Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Dragana,

Se nadevam dedo mi kje pozhivee da ne mu go zaboravam barem ednash rodendenot. I da ribolovime edno proletno utro.
Ne, ne e bolen chovekot, Dragana, samo se povekje go imam toa chuvstvo deka koga si kazhuvame chao nema da go vidam zhiv sledniot pat. And that sucks.

Eve, postot mu go posvetuvam na starcheto sho me krevashe na ramenici za da si skinam kajsii od drvoto u dvor dodeka rastev.

Heh. :)

Кајгана, многу било тешко да се каже слово Р после квалитена количина алкохоли во себе. :D
Не дека првпат, ама одамна се немав потсетено.

ДК

Не се јаде месо пред спиење ако немаш дентал флос. Со години се спремам да купам...

Анима ДУНДИ биле против "егзекуцијата" на чавките, кои всушност се паметни и кул животни кои помагаат во одржувањето на чистотата на градот:pos:. Па уште и бараат кривично гонење на "егзекуторите" поради убивање на толку благородни животни како чавките на сред град, бидејќи со тоа се одзеле невини животи и се загрозила безбедноста на граѓаните:pos::pos::pos::pos:.

А, тоа дека не можеш да се прошеташ по булевар без да ти капне измет од тие благородни чавки на тебе и тоа што паркираните коли се упропастија од истиот тој измет нема врска, битно фамилии биле растурени бе, пази фамилии на чавки, као малата чавка останала без братче :pos::pos::pos::pos:. Море една чавка да не остане во градот, цело семе да им се уништи, колку пати со упропастени јакни сум одел дома заради нив, овие ги бранат. Арно им напишаа, требало да им ги испорачаат отепаните чавки на ДУНДИ пред врата, па нека се грижат тогаш за нив.

Етика и морал на друго место треба да се пропагира и заговара, почитувани Анима ДУНДИ, а не кај чавките, враните и гулабите. Толку луѓе на светов има што барем делче од вашата општествена активност и волонтерство заслужуваат, а вие за чавките сте се фатиле. Чавки цел живот да ве колваат :icon_lol:.

П.С. It feels nice кога девојче ти пристапува прво :love:.

П.П.С. Респект за ѕверот од кој го прочитав името Анима Дунди, не го памтам кој е, верувам ќе се пронајде сам :icon_mrgr:.

Драга ...

татко ми и баба ми сабајлево гледаа еден концерт. Пејачов пее една многу позната песна, публикава на нозе и таа пее со него, де он, де публиката, сите играат, се веселат и за момент си помислуваш дека гледаш концерт на некоја светска ѕвезда и ја слушаш публиката како вика ЕФТО, ЕФТО, ЕФТО!

Драга,

Еден психопат е опседнат од мене, а ти не ни забележуваш. Сериозно се повеќе и повеќе помислувам да те оставам. :(

Драга Кајгана,

Не можам да ги разберам луѓето што им сметаат чавките и организирано ги убиваат . Чавка е е високо интелигентна птица која не штити од наезди на бубачки. Тие дури ги штитат посевите на жито од бројни инсекти кои ги ништат плодовите на почвата, а се хранат и со глодари. Тоа се урбани птици и не се опасност по никого. Цивилизираниот свет нуди цивилизирани опции – како за пример, постои веќе пробан и ефективен план за решавање на проблемот со чавките, поставени звучни ласери кои ги користи град Скопје на спомениците во центарот на градот. За мене нема ништо мажествено или достојно за почит во стрелање во живи мети, сеење терор, лиење крв, одземање животи. Макар била тоа и една чавка.

common_raven_1.jpg

Да драга, и тоа се случи.
Го бутнав дечко ми од кревет пошо сонуев дека ме варал.
Среде ноќ само се слушна *БУМ* и тука следи моето вртење на другата страна (пошо сум лута нели) и тивко проговорив мршник.

Драга,

Дечко ми пуштил интервју со големиот Вејн Руни и го гледам си ги мачи ушите. Вика 50% не го разбирам што збори. Слушам и јас, тоа некој забутан дијалект таму некаде, стварно не се разбира ѕвездава што меле.
Викам не е до тебе, Пандев кога пробува да зборува литературен излегува струмички дијалект со италијански акцент, па сакаш нив да ги разбереш, ко демек тие пописмени се од него. :LOL:

Ти sвони телефонот, немаш желба за да кренеш, но сепак креваш, а не ја свакаш смислата за да не кренеш. На телефон е заедничка ваша другарка. Правиш мубает како се да е исто, како претходниот пат кога се видовме. Го заобиколуваш муабето , зошто не сакаш да те прашаат нешто и да те потсетат таму на нештото што многу боли. Знаеш дека на ред ке дојде тоа прашање и одеднаш те прашува за него. Со што овде следи блага тишина па одговор со кој кажуваш дека повеке не сте заедно и дека два месеци не знаеш ништо за него. Ги знаела вашите заедничи планови, а сега веке не постоите. Тешко ми е да го споделам тоа со лугето. Неможам да се помирам со реалноста.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom