Дресура

Абе,а да ги оставите животните да си живеат како сакаат,да им ги одврзете синџирите,да им го соблечете џемперите...
Пуштете ги малку на слобода,како би се осекале вие ако некој ве земе и ве дресира...
Ви текнало некогаш дека можда,само можда,они не сакаат да ги замараат со:Лежи,мирно,оди таму,мочај ваму....туку сакаат да си искулираат малце..шо е работаа ја не знам...аман!

Абе,а да ги оставите животните да си живеат како сакаат,да им ги одврзете синџирите,да им го соблечете џемперите...
Пуштете ги малку на слобода,како би се осекале вие ако некој ве земе и ве дресира...
Ви текнало некогаш дека можда,само можда,они не сакаат да ги замараат со:Лежи,мирно,оди таму,мочај ваму....туку сакаат да си искулираат малце..шо е работаа ја не знам...аман!

Па кучињта ни се на слобода :) Боксот ми е на 100 метри квадратни :) Имаме многу голема површина и со 500000 дрвја праски :)

Абе мора малце остро да му се покаже на кучето за да те почитува ако на шарпланинците уште кога е мало не му покажеш заби после не ќе можеш да му се приближиш.

ostro od pocetok za da se nema problemi ponataka

EEEEE super , se iznacitah pofalni zborovi za taa dresura,arno ama jas ne sum nekoj ekspert i neznam da se snajdam na na toj link,pa zamoluvam nekoj so nema da mu bide tesko da mi ja pusti na e-mail ako ja ima simnato.Mislam deka ke mi koristi so ogled na toa so ke si zemem malo kutre oti golemoto mi go otruja komsiite.Fala .

аха имам Пид Бул го пуштам у борба со пид бул терер моево тепа овие гомнава си стаиле уше едно у багажник и тоа го победува ова ти се вика дресирање

Со тебе во наредните недели ќе се обидеме да ја направиме книгата во пдф формат,па и со другите членови.А,сега најжешкото

Дресура Книга

Пасворд : aceboy-kajgana

Се надевам дека ќе најдете некоја печатна грешка.И да се потрудите да ја направите во pdf формат.

Поздрав
Линкот не ти работат, ми велит Invalid link.
дај кажи да ја спуштам:smir:

Тој што ја има книгата го молам да ја uploadira на ( www.rapidshare.com ).
Фала однапред.

Лабрадорчето ми е старо околку 55 дена.Женка

Е сеа една работа јас знам дека си игра али кога некој ќе и приде и почнува да ја гали одма се врти и сака да го касне за рака или нога и ич не ми се свиѓа тоа и цело време ја карам.Мене некако поретко ми прави така,ама како да ја одучам од тоа??Прв пат имам ваков проблем со куче

нема да касне верувај таја ке касни ама нема да стега за одучвање тешко јас пробав така да го одучам моето куче Р.И.П ама тешко одеше и на крајот се откажав кога подпорасна самата прекина

imam pekinezer.....staro e 4 meseci.......i mnogu e tvrdoglavo....ljubomorno....soznam.....a umno e za umno......ke ve molam koj ima vakvo kuce da mi pomogne kako da se spravam.......nisto ne razbira :nenene:......ama mnooooogu go sakam....aj taka:helou:

Лабрадорчето ми е старо околку 55 дена.Женка

Е сеа една работа јас знам дека си игра али кога некој ќе и приде и почнува да ја гали одма се врти и сака да го касне за рака или нога и ич не ми се свиѓа тоа и цело време ја карам.Мене некако поретко ми прави така,ама како да ја одучам од тоа??Прв пат имам ваков проблем со куче

Пробај фати го од страна за усната, во стилот кога со една рака ке си ги фатисш двата образи, за да може да се касне самата , кога ке го направиш неколку пати тоа , потоа нема да гризе ке мисли дека ако гризне ке се гризне самата и ке знае до каде да и биде лимитот на гризенње .. :smir:

сакам мојот питбул да го научам да напаѓа кога ке му речам а он напаѓа све со ке види помош:nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom