Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Abe drogiranje e lichen izbor. Site znaat deka e shtetno, ama pak se drogiraat! A primeri ima milion i eden........... zlatni deca bea :)
Nego naj bed mi e koa gi gleam u 24 koa se vrakaat od terapija..... katastrofa, mozes da poznaes od kilometar koj e janak u avtobusot :) i najopasniot muabet so si go praat megu sebe e kao oni sea se sreduvale pa ke nasle rabota i ova nekoi biznis idei i neznam sto...... God DAmn!
Ова може да има повеке значења....:smir:

У живот не би зел вакво срање !!!

unholyfabolous glupi ste kolku sto ste teski terapijata za otkazuvanje od tramadol mu bese prepisana na eden moj drugar I USPEA TAA E OD NEVRO PSIHIJATARI GLUPI -od raytheon23 a patem KOJ E TOJ BOKI da ve ebam

Сум пробал марихуана не велам не,но веќе нема повторно никогаш да земам.

unholyfabolous glupi ste kolku sto ste teski terapijata za otkazuvanje od tramadol mu bese prepisana na eden moj drugar I USPEA TAA E OD NEVRO PSIHIJATARI GLUPI -od raytheon23 a patem KOJ E TOJ BOKI da ve ebam
Саше,намири се бе пеер....:pos2::pos2:

cirkon znaes li ti voosto so zboris.kazi mi ti spored tebe dali ima mazi na heroin i ako gi ima koi se tie .zs jas ne poznavam takvi i najhrabrite padnaa i zapuste se familii se zapustea sami te i kazi mi kade e pametot ti da si ja prodades cela pokuknina i se sto imas vredno .da krades po celi noki za da nemas kriz sabajle koga stanes od krevet.dali znaes ti sto znaci apstinencijalna kriza.koga ke naucis imas pravo da davas mislenje .

Еве нешто ново во темава,за да не отварам нова.
Не знам дали слушнавте за новинарот на CNN,Richard Quest,кој е фатен во утринските часови,шетајки сам во паркот.Тој самиот им кажал на полицајците дека во џебот има Christal Meth(Methamphetamine).
Тој го поминал целиот ден во затвор,но потоа излегол без воопшто да плати кауција,и сите обвиненија против него биле повлечени,само со ветување дека ке помине шестмесечна рехабилитација.Но тоа не е толку битно.
Главната поента која може да се извлече од овој случај,е тоа,дека ако си богат и славен,законите скоро и да не важат за тебе.Quest е познат новинар на CNN,веројатно и најпрепознатливото лице на телевизиската куќа.За поседување метамфетамин(која е една од најтешките дроги и создава поголема зависност дури и од хероинот),тој добива само шестмесечен третман во некој рехабилитационен центар,во кој веројатно условите можат да се споредат со оние во хотел од калибарот на Хилтон или Риц....
Доколку на негово место би бил уапсен некој сиромашен црнец од гето,сигурно би добил минимум шест години во затвор,со услови слични на свињарник од Средниот Век.
Каде е овде правилото дека сите се еднакви пред законот?
Хм,веројатно се изгубило некаде во фиоките на оние кои треба да го спроведуваат тоа правило.Или пак можеби стои на нивните работни бироа,но им ги гори очите,па затоа замижуваат кога ке погледнат во него.

извор на веста

Зошто?
Не знам дали си слушнала, ама според новите медицински истражувања трамадолот го ставаат на исто ниво со хероинот....
Трамадолот е опијат,а опијатната зависност е карактеризирана со писихичка и физичка зависност....Апстиненцијалната криза трае од 1 до 4 недели што и не изгледа којзнае колку долг период меѓутоа што се случува за време на тој период си знаат само тие шо веќе го доживеале тоа...кризата ја сочинуваат:нестабилен крвен притисок, вртоглавица, проливи, тешки болки во телото(особено стомакот), слаб апетит, несоница,психичи немир, депресивност како и тешкосовладлива желба за повторно земање со цел повторно да се доживее ефектот кој што го нудат....
Со нивното земање исто така се ствара и толеранција, односно желба за конзумирање на се поголеми дози со цел поубаво да се доживее ефектот,а најчесто тоа доведува до епилептичен напад поради предозираност....Исто така дека да напоменам дека доколку една личност ги зема долго време и во големи дози го уништува одбрамбениот систем на организмот и потоа нема да може да поднесува ни мали дози како на пример од 4-6 капсули иако доволно се и само 2 за прилично да ве здробат,а тоа ќе резултира како шо веќе напоменав со епилептичен напад....
Инаку дејствата на трамадолот се:еуфорија,гадење,несоница,потење итн. а исто така драстично се зголемува и потребата за никотин кај пушачите...Веднаш по земањето почнува да делува за 10 до 15 минути,а еуфоријата или дејството поради кое трамадолот е толку популарен кај денешнава младина доаѓа по 2 часа...Трамадолот држи 14 часа, од кој првите 7 трае посилното дејство,додека потоа јачината на дејството опаѓа....
Мислам дека е доста и дека не морам да продолжам,ти дадов доволно информации зошто да се одбегнува трамадолот.....

Без везе муабетов ....све што ке прочиташ немора да значи дека е вистина ...
Тромадолот не е ни 1% заебан како хероинот..

Само едно може да биде добра илустрација на опојности од некои видови на дроги ...
Филмот "Requiem for a dream"
После гледање на филмот многу работи се јасни .

Само едно може да биде добра илустрација на опојности од некои видови на дроги ...
Не е?
Сигурен?
Си пробал?
Си се навлекол?
Си јадел дневно по 16?
Си доживеал кризи?
Ако одговорот на овие прашања е да,веројатно немаше да го напишеш тоа што претходно го исра...
Можеби не е заебан КОЛКУ хероинот,ама сигурно држи добри 60% од неговата,таканареченаспоредтебе,заебаност.
А инаку од филмов,ја научив дека теткиците не треба да јадат амфа,пошто ке им биде бед и ке халуцинираат многу.
А да...и да не напраам жто.Никад.Под никаков услов.

Не е?
Сигурен?
Си пробал?
Си се навлекол?
Си јадел дневно по 16?
Си доживеал кризи?
Ако одговорот на овие прашања е да,веројатно немаше да го напишеш тоа што претходно го исра...
Можеби не е заебан КОЛКУ хероинот,ама сигурно држи добри 60% од неговата,таканареченаспоредтебе,заебаност.
А инаку од филмов,ја научив дека теткиците не треба да јадат амфа,пошто ке им биде бед и ке халуцинираат многу.
А да...и да не напраам жто.Никад.Под никаков услов.

Сум пробал
Не сум се навлекол
Нема потреба да се јаде дневно по 16..и од кај тој податок за 16 ????
кажувам барем шо знам
Дијазепамот има појаки ефекти од тромадолот
Амфо не се јаде ....
и не се халуцинира од амфо..не е докажано
А за жто си у право ..под никој услов.
Поздрав :salut:

Ма дајте бе не ви требат такви работи во животот што е тоа што ве накарува за прв пат да пробате дрога не ми е јасно ццц :tapp:

Зарем мислиш дека не е?
Епа грешка си.. и тромадолот исто како хероинот предизвикува зависност.
Почнуваш со една до 2 таблети , па после секое наредно конзумирање зголемуваш за по 2-3.. и се така.Така да тромадолот може да се каже дека е супстанца што предизвикува исто толкава зависност како и хероинот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom