќа параноја. Дури и да ме изневери си постојат разводи и раскинувања па не е тоа ништо ново и ништо страшно, човек греши.
Жените можеби си ги дигнале цените до плафон ама токму тие дигнати жени се најранливи или оние од кои треба да се држиш настрана, не се сите исти, има секакви.

Другарка = можна швалерка
Другар = можен швалер
Не се може без двете,треба и малку гимнастика во слободно време

Хмм. Од една сложена реченица до цел реферат. Klinton јас имам маж, задоволен или незадоволен не е таа темата. Дали е во ред беше темата. А некои кои имаат толку слобода обично си дозволуваат премногу слобода.

Хмм. Од една сложена реченица до цел реферат. Klinton јас имам маж, задоволен или незадоволен не е таа темата. Дали е во ред беше темата. А некои кои имаат толку слобода обично си дозволуваат премногу слобода.

Да има другарка е во ред.
Да се ебе со неа, секако дека не е во ред.

Е сега ти за што поточно праиш муабет, не сум баш сигурна.
Дали имаш било какви индиции дека меѓу нив двајца се случува нешто, или па едноставно мислиш дека луѓето во брак не смеат да имаат пријатели од спротивниот пол?

Ако е првото, онда твојата загриженост е оправдана, али ако е второто претеруваш, барем според мене.
Башка, ако тоа толку многу ти пречело, требало да си го решиш со време, уште додека сте биле во врска, а не сега додека си трудна да се нервираш за тоа.

Мислам дека не е проблемот во тоа дали да се има пријател од спротивниот пол. Проблемот е како тој пријател се однесува.

Ако госпојата е загрижена околу овој момент од животот на мажот, треба да си направи муабет со него, онака најпријателски, ко шо нормална жена си збори со мажот (како интимен пријател), дека телефонските муабети или искачањата, едноставно и сметаат. Ако мужот има разбирање, најмалку што може е да ги проретчи ваквите "авантури"-поготово ако жената е бремена и вознемирена од ова. Едноставно, со тоа да покаже малку разбирање за неа.

И никако не треба (вСашност НЕ СМЕЕ) да отвара (госпојата, де) теми на форум за ова. Зш дополнително и непотребно може да се вознемири и да си го с*ебе животот. Моја препорака до овој женски лик е да си ги смири нервите и (бар док не се породи) да не му приоѓа на форумов. Најдобронамерно.

Од друга страна, не разбирам интензивно "другарување" со "пријателите од детството" кое опфаќа исклучување на партнерот. Блиските другари треба да се држат блиску, ама не поблиску од партнерот. Под ова подразбирам дека, нашите другари треба да имаат разбирање и почит кон нашите партнери, што ќе го покажат на наједноставен можен начин-кога ќе не викнат за излез, ќе не викнат заедно со партнерот-или кога зборуваат на телефон, очекувано е да дофрлат поздрав до партнерот. Ваквите постапки покажуваат дека пријателите ја сфаќаат новата позиција што ја добиваат во моментот кога сме си фатиле дечко или маж-а тоа е високото ВТОРО место!

Најјаки ми се коментарите "чим се оддамна пријатели нема ништо"

Од кај знаете дека не се ебат од кога се знаат? Онака ради мерак?
Прашувам пошто лично познавам "другари" кои се клецаат и тоа со години уназад во кои и двајцата имаат сменето доста партнери. Они се другари за у јавност и сите ги знаат за другари, ама мал круг на блиски луѓе ја знаат вистината.

Нормално дека имам пријатели. Само не контактирам сега.

Зошто не контактираш со пријателите?
Не одговори на едно од поважните прашања, што можат да дадат одговор за твојава недоумица и да се види дали воопшто има и ако има до кого е проблемот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom