Dragonball

rcs

One and Only
Член од
25 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
13
искрено љетово додека бевме на одмор го изгледав и ДБ,ДБЗ и ДБГТ, неам глеано подобар цртан од овој ејј :D
и дури сега кога ми е досадно одам на YT и си гледам.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

--- надополнето: 5 декември 2012 во 00:36 ---
Ја ги имам изгледано сите епизоди од Dragonball, Dragonball Z и Dragonball GT.
Но покрај серииве се споменуваат и некои филмови и ликови како броли? Може да ми кажете кои се тие и како се излезени по редослед?
- - - - -
Dragon Ball Movies:
Movie 1 - The Curse Of The Blood Rubies
Movie 2 - Sleeping Princess In Devil's Castle
Movie 3 - Mystical Adventure
Movie 4 - The Path To Power
- - - - -
Dragon Ball Z Movies:
Dragon Ball Z Movie 1 - Dead Zone
Dragon Ball Z Movie 2 - The World's Strongest
Dragon Ball Z Movie 3 - The Tree Of Might
Dragon Ball Z Movie 4 - Lord Slug
Dragon Ball Z Movie 5 - Cooler's Revenge
Dragon Ball Z Movie 6 - The Return Of Cooler
Dragon Ball Z Movie 7 - Super Android 13
Dragon Ball Z Movie 8 - Broly : The Legendary Super Saiyan
Dragon Ball Z Movie 9 - Bojack Unbound
Dragon Ball Z Movie 10 - Broly - Second Coming
Dragon Ball Z Movie 11 - Bio-Broly
Dragon Ball Z Movie 12 - Fusion Reborn
Dragon Ball Z Movie 13 - Wrath Of The Dragon
- - - - -
Dragon Ball GT Movies:
Dragon Ball GT: A Hero's Legacy (мислам дека тоа е последниот филм кога Џоку ќе го сретне Џоку-Јуниор).
- - - - -
бтв знам дека у март 2013 ќе излезе најновиот филм Dragon Ball Z: Battle of Gods
--- надополнето: 5 декември 2012 во 00:38 ---
Бтв игра ли некој ESF be? (Dragon Ball Earth's Special Forces).
--- надополнето: 5 декември 2012 во 00:41 ---
Дали драгонбал ГТ има 64 епизоди или се излезени уште?
Јас имам Драгонбал ГТ 64 епизоди, драгонбал зет 279 епизоди, ама незнам дали се сите. Ај ако може некој помош....
Dragon Ball GT има 64 епизоди, а Dragon Ball Z има 291 епизода и Dragon Ball Z Kai има 97.
--- надополнето: 5 декември 2012 во 00:45 ---
Вов имало и други забегано по серијава,Исто и јас ја гледав кога ја даваа на Тв,и пак продолжив да ја гледам,и според мене најдобар карактер..Gohan rulzz.

Слушам шпекулации дека ке прават DragonBall live action movie,ама незнам дали е точно исто така читам дека ке има продолжение ќе се вика Dragonball AF (требало да излегло во 200) со тоа што викаат дека ке има нови power level на SSJ Гоку ке оди SSJ5 и ке се обиде да направи Fusion со 3-ца луѓе....незнам дали ова е точно ни за филмот.Али знам дека ке има игра DragonBall online MMORPG биде нешто ко wow,еве и слики http://feature.mmosite.com/content/2007-03-13/20070313013744441,1.shtml:vozbud::vozbud::vozbud:
Dragon Ball AF или Dragon Ball April Fool, тоа е пишувано незнам од некој фанови на DB,Z,GT, ама никаде нема епизоди тие се само пишувани, јас најдов на интернет само за читање таму џоку станува сајан5 у прва епизода. а у гохан ќе биде ссј4, виџита ссј5 исто така...
--- надополнето: 5 декември 2012 во 00:49 ---
како што кажа некој поназад, нај бед-ес е типов...:D
многу се чалами поколо xDD

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
http://www.facebook.com/photo.php?v=10151370182762125
ајде колку за занимација ќе биде добро, едвај чекам :)
Ова е треилерот за новиот филм. Ова ќе биде првиот филм напишан од Акира Торијама, и прв филм кој е продолжеток на приказната, т.е. продолжува од каде што заврши Буу сагата. Како и да е, ќе биде јако за гледање.

2

~2A

Гостин
Нема ли некоја страница да ја догледам серијава,каде што е на јапонски со англиски превод? :tapp:
Каде и да стиснам сегде е на англиски синхронизрана...

rcs

One and Only
Член од
25 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
13
Ова е треилерот за новиот филм. Ова ќе биде првиот филм напишан од Акира Торијама, и прв филм кој е продолжеток на приказната, т.е. продолжува од каде што заврши Буу сагата. Како и да е, ќе биде јако за гледање.

Точно дека ќе биде многу јак филмот ама додека се сихноризира на англиски ќе пројде 1-2 месеци :(

--- надополнето: 13 декември 2012 во 09:58 ---
Нема ли некоја страница да ја догледам серијава,каде што е на јапонски со англиски превод? :tapp:
Каде и да стиснам сегде е на англиски синхронизрана...
Брат блазесити... јас на јапонски неможам да поднесам некако глуп јазик ауу :D
џоку на јапонски збори ка ***** :D ае позз

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Точно дека ќе биде многу јак филмот ама додека се сихноризира на англиски ќе пројде 1-2 месеци :(

--- надополнето: 13 декември 2012 во 09:58 ---

Брат блазесити... јас на јапонски неможам да поднесам некако глуп јазик ауу :D
џоку на јапонски збори ка ***** :D ае позз
Зошто би чекал да се синхронизира на англиски. Чим испадне со англиски суб, одма го симињам.
И жити се од кога Goku = Џоку. Тоа само на македонската синхронизација може такво нешто да им се случи. На јапонски е Гоку, на англиски е Гоку, на секој друг ебан јазик е Гоку, имаат преку 500 епизоди каде што го викаат Сон Гоку, нашиве... Џоку.

Кој и да бил задолжен за тоа треба да добие a swift kick in the bollocks.

2

~2A

Гостин
Зошто би чекал да се синхронизира на англиски. Чим испадне со англиски суб, одма го симињам.
И жити се од кога Goku = Џоку. Тоа само на македонската синхронизација може такво нешто да им се случи. На јапонски е Гоку, на англиски е Гоку, на секој друг ебан јазик е Гоку, имаат преку 500 епизоди каде што го викаат Сон Гоку, нашиве... Џоку.

Кој и да бил задолжен за тоа треба да добие a swift kick in the bollocks.
Проблемот е што не можам да најдам синхронизација на јапонски,а да читам превод на англиски. Се е синхронизирано на англиски.. :tapp:

Да не знаеш некоја онлајн страница за да ги изглеам салам епизодиве?

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Проблемот е што не можам да најдам синхронизација на јапонски,а да читам превод на англиски. Се е синхронизирано на англиски.. :tapp:

Да не знаеш некоја онлајн страница за да ги изглеам салам епизодиве?
Нема такво нешто. Сите DBZ се со англиски дуб, постаро е анимето, пред фансубс ерата, а во меѓу време англиската веријза е пуштена и е популарна и нема логика да се прави суб за аниме што секој го има гледано.
А и англискиот дуб за DBZ е еден од најдобрите, така да мене никад не ми сметало.
Најчудно ми е што на remastered двд-ата од Funimation треба да го има со 3 аудио и суб, така да на remastered рип треба да има и суб, ама нема на ниеден. Јас ги имам сите епизоди, имаат 3 аудио немаат суб. И јас сакав да ја гледам Буу сагата на јапонски од кога Каи заврши.

Ако сакаш на јапонски, гледај Dragonball Kai.
Догодина најверојатно, треба да го продужат Kai со Буу сагата.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
2

~2A

Гостин
Нема такво нешто. Сите DBZ се со англиски дуб, постаро е анимето, пред фансубс ерата, а во меѓу време англиската веријза е пуштена и е популарна и нема логика да се прави суб за аниме што секој го има гледано.
А и англискиот дуб за DBZ е еден од најдобрите, така да мене никад не ми сметало.
Најчудно ми е што на remastered двд-ата од Funimation треба да го има со 3 аудио и суб, така да на remastered рип треба да има и суб, ама нема на ниеден. Јас ги имам сите епизоди, имаат 3 аудио немаат суб. И јас сакав да ја гледам Буу сагата на јапонски од кога Каи заврши.

Ако сакаш на јапонски, гледај Dragonball Kai.
Догодина најверојатно, треба да го продужат Kai со Буу сагата.
Назад сум јас во врска со Драгонбол. Фриза сагата... и тоа и таа салам не ми е изгледана со скролање,па решив да ја изгледам цела серија..
Благодарам за брзиот одговор.(y)

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Назад сум јас во врска со Драгонбол. Фриза сагата... и тоа и таа салам не ми е изгледана со скролање,па решив да ја изгледам цела серија..
Благодарам за брзиот одговор.(y)
Тогаш најдобро решение ти е да го гледаш Каи, истата приказна на 720п, со нов јапонски аудио, и без филери. од почеток на серијата до крајот на Cell сагата е 97 епизоди. Нема веќе гледање 10-20 епизоди како Гоку се шета на Snake way, за една две епизоди и бам стаса кај King Kai.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
?
Јас ги имам оригинал јапанско аудио со анг превод. И DB и DBZ.
Одамна ми се снимени така да не можам да ви кажам од кај сум симињал ама сеа ми текнуе, по рапидшери чуда... гребев од сегде по малце.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.729
Поени од реакции
12.005

This video has been removed by the user.

Kajgana Shop

На врв Bottom