Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Мене вакво време ми годе. Петок да седам дома ми годе. Да си легнам рано ми годе, ама нема. Да си слушам овоа шо си слушам ми годе. Комарците не толку. Утре до дванаисе сум па ќе се наспијам после, ваљда.

И кaj и да е ќе ја продужам сикс фит андер од кај шо застанав.

Чекам да помине 10 саат за на ефтина струја да си направам вечера <3
Ни дојде редот и на нас. Не обновија со нови струјомери. Сега очекувам да бројат како новите таксиметри. Место 2-3000, да ни стигаат сметки над 10000. Тоа е уметност, со нашиве плати, да успееш да си ја платиш сметката за струја. Дефинитивно главна тема помеѓу секого во населбава, и меѓу постарите и меѓу нас помладите на игралиште.
Сосема нормален ден, попладневно играње кошарка, трчање околу Славија, играње фудбал на голови направени од шишиња, нарушен со муабетите за новите броила...

Како одминува времето, така се повеќе и повеќе паѓам кондициски, место обратно да биде.
Секој ден трчам се помала километража, одвај километар трчав, па пауза, па нов километар итн...
На баскет ме стегнал некој убаво, не сум приметил тогаш, а сега гледам најмалиов прст ми е во аут.

Таман да седнам после вечерва да учам, реков не искачам денеска за да се посветам на науката :X3:
Тешко е да се учи во лето, нека помине следен четврток и после да се посветам на многу поважни работи :гик:

Уууу интересно било на форумов, ама овој Божино ептен party pooper станал...

Туку Драга, ќе излезам на кафе во градов кој е опериран од журки и забави, а малку фалеше моментално да сум на Били Ајдол...

Драги

Сфатив дека за да бидеш кул овде треба да се исмеваш на нечија трагедија или несреќна ситуација, што е патетично. Да се замисли човек два пати дали да сподели тука некоја мака. Срамота.

И тие што не можат да читаат километарски постови, се прашувам како па читаат книги. Ако воопшто.

Кај мене? Абе океј е. Уште се љупам ко леопардски гекон, само не до таа мера да не можам да шетам у јавност без да ме помислат луѓево дека имам лепра или некој лишај, кожна болест или што и да е. Од сега и до продавница ќе идам со млеко за сончање. Ебати сонцево, кој трол е еј. Коа беше свежо, со се нерамномерно распоредениве изгореници бев ко розево-белине Кики бомбони (кој бил уште детуле почетокот на 90те знае за што зборам).

Си зел да гледаш театарска претстава во живо, бесплатна патем, и се собираат чопор првокласна сељачана пред тебе ко жив ѕид небаре некој пенал треба да шутира накај тебе у фаца. Ни срам, ни перде. Ако посочиш, и фино лепо замолиш да ти ослободат видик, ризикуваш убиствен поглед ко на мандрил, небаре си во Конго, или не дај боже, драњеж од калибар на Годзила. Дојдов да гледам претстава, да си ги задоволам културно-рекреативните јадежи кои одамна ме пецкаат, не да гледам "елегантно пополнети" задници, кои мрдаат на две секунди, а се тресат ко на стриптиз на најмало смеење (претставата содржеше комични елементи).

Ако нешто најмногу ме нервира кај луѓево е, кај се криви, па уште и ќе ти се издерат, а во случајот да се работи за машки особи, па ќе сука ракави и да те затепа :D. Ало беее!? Во држава живееме или племенски табор? Али тоа е, сакаме цивилизација, а не знаеме како да ја градиме (дома, додека ни расте, од мали нозе). Разбирам дека е бесплатна претстава и дека секаков народ ќе биде присутен, ама ова е претеризам. Возрасна жена да се тепа за место (столченце) со мало детенце - ако ништо друго, баш тоа е патетика. На кое долно ниво сме паднале ко народ, понекогаш мислам дека Американциве вода можат да ни носат.

Последно уредено:
ce odime germanija vika....prvo kUrs i odime. dobro nema prigovor.

vidikot na nekoi linguri im e do kaj so im se rastegat gacite....

imav i jas edno kuce go sogazia of da ebam a na odmor bev se kaam uste

Ако некој споделувал маки тука, јас сум сигурно меѓу првите, тоа го знае секој што читал ДК изминативе години. :) Истото важи и за километарските постови.

... немам ништо против тие две работи.

Легендата вели дека ако нема анкета на тема за утакмица на Кајгана, утакмицата нема да се изигра воопшто.

"Magic" by Shel Silverstein

Read this to yourself. Read it silently.
Don’t move your lips. Don’t make a sound?
Listen to yourself. Listen without hearing anything.
What a wonderfully weird thing, huh?

NOW MAKE THIS PART LOUD!
SCREAM IT IN YOUR MIND!
DROWN EVERYTHING OUT.
Now, hear a whisper. A tiny whisper.

Now, read this next line in your best crotchety old man voice:
“Hello there sonny, does this town have a post office?”
Awesome! Who was that? Whose voice was that?
Certainly not yours.

How do you do that? How!?
Must be magic.

Драга Кајгана, колку си диско деновиве!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom