Dragonball

• Креатор на темата Креатор на темата Fabullous_178
  • Време на започнување Време на започнување
Јас го гледам сега по втор пат ГТ не е нешто посебно али има јак крај.Мислам дека нема да има ново продолжение.
Абе далеку од тоа дека е лош ГТ. Интересен ми изгледа ама не можи од таква приказна и сценарио во ДБЗ да се префрлиш на ова.

Абе далеку од тоа дека е лош ГТ. Интересен ми изгледа ама не можи од таква приказна и сценарио во ДБЗ да се префрлиш на ова.

Можеш, кога GT не е напишан од Акира Торијама.

Se prosetav niz stranicive na temava i gledam deka site od vas go imaat gledano crtanov ( barem 1 ,nekoj i poveke :D ) i ocekuvaat nekakvo prodolzenie ....Pred godina dena mi bese dosadno i se ostaviv saat vreme po stranici barajki nekoja informacija za nova sezona ...no se sto vidov e deka nema i nikogas nema da ima ... Se izbedirav i nemozev da gledam drugo anime osven Dragonball bidejki ne me vlecat (A1 uste od deca ne zanese ... XD ).

No zatoa pred 3 meseca na youtube gi najdov TeamFourStar , fanovi koj napraile svoj Dub koj na humoristicen nacin ja raskazuvaat prikaznata vo skratena verzija . Veke snimile 2 sezoni so vkupno 30 epizodi od po 5 - 10 min i najmnogu me iznenaduva napredokot vo odnos na profesionalizmot pri pravenjeto na epizodite.
Show-to se vika Dragon Ball Abridged i definitivno VREDI da se pogleda !

http://www.youtube.com/user/TeamFourStar/videos

Ја сум најголем Драгон Бол фанатик на свет .. После долго време успеав да ги изгледам сите епизоди .. мислам дека се 490 вкупно .. колку сум мрднат :pos: .. а моментално ги гледам долгометражните Драгон Бол епизоди и многу се закон .. мој омилен карактер е ѕверот на аватар што го имам .. Легендарниот Пиколо .. и морам да го гледам филмот ако излезе, тоа ке биде лудница !
Одамна барам да ги изгледам сите епизоди на раат :) Значи еве ти како по едуциран во ова на оваа ли страна можам да ги гледам сите епизоди од ДБ , ДБЗ , ДБГТ http://www.dbz.tv/1/ или ако имаш некоја страна што можам се фул да гледам прати ми :) Не пропуштав епизода а крајот воопшто незнам како беше ...
--- надополнето: 14 јули 2012 во 12:37 ---
Отприлика 4 дена почнувајќи од борбата Гоку-Фриза,а пред некоја минута ја изгледав последната.

Андроид сагата ми беше најдобра,поради жртвувањето на Гоку.

Генерално гледано добра серија иако имаше ствари кои многу ми идеа на нерви-Вегета знае да биде plain retarded на моменти.
Дај ми страна ако не ти е тешко со фул се од ДБ , ДБЗ , ДБГТ и некој од продолженијата ?? :)

Каде да ги најдам епизодите уште од првите сезони додека е мал? линк некој за доаунлоад танте манте?

кај би можел да ги најдам преостанатите епизоди од драгон бол З имам вкупно 165 а прочитав по форумов дека имало околу 250

дај некој нека пише кај да ги најдам од 165 натака нервози почнуваат да ме фаќаат :D

Најдоброто аниме на сите времиња, дефинитивно е прекрасно како е разработена приказната во Dragon Ball Z, a и GT не е лош. Би било добро некогаш да се продолжи со ова аниме, мислам дека ќе биде голем успех.

Најдоброто аниме на сите времиња, дефинитивно е прекрасно како е разработена приказната во Dragon Ball Z, a и GT не е лош. Би било добро некогаш да се продолжи со ова аниме, мислам дека ќе биде голем успех.
Не бе доста му е го постигна максимумот нема што да се продолжува повеке,сагата е готова,не заебавај брат миљарда епизоди има :)

Се надевам нема да биде разочарување...
Ипак долгометражен филм е прифатливо али продолжување на серијалот води само кон уназадување.

Не бе доста му е го постигна максимумот нема што да се продолжува повеке,сагата е готова,не заебавај брат миљарда епизоди има :)
Мене не ми се доста :D Мислам дека уште лежи приказна во Dragon Ball, посилни непријатели, Super Saiyan 5,6... Би рекол дека со некое аниме од добар режисер во соработка со Акира Торијама може да се направи убав крај и финален заклучок на серијалот со квалитетни 2-3 сезони, GT некако како недовршен е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom