Drinking games (игри за пиење)

• Креатор на темата Креатор на темата Angie
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 јули 2007
Мислења
56
Поени од реакции
0
Se sobirate negdeka drustvo na pienje, i za da bide pointeresno koristite Drinking games ili igri za pienje.Tuka mozete da predlozite nekoja dokolku znaete:cug:

Beer Pong...

Beer_Pong_Scene.jpg

...e oна што го играат дебилите американци во не помалку дебилните амерички филмови.

Oбавезна алатка:

beer_bong_270.jpg
-beer funnel

Се-га Стан-ко пи-е-ше, на Трај-ко му е ре-дот
пиј Трај-ко пиј Трај-ко тебе ти е редот
капка-голтка, капка-голтка, капка-голтка...
(се додека се пее “капка-голтка“, Трајко треба да пие:))
:pos:

А, и уште една. Се вика “Никогаш не сум“ :) Сите учесници еден по еден кажуваат работи што никогаш во животот не ги направиле, а секој што го направил тоа пие.
пр. Станко: Никогаш не сум ја варал девојка ми. Трајко, пошо и ја варал, пие, Петре пошо не ја варал не пие и така натака... :)

оваа вторава знае да биде мноооогу интересна, ако се збори за “скокотливи“ искуства :)

Beer? Doh :homer

Загревање

Наполни еден поголем сад со six pack скопско. Екс.
Ти и другарите... сите. Екс.

Прва

Врти се во круг со наведната глава на подолга палица(бејзбол/метла/џогер :)), направи десет ротации од по 360 степени. Потоа трчај до масата и земи уште едно шише. Пиј, повтори го истото пиј. Пута три.

Втора

На кошевите од пинг понг маса, наредете кригли пиво. Играјте, ако погодите во чашата на противникот треба да ја испие. Уствари заборавив да напоменам да играте во дубл, првите што ќе останат без пиво на масата, губат.

Трета

Наредете мали пластични чаши во линија. Наполнете ги со пиво. Пуштете штоперицата, тој што после 60 секунди ќе испразни највеќе чаши е победни.

Четврта

Фрлаш паричка, треба да ја пикнеш во чашата... но, притоа да ја одбиеш од масата. Има верзии со полна чаша, каде што противникот треба да ја испие. И има верзија во која треба да погодиш петка/глава. Тој што ќе погреши ја пие криглата/чашата.

Петта

Beerfest rulz noodle sux 4@0

хммм...

еднаш игравме со друштво со шпил карти...
кој има најмала пие, кец е појако од 10 па подоле (како 11 му доаѓа), џокер-пак влечеш

сите ставаат пиво во пластична чиста ненамокрена чашка, и на кој ќе му биде најголема пената ги пие сите чашки на екс во зависност од луѓето (никогаш не сум пиел јас:cheers:)

имаше една игра што се играше со шпил карти и за секој број има по нешто што треба да се направи со пиењето, ама не ми текнува ова воопшто, знам само 2-3 пати го имам играно лани летото (изглеа затоа и не се сеќавам)

за рок од 2 минути кој испие повеќе чаши пиво победува-класика бе

игра?јас ке ви кажам игра:)
Пушти Јунжни Ветар и Аца Лукас и ломи :) не ти треба ни игра ни ништо!

Beer Pong е дефинитивно најдобрата пивска drinking игра.Феноменални искуства имам со неа.Најдобро САД пиво за тоа е Coors Lite или Bud Light а од нашиве со ладно Скопско се тера некако или од налканскиве Старопрамен

Еми има една игра... Пушти Serenity од Armin или Traffic од Tiesto и да видаш како се игра со Kamikaze и Sex on the beach.:vozbud:

Што има гурманско во пиењето на голема количина на алкохол за брзо време?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom