Дрекслмајер

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе те примат на добра позиција на државно за ваков говор.
Има некои работи што не ги знаеш, на пример за лозјата во Кавадарци, а тоа е во комунизамот приходот од нив што се добивал, важел како 1-2 плати плус во фамилијата и тоа за мали насади од 5-10 декари, а да не правиме муабет дека во просек луѓето имале 20-30 декари, а некои и 50-100 декари ниви. Е сега ќе кажеш физичка и напорна работа е, да но бројот на работни часови е многу помал во однос на работа во било која фирма. Друго што не знаеш е тогаш имало голем пазар за грозје низ цела Југославија и за тоа имало и поголеми плантажи.
Каде сме денес ?
Зошто никој од владата т.е амбасадорите не направат договори со одредени земји ( било која што е заинтересирана) за пласман на грозје и други земјоделски производи ?
Зошто има субвенции, кога увозот на земјоделски производи пак расти?
Зошто половина од Тиквешијата се или Скопје или Америка?
И многу други зошто на кои одговорот е едноставен, работи за ефтини пари за кога ќе дојде гласањето да можат да те купат со неколку слатки, но празни зборови што ќе им овозможи повторно да се на власт?
А таквите како тебе нека дремат на форум, бранејќи ги ставовите за некое бедно место во администрацијата, што ионака ќе го изгубиш за неколку години кога ќе дојде сметката да се плати за нерационалното трошење на пари
Ангеле, чедо. Јас и да дремам на форум, тоа го правам во слободното време, се друго спијам и ми паѓа грбот од работа, за која сум аплицирал сам, сум поминал интервју и работам без никакви привилегии, тоест сум работник. Секој денар од платата ми е заработен со пот, нема да си ја изгубам работата и 200 партии да се сменат на власт.
Не сум затворен во умот како тебе и на се да лепатм политичка конотација. Такви ситни души што вреѓаат и лепат етиките ве има многу. Зошто не разберете ако некој има позитивен став кон нешто не значи дека брани некој за позиција. Зарем мислиш дека јас коментирам на темава да бранам некој? Се лажеш. И тоа на големо се лажеш. Ако бранам јас место за позиција моментално би бил на митинг во СК, а не да дремам тука, чекајки да ми дојде времето да одам трета смена на работа, сабајле до 8-9, додека ти ке си дојдеш пијан и ке спиеш до недела до 2 (фигуративно зборувам).
Сакам да кажам дека за разлика од многу приватни фирми што ги има во МК. Дрексел е на прво место по условите за работа. Платите ДА, мали се, но со сите покриени трошоци за храна, пат, осигурување, некако може да се дојде до некоја средина. Никој не рече дека е цвеќе за мирисање, напротив, за 200 евра е мизерно. Но во моментов кај нас подобро е тешко да се најде.
Џабе ви се споредбите дека некој за истата работа во австрија или во германија зима поголема плата. Ова е Македонија, а не Германија. Во германија како прво не ставаат на се политичка заднина, а кај нас очите ке си ги извадиме кој за кој бил.
Според мене, за работата што се работи во ДММ, треба просечен оператор да зима максимум 8-9к и јадење од дома да си носи, плус сопствен превоз, зборувајки како се движат работите по другите компании. А на кој нема да му чини, нека си се врати пак ке речам на лозјето и на галабите.
Над 20-30к треба да зимаме, кога ке имаме култура за работење, кога ке се научиме да почитуваме хиерархија и кога ке бидеме професионалци во тоа што го работиме.[DOUBLEPOST=1396716528][/DOUBLEPOST]Ај и еден мал виц за вработените во Дрексел. :pos:

"- Ти сине, да не се дрогираш?
- Со 150 евра плата ти да се дрогираш.... "

Последно уредено:
Вработен бев таму. И дофека бев на обука од 7 дена не одев сабота. Е потоа одкако ме ставија во смена, слободно бивсе изразил со: "Ми се еба мамата". Ги прашав моите така наречени надлежни: Па нели не се работеше саботините?
-Не се работат ама има премногу работа. - Рекоа тие. Другата сабота пак на работа..... и трета и четврта... Налет тоа... не е исплатена како прекувремена иако договорот ти е на 40 работни часа. Е така јас си ги побарав своите права после два месеци работење и ми рекоа ако не ми одговара да си одам. Фрлив се што имав нивно на земја, културно испуштив гласна пцовка и си заминав. Па кој ги ебе нив. Јас третата недела покушав да најдам луѓе за отпор, ама сите викаа дека ке бидат избркани од работа, иако бев решен да се жртвувам и да кажам дека сум главен организатор на сето тоа. Ама тие неможеа да сватат, па си реков: Со македонец нива не се ори. Ти ги молиш нив да си ги бараат правата тие сами тонат во вода. Па работниците таму работат како стока за ока сено и трошка вода... да има да се преживее ке речат. Тие не планираат да го унапредат својот опшѕествен статус, тие не планираат дека нивните сега млади и некогаш пресни младоженци ке требаат да ги помагаат, тие не планираат доколку недај боже дојде до некоја болест, повреда и такви работи, треба да плаѕат скапо. Или си велат.... Ке кратиме една година од лебот за да ги исплатиме давачките. Луѓето паѓаат во несвест таму. Ги носат до болница.. инекцијата и ајде коњу пак на ралото. Катастрофа. Јас плукам на инвестициите кои ги донесија и направија робови од македонските граѓани. Арам!!!

ima vistina vo ova,povike narod sto se vraboteni vo najdobrata fabrika vo makedonija go kazuvaat ova :D

Сабота не се работи ако не сакаш. Едноставно е. Никој не те тера да одиш во Сабота. Зарем толку ви е тешко тоа да го сватите?
Сте се фатиле како слеп за стап за таа Сабота, хахахаха.
Пријателот погоре отпор ке спремал, го фрлил алатот на земја и културно испуштил гласна пцовка.
Епа другарче кога ке ги исчистат сите невоспитани како тебе, тогаш во секоја фирма во државава ке биде како што треба. Нас не ни требаат луѓе што ке прават отпор, ниту културно што пцујат. На оваа држава и требаат вредни работници кој што ке го испотат грбот за нивната плата. Кога ке покажеш резултат и ке го заслужиш истиот, тогаш барај си ги правата, а не уште на обука револуција ке крева. Таквите како случајот погоре се тумур во секоја фирма. Ти си никој и ништо, обичен пиун, човек на обука, немаш статус во фирмата за да солиш на некој памет. Тие што фрлаат алат и културно пцујат не им е местото на работа, во било која фирма за било која плата.
Врши си ја работата за која што си платен, има кој да мисли за плата и за Сабота дали ке се работи.[DOUBLEPOST=1396810662][/DOUBLEPOST]
Вработен бев таму. И дофека бев на обука од 7 дена не одев сабота. Е потоа одкако ме ставија во смена, слободно бивсе изразил со: "Ми се еба мамата". Ги прашав моите така наречени надлежни: Па нели не се работеше саботините?
-Не се работат ама има премногу работа. - Рекоа тие. Другата сабота пак на работа..... и трета и четврта... Налет тоа... не е исплатена како прекувремена иако договорот ти е на 40 работни часа. Е така јас си ги побарав своите права после два месеци работење и ми рекоа ако не ми одговара да си одам. Фрлив се што имав нивно на земја, културно испуштив гласна пцовка и си заминав. Па кој ги ебе нив. Јас третата недела покушав да најдам луѓе за отпор, ама сите викаа дека ке бидат избркани од работа, иако бев решен да се жртвувам и да кажам дека сум главен организатор на сето тоа. Ама тие неможеа да сватат, па си реков: Со македонец нива не се ори. Ти ги молиш нив да си ги бараат правата тие сами тонат во вода. Па работниците таму работат како стока за ока сено и трошка вода... да има да се преживее ке речат. Тие не планираат да го унапредат својот опшѕествен статус, тие не планираат дека нивните сега млади и некогаш пресни младоженци ке требаат да ги помагаат, тие не планираат доколку недај боже дојде до некоја болест, повреда и такви работи, треба да плаѕат скапо. Или си велат.... Ке кратиме една година од лебот за да ги исплатиме давачките. Луѓето паѓаат во несвест таму. Ги носат до болница.. инекцијата и ајде коњу пак на ралото. Катастрофа. Јас плукам на инвестициите кои ги донесија и направија робови од македонските граѓани. Арам!!!

Зарем вие, во вашата фирма сакате да имате ваков вработен? Невоспитана стока? Притоа демотивирајки ги и другите работници? Вработен кој што ке го фрла вашиот алат и да ве пцуе?
ЈАС НЕ!

^:facepalm: Ете ти работи во другите денови, во Сабота не оди па ќе видиме колку време ќе се изнаработиш како културен и не пцујач.

Сабота не се работи ако не сакаш. Едноставно е. Никој не те тера да одиш во Сабота. Зарем толку ви е тешко тоа да го сватите?
Сте се фатиле како слеп за стап за таа Сабота, хахахаха.
Пријателот погоре отпор ке спремал, го фрлил алатот на земја и културно испуштил гласна пцовка.
Епа другарче кога ке ги исчистат сите невоспитани како тебе, тогаш во секоја фирма во државава ке биде како што треба. Нас не ни требаат луѓе што ке прават отпор, ниту културно што пцујат. На оваа држава и требаат вредни работници кој што ке го испотат грбот за нивната плата. Кога ке покажеш резултат и ке го заслужиш истиот, тогаш барај си ги правата, а не уште на обука револуција ке крева. Таквите како случајот погоре се тумур во секоја фирма. Ти си никој и ништо, обичен пиун, човек на обука, немаш статус во фирмата за да солиш на некој памет. Тие што фрлаат алат и културно пцујат не им е местото на работа, во било која фирма за било која плата.
Врши си ја работата за која што си платен, има кој да мисли за плата и за Сабота дали ке се работи.[DOUBLEPOST=1396810662][/DOUBLEPOST]

Зарем вие, во вашата фирма сакате да имате ваков вработен? Невоспитана стока? Притоа демотивирајки ги и другите работници? Вработен кој што ке го фрла вашиот алат и да ве пцуе?
ЈАС НЕ!

Секој има право да не работи али секој нема право да работи.Ако не сака човекот да работи по условите на Дрекслмајер не мора.Он си пишал дека не се согласува со условите и затоа дал отказ мислам дека нема зошто да биде напаѓан.

Сигурно си некое џокерче потрчко или пак тим лидер. Или пак нешто повеќе па што ти одговараат условите и кога снемува струја и не се гледа ништо да земиш пиштолот и да пукаш стеги ;)

Сигурно си некое џокерче потрчко или пак тим лидер. Или пак нешто повеќе па што ти одговараат условите и кога снемува струја и не се гледа ништо да земиш пиштолот и да пукаш стеги ;)
Не работам во ДММ, само ги знам условите за работа и интересна ми е темава за разговор. :) Многу мои пријатели работат таму, пола се жалат пола се фалат. Повеќе ги ценам оние што не се жалат, туку реално ја согледуваат ситуацијата. Додека оние што се жалат, не им е само работата за жалење, туку цел живот се жалат за нешто. Кај и да отидат, се нив нешто ке им фали, за се државата им е крива, а ако треба Сабота да се работи, плус платени се за тоа, не им чини. Епа братче така не ваља...
Кога можам јас да работам и сабота и недела, можат сите, дали во ДММ, дали во Алевадо во Велес или во Железара исто е...

Последно уредено:
Не работам во ДММ, само ги знам условите за работа и интересна ми е темава за разговор. :)
Па брат неможеш да зборуваш за ДММ кога не работиш таму па да видиш што се праве . Две тепачки имаше првите што се степаа не ги вратија вторите што се степаа до мене ги вратија од кој едниот го ставија џокер после некоја ден па после соли памет какви работници сакаш во фирма или па народот е крив што молче за се нешто . Кај првите што се степаа жените изреагираа дека не сакаат таков до нив а тој да ти бил со врски и до формен требело да го стават . Ама ништо кога ќе речат например 40 50 искусни работници дека не сакаат таков нема ни да имаат таков ама овие другиве си премолчиле и сега ќе си имаат шериф на лентата :)

cisto sumjam da ne rabotis vo dreksler temjan
stom volku se tepas za dreksler sigurno si tamu vraboten na edna od podobrite pozicii za koja sto zimas plata od 30 000 den. a najverojatno si i tesko vmrovce :D barem taka nekako zaklucuvam po muabetot

abe ne e problem sabota
problem e platata
Е па ако е проблем платата нека одат кај гечето или у фени па да видат тогаш како се раѓа лебот. За нас и секси маер е ногу!!!

Е па ако е проблем платата нека одат кај гечето или у фени па да видат тогаш како се раѓа лебот. За нас и секси маер е ногу!!!
abe ne e nikade lesno, nitu vo feni nitu kaj geceto pa i nitu vo dreksler cel den da stois na noze
ama so plata od 12 13 000 tesko se prezivuva cel mesec. Ali jbg politikata vo mkd e takva

abe ne e nikade lesno, nitu vo feni nitu kaj geceto pa i nitu vo dreksler cel den da stois na noze
ama so plata od 12 13 000 tesko se prezivuva cel mesec. Ali jbg politikata vo mkd e takva
А да не сакаш на фотеља да седат со основно и средно, сите џанаци од градов се вработија таму ќоро, сакато се е таму. А кажи ми каде се зима поише од 12 000 кај нас, и платат му варира од тоа колку викенди имат одено на работа и од 3та смена дали ке фатиш 1 или 2 смени.

А да не сакаш на фотеља да седат со основно и средно, сите џанаци од градов се вработија таму ќоро, сакато се е таму. А кажи ми каде се зима поише од 12 000 кај нас, и платат му варира од тоа колку викенди имат одено на работа и од 3та смена дали ке фатиш 1 или 2 смени.
А брат сакаш некој со 8 одд да те командува или пак некој што појма нема два збора англиски ? Па зошто ни е тогаш образование кажи ни ајде просветли не ...

epa tokmu toa e problemot kaj nas vo mkd sto nikoj ne dava povike od 12 13 000. pa taka i vo dreksler
zatoa site ovie stranskite investitori doagaat vo mkd zatoa sto ima eftini rabotni volovi :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom